Hava Durumu

Hastalar ve kırmızı ışıklar

Yazının Giriş Tarihi: 14.10.2016 04:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 04:54
“Yolum ne zaman Muradiye taraflarına düşse hep dikkatimi çeker. 
Muradiye/Memleket Hastanesi yolu üzerinde biri Saltanat Kapı, diğeri Tophane İlkokulu önünde olmak üzere hemen hemen 150 mt. ara ile yaya geçitleri nedeniyle konulmuş iki trafik lambası var. 
Bazen rastgelmişimdir; bir hatta peş peşe iki ambulans sirenlerini çalarak ve zamanla yarışarak hastaneye yetişmeye çalıştıkları halde ne yazık ki özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde bu trafik lambalarında kırmızı ışıkta durmak ve beklemek zorunda kalıyor. 



Bu da hastaneye ulaştırılmak istenen hastalar için çok değerli zamanı kaybı demektir..
Dünyanın hiçbir yerinde hastanelerin bu kadar yakınında üstelik birbirine bu kadar yakın konumda trafik lambası yoktur. 
Malum; sağlık çok hassas bir konu. Bazen bir hayatın kurtarılması hastanın birkaç dakika içinde sağlık kuruluşuna ulaştırılmasına bağlıdır. 
İlgililerin söz konusu yaya geçitlerle ilgili makul bir planlama yaparak Memleket Hastanemiz’e ulaşımda akıcılığı sağlamaları yerinde olur kanısındayım.
Saygılarımla.”
Ali ÖNER

Arjantin Dogo ve Pittbull’a dikkat!

Bir süredir Mihraplı Parkı’nda saldırgan cins köpeklerle ilgili okur  şikayetleri yayınlıyorum. Bir gelişme yaşanmamış ve tedbir alınmamış olsa gerek. Çünkü bu hafta da çok sayıda uyarı yazısı köşemize ulaştı. 
Haftasonu parkta Arjantin Dogo ve Pittbull cinsi köpeklerin serbestçe gezdirildiğine dair mesajlar aldım. Sayın yetkililerden üzücü bir olay yaşanmadan bu konuda önlem almaları ve güvenlik görevlilerinin de konuya titizlik göstermeleri gerek. Anımsatırım...
E.Ö  

Nilüfer’de bir temizlik sorunu

“Bizler, İhsaniye Mah. eski adıyla Yaprak Sokak yeni adıyla Kanuni Caddesi sakinleriyiz. 
Tuna Caddesi’ne bağlandıktan sonra caddemiz hem trafik, hem de nüfus anlamında hareketlendi. Ancak caddemizde temizlik sorunu var.  
Caddemizi 2 ayrı mevkici temizliyor. Özellikle caddenin kuzey bölümü yani Görkem, Gizem ve  Didim sitesi tarafının çöplükten farkı yok. Kısacası Nilüfer’e yakışmıyor. Nilüfer Belediyesi’nin bu şikayetimizi dikkate alarak, sorunumuzu çözeceğini umuyoruz.”
Kanuni Cad. sakinleri

UEDAŞ, lütfen

“Köşenizin sıkı bir takipçisiyim. Bugün (12 Ekim) köşenizde yanmayan sokak aydınlatmalarıyla ilgili bir yanıt yayınlanmış. 
Bu tip konulara sahip çıktığınız için çok teşekkür ederim. Benzer bir durum Beşevler, Konak Mahallesi, Beşevler Cad’nde özellikle Şaypa kavşağı ile Karafatma arasındaki alanda var. 
Buradaki orta refüj aydınlatma lambalarının bir kısmı tamamen ya da kısmi olarak uzun süredir yanmıyor. Caddenin tamamı kontrol edilebilirse iyi olur. Lütfen.. 
Şehrin farklı noktalarında benzer sorunları sık sık gözlemliyoruz. Nereye ve kime bilgi vereceğimizi bilemiyorduk. 
Kişisel ihbarlar yerine UEDAŞ bir ekip görevlendirir ve aylık olarak ana arterleri ve ara sokakları hiç eksik yer kalmayacak şekilde kontrol edip gerekli onarımları yapabilirse Bursamız daha şık ve ışıl ışıl olacaktır. Konuyu yetkililere bildirmenizi rica eder, saygıyla işlerinizde başarılar dileriz.”
M.Rıza GÜVEN
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.