Hava Durumu

Harabe binalar arı kovanı(!) gibi

Yazının Giriş Tarihi: 26.02.2018 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.02.2018 08:27

"Osmangazi ilçemizdeki Demirtaşpaşa Mahallesi, Uçkurcu Sokak'ın son içler acısı durumunu fotoğraflarıyla köşenize gönderiyor ve sayın ilgililere aktarmak istiyoruz.
Şehrimizin en merkezi yerinde bulunan mahallemizde yaşanmakta olan bu rezilliği inanın hiç hak etmiyoruz.
Burada bulunan ve yıkık dökük, harabe halindeki binaların çoğu son zamanlarda birtakım olumsuz kişilerin bir araya geldikleri ve olumsuz davranışlar sergiledikleri mekân haline geldi.
Söz konusu sokağımızdaki her an ciddi tehlikelerle karşılaşabileceğimiz durumun ortadan kaldırılması için acilen bir çözüm yolu bulunursa iyi olur kanaatindeyiz.
Semt sakini ve buradan geçmek zorunda olan komşularımız işlerine veya okullarına gidip gelirken çok zorlanıyor ve ürküyor.
Buradaki yıkıntı halindeki binaların içi olumsuz davranışlar sergileyen bazı kişiler tarafından adeta bir arı kovanı gibi. Giren çıkan da belli değil!.
Sorunun ele alınmasını sayın yetkililerden önemle rica ediyoruz."

Engelliler için servis araçları

"Bursa'daki çeşitli hastaneler ve başka devlet kurumlarında çalışan engelli vatandaşlar için işyerlerine gidip gelirken yararlanabilecekleri servis araçları oluşturulsun.
Eğer bu imkan sağlanırsa bir engelli vatandaş yakını olarak minnettar kalacağız.
Sesimizi sayın yetkililere duyurmanızı rica ediyor ve yaşanan sorunun halli için harekete geçilmesini diliyoruz. Saygılarımızla."

Çamur deryası vokul yolları

"Demirtaş bucağımızda bulunan Barbaros Mahallesi'ndeki Tarık Çevikel İlkokulu'na ulaşım yollarımız ve çevresi resmen çamur deryası halinde.
Öğrencilerimiz, öğretmenmlerimiz, veliler ve semt sakini komşular buradan geçerken çamur ve pis sularla oluşan gölcükler içinde kalıyorlar..
Yetkili kişilerin dikkatlerine duyuruyor, yollarımıza gerekli onarımın yapılmasını istiyoruz. Saygılarımızla.." - Mümin DÜNDAR

TEŞEKKÜR PANOSU - Dr. Hüseyin Yenice'ye

"Geçen perşembe gecesi TV haberlerini izlerken Bursa Devlet Hastanesi'nde yaşanan bir olayı izledim. Acil Servis doktoru Hüseyin Yenice, kalbinin yanından bıçaklanan bir yaralıyı yaşama döndürmek için getirildiği sedyenin üzerine çıkıp ameliyathaneye gidinceye kadar kalp masajı yaparak tekrar yaşama döndürdü.
Bu fedakar ve mesleğine aşık hekimimizi yürekten kutluyorum. Çok duygulandım ve Atatürkümüzün söylediği 'Beni Türk hekimlerine emanet edin' sözlerini hatırlamaktan kendimi alamadım..
Sn. Dr. Yenice'ye tekrar tekrar tebrikler ve kolaylıklar dilerim..." - Hatice ÖZDEMİR

Amfi de nedir be kardeşim?!.

"Bursa'da başlayan sokak çalgıcıları ilk ilk zamanlarda çok hoştu. Onları durup dinleyenler vardı. Ben de dinlerdim. Ama artık kantarın topuzu kaçtı gibi.
Genç öğrenciler ve bu işi gerçekten bilenleri tenzih ederim ama şimdilerde sokak gürültücüleri var.
Geçenlerde Ulucami karşısındaki Postane ATM'lerinden para çekecektim. Tam ATM yanında 30 yaşlarında beş kişinin niyetleri sanki müzik değil, gürültü çıkarmaktı. Çünkü akülü bir amfiyle yüksek sesle bağırıyorlardı. 2 kez yanlış şifre girdim bu gür­ültü yüzünden.
Sokak çalgıçılarına karşı değilim ama ATM yanında bu yapılır mı? Amfi ve hoparlörsüze tamam, buyur sokaklar senin. Ne güzel örnekleri var bunun. Akordionlu bir kadın da bu işi yapıyor ve kimse tepkili değil. Bir adam tar çalıyor. Tamam ona da helal olsun. Ama anfi de nedir be kardeşim?. Yollar herkesin. Rahatsız etmeden yolları renklendirenleri seviyoruz. Ama Zabıta çok gülürtü yapanlara izin vermemeli." - H.B.

Kırk Merdivenler çok güzel oldu

"Çakırhamam bölgesindeki Gazi Timurtaş Paşa Türbesi yanından Tophane Caddesi'ne çıkılan ve 'Kırk Merdivenler' diye tanımlanan yer için bir süre önce köşenize fotoğraflı bir uyarıda bulunmuştum.
Uyarımda buradaki merdivenlerin basamakları kırık dökük bir hale gelmişti ve merkezi bir konumlu bu çirkinliğin ele alınmasını dilemiştim.
Geçenlerde yolum yine buradan geçti. Yapılan yeni çalışmalarla yeniden düzenlenen merdivenleri görünce bu kent insanı olarak mutlu oldum, sevindim. Merdiven basamaklarının tümü de ele alınmış, onarılmış ve genişletilmiş.
Ellerine sağlık ..Eleştirdiğim gibi, teşekkür etmek de görevimdir. Teşekkürler.." - Adının açıklanmasını
istemeyen bir okur

Alo,burası Büyükşehir

SEYYARLAR:- "Bursa Hakimiyet gazetesinin 'Erdal ABİ - Vatandaş Hattı' köşenizde 7 Şubat 2018 tarihli 'Büyükşehir genişletiyor seyyarlar daraltıyor!..' ve 'Her yerde yasak Bursa'da serbest' başlıklı konular ilgili birimimiz tarafımızdan incelenmiştir.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri konuyla ilgili denetimlerini sürdürüyor ve olumsuz durum tespit edildiği takdirde gereken işlemler uygulanıyor.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz." - Büyükşehir Bld. Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Bşk.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.