Hava Durumu

Hastanede sanat şöleni

Yazının Giriş Tarihi: 24.03.2019 07:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.03.2019 07:41

Mutlu pazarlar değerli okurlarım; Sanatsal etkinliklerin hemen her platformda artış göstermesi son derece sevindirici..
İşte bunlardan biri daha.
Özel Medicana Bursa Hastanesi, geçenlerde özel bir projeye daha ev sahipliği yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Gnl. Md. Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında Görsel Sanatlar Öğretmeni Pınar Şahin ve kursiyerleri rölyef eserleriyle hastanedeki hasta ve yakınlarına bir sanat şöleniyle moral verdiler.


Öğretmen Pınar Şahin ve kursiyerleri Belma Boz, Nazlı Şengül, Yasemin Zaim ve Yasemin Sakarkaya'nın desteği ile "Sağlıklı Kadın, Üreten Kadın Rölyef Sergisi" büyük ilgi gördü.
Sergi açılışını Nilüfer Bld. Bşk. Yardımcısı ve Nilüfer Bld. bşk. adayı Turgay Erdem, Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Metin Öksüz ve Yardımcısı Ali Sami Dinçer, Fevk-i Ala Koro Şefi Fatma Gündoğdu, hastane adına Genel Md. Dr. Necip Kozalı birlikte yaptı.
Sanat ve sporun hep yanında olacaklarını ifade eden hastane Genel Md. Dr. Necip Kozalı, "Hasta odaklı bakım anlayışını benimsemiş bir sağlık kuruluşu olarak, tedavi sürecinde hastalarımıza sağladığımız psikolojik konforun da iyileşme sürecine olumlu yansıyor' dedi.
Üç boyutlu birbirinden güzel rölyef tabloları inceleyen konuklar bu sergilerin devamını dilediler.

"EVLERİN İNSAN HALLERİ"

Nilüfer Bld. Nâzım Hikmet Kültürevi, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden Doç. Dr. Sezin Türk Kaya'nın "Evlerin İnsan Halleri-Baskılar, Süreçler, Kalıplar' isimli sergisine ev sahipliği yapıyor.
Kaya'nın 22 eserinin yer aldığı sergide, baskı resimlerin yanı sıra sanatçının üretim sürecini de paylaştığı kalıplar ile bu kalıpları oluştururken kullandığı malzeme ve materyalleri içeriyor.
Yoğun ilgi gören serginin açılışına, Nilüfer Belediyesi Başkan Koordinatörü Dr. Sibel Özer, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet Yüce ve kalabalık bir sanatsever grubu katıldı.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına sanatçıyı kutlayan Sibel Özer, sanatın kenti Nilüfer'de başarılı çalışmalara ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduklarını söyledi.
Sanatçı Sezin Türk Kaya, eserlerin belli bölgelerdeki evleri temsil ettiğini belirterek, "Bazıları kendi gidip gördüğüm yerler. Bazıları da aslında görmek, yaşamak istediğim yerler, hayal ettiklerim aslında. Çalışmalarımı, insanların bir dönem içinde yaşadıkları, hatıralar bıraktıkları, sonra terk ettikleri, ayrılmak zorunda kaldıkları binaları hedefleyerek gerçekleştirdim. Son 3-4 yıllık bir kısmı kapsıyor.
Bu sergide aslında uzaktan baktığım yapılar var. İçinde var olduğuna inandığım hikayeler üzerinden gidiyorum. Belki gelecekte içeriden de görüntüler sunabilirim" dedi.
Kaya, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e destekleri için de teşekkür etti.
Sezin Türk Kaya'nın "Evlerin İnsan Halleri" sergisi, 7 Nisan'a kadar Nâzım Hikmet Kültürevi'nde sanatseverlerin izlenimine açık tutulacak..
Bu ilginç sergiyi izlemenizi öneririm.

GÜZEL SÖZLER

*- "Dünyada iki farklı insan vardır. Bilmek isteyenler ve inanmak isteyenler."
*- "Engelsiz bir yol bulursanız, muhtemelen hiçbir yere gitmez."
*- "Zihin paraşüt gibidir. Açık değilse işe yaramaz."
*- "Karakter kolay ve sessizce geliştirilemez. Sadece acı ve deneyimiyle ruh güçlenir."
*- "Hayat bir bisiklete binmek gibidir. Durursanız düşersiniz." "
(Derleyen Tuna SOLMAZ'a teşekkürler)

YENİ BİR KİTAP

'NEŞRİYAT-I MUSIKİ/ OSMANLI MÜZİĞİNİ OKUMAK:- Türk müziğine gönül veren ve klasik müziğimize de yakın ilgi duyanlara aydınlatıcı bir kitap. İki ciltlik Neşriyat-ı Musıki/ Osmanlı Müziğini Okumak' isimli eseri Gönül Paçacı Tunçay uzun yıllar yaptığı titiz bir araştırmanın ürünü olarak okurlarına sunuyor.
Vakıfbank Kültür Yayınları arasında yayınlanan iki ciltlik eserde Osmanlı müziğine ait el yazması ve matbu notalardan güfte mecmualarına kadar detaylı bilgiler var.

PAZAR NEŞESİ

'MEKTUP:- Temel hızla postaneden içeri girip gişedeki memura heyecanla: 'Demin size vermiş olduğum mektubu geri istiyorum' demiş. Memur şaşırmış ve 'neden?' diye sorunca: 'Zarfa yanlışlıkla fazla pul yapıştırmışım, mektubum uzağa gitmesin.' (Teşekkürler Galip TEKİN)

HAYDI BUGÜN İZNİK'E GİDELİM

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın "İznik dünyada en güzel gün batımından biri olan Ekinoks dönemi festivali Türkiye'de bu daldaki ilk etkinlik ve bugün sona eriyor. Pazar tatillerini en güzel değerlendirmek isteyenleri ilçemize bekleriz" diyor.
Yılda iki kez tekrarlanan bu güzel doğa olayı, çevresi dağlarla çevrili olan İznik Gölü'nde gerçekleşiyor. Gün batımı saatinde güneş İznik'in karşı kıyısında bulunan Karsak Boğazı denilen mevkiden göle kavuşuyor.
Dünya üzerindeki belirli göllerde nadiren görülebilen bu doğa olayı güneş suya değdiği an suyun içerisinde dağılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.