Hava Durumu

Hayırsever Köseoğlu çifti için ödüllü hikaye yarışması

Yazının Giriş Tarihi: 02.04.2017 07:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.04.2017 07:19

Mutlu pazarlar
Hafta içinde UÜ'de, farklı bir vefa örneği sergilendi.
Bursa'nın unutulmaz simaları arasındaki hayırsever çift Güler ve Osman Köseoğlu için UÜ Veteriner Fakültesi'ndeki törende bir hikaye yarışmasının ödülleri dağıtıldı.
Güler Okar ve Osman Köseoğlu yıllar önce Burdur'da tanıştılar.

Güler Okar, Kız Teknik Yüksek Öğretmen Okulu'ndan mezun olmuş, Anadolu'nun pek çok köyünde kadınlarımızın yetişmesine destek vermiş aydın bir genç kadın, Osman Köseoğlu ise A.Ü. Veteriner Fakültesi'den mezun olmuş, uzmanlıklarını almış genç bir veteriner hekimdi. 1956 yılında evlendiler ve 1964 yılında Bursa'ya yerleştiler.
Öğrenciliklerinde maddi zorluklar yaşayan bu iki insan, gecelerini gündüze katıp kazançlarının bir bölümünü, topluma yararlı olmak için harcamak kararlılığı ile, Uludağ Üniversitesi Yerleşkesi'nde, kendilerine gösterilen alana kız öğrenci yurdu yaptırıp, üniversiteye bağışladılar ve 'Vatan sevgisi ona yapılan hizmetle ölçülür' sözünü içselleştirip, yardımlarına sonraki yıllarda da madden ve manen devam ettiler.
Ulu Önder Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti'ne olan saygı ve sevgileri tüm çalışmalarına rehber oldu. Gençlere olan inançları, onları ve ailelerini destekleme çalışmaları hayatları boyunca sürdü. Osman Köseoğlu Atatürk'e olan sevgisi nedeniyle çevresinde 'Çılgın Türk' olarak anıldı yıllar yılı..

Osman Köseoğlu'nun doğduğu köy Burdur'un Başpınar Köy'ünde köylü kalkınmasına gönülden inanarak yol, su, elektrik, kütüphane çalışmalarına öncülük etti.
Anlattığı hikayeleri birer fıkra ile süslemeyi, sohbet etmeyi, espri anlayışı ile çevresindekileri güldürmeyi seven Osman Köseoğlu ve Güler Köseoğlu'nu bu yarışma vesilesi ile, gelen talep üzerine içtenlikle fakültede yaptırdıkları Güler-Osman Köseoğlu Konferans Salonu'ndaki ödül töreni ile anılırken merhum Köseoğlu ailesi adına kızları Dilek Köseoğlu da yarışmanın gördüğü büyük ilgi nereniyle teşekkür etti ve "Bu anlamlı anma törenini gerçekleştirmemize olanak sağlayan Uludağ Üniversitesi yönetimine, törenimize bizzat katılan hocalarım Rektör Yardımcısı Prof Dr. Mehmet Mehmet Yüce'ye, Prof. Dr. Eray Alper'e, Prof. Dr. Müfit Parlak'a, Prof. Dr. Hasan Batmaz'a, Prof. Dr. Zeynep Yazıcı'ya, Prof. Dr. Hatice Şahin'e, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülgen Günay ve yardımcılarına, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. İsmail Göğüş'e ve mini dinleti sunarak katkı sağlayan öğrencilere, Yurtlar Müd. Sevgül Üstün'e ve tüm Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne, hikayeleri ile yarışmamıza katılan öğrencilere teşekkürlerimi sunarım." dedi.
Benim de yer aldığım jürinin değerlendirmelerine göre sonuçlar şöyle oldu:
1. "Selma" isimli öyküsü ile Filiz Bulut,- 2. "Hiç" isimli öyküsü ile Suat Şahan -
3. "Bir Kız Çocuğunun Çığlığı " ile Ceylan Aslan ödül aldılar. Bunun yanı sıra mansiyonlar da vardı. Şimdi, Facebook'ta "Fıkra Fıkra Geçen Öykü Yarışması" sayfasında bu hikayeler paylaşılacak.

Kitap Fuarı anısındalar

Bursa 15. Kitap Fuarı bu sene de yoğun bir ilgi gördü. Birbirinden ünlü yazarların okurlarıyla buluştukları etkinliğe katılan ünlü yazarlarımızdan Canan Tan, yıllar önceki okul arkadaşı eczacı Ümit Neşe ile fuarda karşılaşınca güzel bir sürpriz yaşadı.

Lalingo isimli seri çocuk öykü kitapları yazarı Bursalı yazar Özlem İçer, eczacı Ümit Neşe ve Canan Tan Bursa 15. Kitap Fuarı'nde çektirdikleri anı fotoğrafında bir aradalar..

Bileklerini büktürmediler

Uludağ Üniversitesi Bilek Güreşi Takımı, Türkiye Üniversitelerarası Bilek Güreşi Şampiyonası'ndan toplam 6 madalya ile döndü.
Antalya'da düzenlenen ve Uludağ Üniversitesi öğrencilerinden Gülistan Korkmaz, Aysu Melek Damar ve Yusuf Emre Elitok aldıkları dereceler ile damga vurgular.

Toplamda 2 Türkiye birinciliği, 3 Türkiye ikinciliği ve 1 Türkiye üçüncülüğü elde eden gençler, rakiplerine bileklerini büktürmediler ve Uludağ Üniversitesi'nin bayrağını kürsüde dalgalandırdılar.
Yedi kişiden oluşan diğer üniversitelerin takımlarına karşı üç kişiden oluşan UÜ Bayan Bilek Güreşi Takımı da Türkiye ikinciliği elde etti.

Yeni kitaplar

AYDIN BOYSAN'IN DİLİNDEN:Cem Haydar Bektaş, bir süredir üzerinde özenle çalıştığı "Aydın Boysan'ın Dilinden" isimli kitabını Siyah Kuğu Yayınları arasından okurlarıyla buluşturuyor.
97 yaşındaki yazar ve mimar Aydın Boysan ile çok samimi bir söyleşi şeklinde oluşan kitapta Boysan'ın eski İstanbul'un güzellikleri, mimarlık tarihi, politika ve içki kültürü ile ilgili görüşleri yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.