Hava Durumu

Hayvanat Bahçesi ve gürültülü geceler!.

Yazının Giriş Tarihi: 20.04.2020 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.04.2020 07:57

65 yaş sınırı zorunluluğuyla ınternetimi eve taşıdım. Gelen pekçok mail'in yayınlanmasında da bu nedenle rötarlar oluştu. İşte bunlardan biri:

"Osmangazi, Soğanlı Mah.'ndeki 405 konutluk kentsel dönüşüm sitesi sakiniyim. 2 yıla yaklaşan ve çözülmeyen gürültü problemimiz var.Hayvanat Bahçesi karşısındaki kentsel dönüşüm sitesinden Temmuz 2018'den beri sadece ilgili kurumlara gürültü konulu en az on komşumla 100'ü aşan şikayetimiz oldu.

Problem hemen her gece, (özellikle cuma, cumartesi, pazar) Hayvanat Bahçesi'nin önündeki boş alanda bazı kişiler geceleri kendi otolarından özel ses sistemleriyle çok yüksak volümde müzik çalıyor. Sabah 5'e kadar bile sürüyor. Gürültülü gecelerde Büyükşehir Bld. Beyaz Masa'ya, Osmangazi Bld. zabıta ve güvenlik güçlerine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na defalarca (ortalama haftada 1-2 kez) bildirdim.

Önceki aylarda bize gelen cevaplar "bizim sorumluluk alanımızda değil" şeklinde oldu. Sonraları geç de olsa üstüste sürekli arama sonucu güvenlik ekipleri gelip tek gecelik te olsa çözüm buldu.

Genelde haftanın yarısı ve yılın yarısı uyku yok bizlere. Yetkililer kalıcı bir özüm getiremedi.

Oysa, Sn. yetkililere "gündüz vakti okulumuzun zili 1 yıldır gürültü yaratıyor diye çalınmıyor ama gecelerimizi harap eden çok yüksek müzik susturulmuyor" örneği de verdik. Şikayetlerimize sonuç yok.

Sorunun çözümünü bekliyoruz." - İlhan GÜNGÖREN - Mustafa ALTANAY

NOT:Okurumuz İsmail Çatel'den konuya ait ilginç bir yaklaşım da cumartesi günü bu köşede.

BU NASIL BETON?..

"Yıldırım ilçemizdeki Gökdere Bulvarı'nda bulunan köpünün kaldırım kısımlarında beton zemin altına döşenen demirler gözle rahatça görülebilecek şekilde ortaya çıkmış durumda..

Yani; beton zemin erimiş, ufalanmış gitmiş.. Her geçen gün de biraz daha eriyip ufalanıyor.. Köprü üzerinde olduğu için bir problem yaratmasından endişe ettiğim için sayın yetkili makam sahiplerinin dikkatlerine sunuyorum. Aman bir sorun olmasın...

Aklıma gelen bir nokta da şu..

O yıllarda çimento ile çalışma yokken inşa edilen tarihi yapılarımız, kaleler, hisarlar, su bentleri ve tüm ecdat yadigarı eserlerimiz asırlardan beri hala dimdik ayakta dururken teknolojinin böylesine geliştiği günümüzde bir köprünün beton zemininde tehlike sinyali veren böylesi bir durum neden oluşur?.

Vallahi hayret!.."

Tarık C. YILMAZ

İNTERNETİMİZ İÇİN BEKLENEN BAĞLANTI

"Geçtiğimiz 2019 yılı Kasım ayında Türk Telekom'a internet bağlantısı için müracaat ettik.

Aldığımız cevap '12 daireli apartmanda en az 6 kişi abone olsun, gerekli bağlantınızı en geç Mart ayında yaparız' şeklinde oldu.

Bunun üzerine bizler tüm apartman sakinleri olarak 11 daire için başvuru yaptık. Ancak verilen söz maaesef yerine getirilmedi.

En yakınımızda olan altyapı 50 metre mesafede ama bir türlü bağlanmayan internet bizleri üzüyor.

Mudanya ilçesi, Halitpaşa Mahallesi 105. Sokak, 6 no'lu apartman sakinleri olarak hasretle internet bağlantısını beklemekte ve verilen sözün tutulmasını istiyor ve ilgili birimlerin duyarlı olmasını bekliyoruz."

Hüseyin DÖRTKARDEŞ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.