Hava Durumu

Her yer ıhlamur kokacak!..

Yazının Giriş Tarihi: 23.05.2018 07:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.05.2018 07:27

"Nilüfer bölgesindeki Cephanelik Ormanı'ndan bir hayli uzakta olsam da bu bölgede yürüyüş yaparken kuş seslerini dinlemeye, mis gibi orman kokusunu içime çekmeye, çevredeki güzellikleri seyretmeye doyamıyorum.
Sık sık buraya yürüyüşe ve gülümsemeye geliyorum.
Bir ara ormanın kesileceği söylentisi bizi çok mutsuz etmişti. Ne mutlu ki bu haberler asılsız çıktı ve böyle bir plan olmadığı belirtildi. Doğa harikası bu alanın olduğu şekilde korunması bizleri çok mutlu etti.
Nilüfer Belediyesi de bu alana sürekli önem veriyor, bakımını yapıyor. Kuruyan oya ağaçlarının yerine bahar başında yenileri dikilmişti. Çok sevinmiştik.
Ne var ki dikilen ağaçların birçoğu yapraklanmadı. Acaba ağaçlar dikildiğinde zaten kuru muydu diye aklımıza bazı sorular geliyor?
Konuyu sayın yetkililerin dikkatlerine sunmak istiyorum. Bir de gözlemlediğim kadarıyla yürüyüş yolunun doğusundaki alana dikilen yirmi kadar ıhlamur ağacı çok güzel gelişiyorlar. Yakın gelecekte çevrede her taraf mis gibi ıhlamur kokacak.Oya ağaçları yerlerini pek sevmemiş olacaklar ki sık hastalanıyor ve bol çiçek açmıyorlar. Acaba kuruyan bu ağaçların yerine müsait alanlara da ıhlamur ağaçları mı dikilse?
Böylece ormanımızın çevresi ıhlamur ağaçları ile gerdanlık gibi sarılır. Bu ağaçlar yürüyüş yoluna gölge sağlayacakları gibi, çepeçevre yemyeşil bir alan oluşmasını sağlarlar ve Bursa'nın en güzel ormanın çevresindeki en güzel cadde olur.
Görüşümün dikkate alınması için sayın yetkililere bildirilmesini rica ediyorum.
Saygılarımla.."
İmdat GENCER/ Elek.Müh.

Düğün salonu ve yangın merdiveni
"Bağlarbaşı Mah.'nde Mudanya yolundan girişte anayol üzerindeki bir binadaki düğün salonuna davetliydim.
Binada düğün davetlileri için gerekli otopark yok. Ön tarafta mobilya mağazası var. Yandan giriş verilmiş. Asansör de yok. Engelli-yaşlı hatta gençler için bile merdivenleri çıkmak oldukça zor. Dik bir merdiven çıkışı ile düğün salonuna ulaşılıyor.
Ayrıca bir yangın vb. gibi acil durumda insanlar nasıl tahliye olacak, yangın merdivenleri acaba nerede diye idari ofiste oturanlara sordum?.
Yanıt alamadım. Osmangazi Bld. kendilerine ulaşan konularda hassas davranıyor ama çok yönlü denetimlerini artırmalı." Özgür ER

Alo, burası Osmangazi
O ALAN TEMİZLENECEK:- "Bursa Hakimiyet gazetesinin 14 Mayıs 2018 tarihli sayısındaki köşenizde 'Güzelim alan berbat oldu' başlıklı bir okur yakınmasına yer verilmiştir.
Bahse konu olan Akpınar Mahallesi Hakimiyet Caddesi ile Armağan Caddesi'nin kesiştiği noktada yapılan tetkikte, sorunun BUSKİ ve UEDAŞ adına altyapı işlerini yapan taşeron firmalarının molozlarından kaynaklandığı tespit edildi.
Söz konusu alanın temizlenmesi ve gereği hususunda ilgili kurumlara gerekli bilgilendirme yazısı ve haber başlığı ile iletildi.

İLERİKİ PLANLARDA:- "Ayrıca; 7 Mayıs 2018 tarihli köşenizde 'Yol Ortasında Elektrik Direkleri Çok Tehlikeli' başlıklı bir şikayet yer almıştı.
Bahse konu olan Demirtaş, Sakarya Mahallesi, Orta Çeşme Sokak'ta imar planında yol genişliği değiştiğinden, söz konusu sokakta yol yapımına ilişkin herhangi bir çalışma yapılamıyor.
İleriki planlarımızda konuya ilişkin çalışma değerlendirilecektir.
Konulara duyarlılığından dolayı okurlarınıza ve bunları bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.
Osmangazi Bld. Basın Halkla İlşk. Müdürlüğü

Bu parkımıza bakım gerek..
"Yıldırım ilçemizdeki Gökdere Bulvarı durağı civarındaki parkımız bakımsızlıktan oldukça perişan bir duruma dönüştü..
Örneğin buradaki oturma banklarından çoğunun tahtaları kırık bir halde. Ayrıca çimenler ve ağaçlar da gerekli bakımların yapılmasını bekliyor.
İlgililerin dikkatlerini çekeriz."
Çevre sakinleri adına Hasan HARCIOĞLU

UEDAŞ'ın dikkatine
"Nilüfer, 29 Ekim Mahallesi, Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde 'Nilüfer Belediyesi milletimizi vekiliyle buluşturuyor' şeklindeki reklam tabelasının yakınında bulunan bir sokak aydınlatma lambası uzun zamandan beri yanmıyor. Onarılmasını rica ediyoruz.
Saygılarımızla.."Çevre sakinleri

Alo,burası Büyükşehir
ARIZA BİTTİ:- "17.5.2018 tarihli 'Vatandaş Hattı' köşenizde yayınlanan "Kanalizasyonlu ve kokulu bir durak' başlıklı okur şikayeti kurumumuzca incelenmiştir.
Söz konusu yazıda 'Hüdavendigar Mah. Dikkaldırım Cad.'nde yer alan BOİ durağı yanındaki duvarlardan yaklaşık bir buçuk aydan bu yana ağır ve pis kokular yayan kanalizasyon suları akmaya devam ediyor' denilmektedir.
Sorunun Çekirge Mah. Bağlar Cad. No: 2 adresinin evsel pis su giderlerindeki arızadan kaynaklandığı tespit edilmiştir.
BUSKİ Bakım Onarım ekiplerince kazı çalışması yapılarak sorun giderilmiştir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk.Daire Bşk.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.