Hava Durumu

'Her yer karanlık pür nur o mevkii'

Yazının Giriş Tarihi: 05.06.2017 07:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.06.2017 07:15

'Hafız Burhan 'Makber' isimli gazeli okurken boğazın karşı yakasındakiler rahatça dinlerlermiş o müthiş sesi. Sonra taş plaklarla evlerde yankılanıp durmuş bu gazel..
Ve yakın tarihte Hamiyet Yüceses her programında seslendirmiş....
'Her yer karanlık pür-nur o mevki. Mağrip mi yoksa makber mi yarab?.
Şimdilerde kendine güvenen sanatçılar yorumlamaya çalışıyorlar. Çünkü zor bir eser.
Günümüzde ise bu gazeli hemen her gece anımsatan manzaralar Bursa'nın en önemli ana arteri sayılan ana caddenin kenarındaki (İstanbul Caddesi'nden/ Yeni Yalova Yolu) Panayır Mahallesi'ne dönen caddesinde yaşanıyor..
Pırıltı Sokak sakini bir hanım okurumdan gelen mail ve fotoğraflar aynen şöyle.



"Ben bölgede bulunan Pırıltı Sokak'taki sakinlerden biriyim.. Ve özellikle akşamları evime gitmeye korkuyorum.
Çünkü, bölgede gece sokak aydınlatmaları hiç yok.
Akşam saatlerinde işimden çıkıp evime gitmek için bu karanlık ortamdan geçmek zorundayım. Burası adeta bir korku tüneli gibi.. Zifiri karanlıklar içinde yürürken yerlere düşmemek için telefonumun flaşını açıp öyle geçiyorum. Hatta bu yol öyle kötü durumda ki; inanın yürüyecek kaldırım bile yok. Çünkü yeni bir inşaat yükseliyor. Bu inşaat yükselsin tabii, bölgenin gelişmesi adına güzel.
Lakin; bizim can güvenliğimiz yok. Bu tarz yatırımlar yapılırken, diğer vatandaşların da güvenlikleri hiçe sayılmasın. Hem karanlık yoldan, hem de olmayan kaldırımlardan yürümeye çalışarak özellikle geceleri büyük sıkıntı yaşıyoruz.
UEDAŞ'ın dikkatine sunuyoruz ve yaşadığımız sorun çözümlensin artık, çok rica ediyoruz.
Saygılarımızla.." Pırıltı Sokak sakinleri

Tarihi meşe ağacımız kesilmemeli

"Osmangazi ilçesi Demirtaş bölgesinde bulunan Dumlupınar Mahallesi, Sırameşeler Sokak'ta yolun hemen kenarında bulunan ve yaklaşık 80 yıllık geçmişi olan sağlıklı bir meşe ağacı yok edilmek üzere!..
Yeşil Bursa için büyük gayret sarf eden ilgililer bu tarihi mirasımıza da sahip çıkmalılar.


Durum şudur:
Yol kenarında bulunan ve semtimizin adeta bir simgesi olan meşe ağacımızın hemen yanındaki arsa bir müteahhit tarafından satın alınmış. Müteahhit geçenlerde ağacı kestirmek için harekete geçti. Biz semt sakinleri olarak buna izin vermedik. Zabıta'ya da telefon ettik. Park Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri de ağacın kestirilmesi için gerekli resmi iznin alınması gerektiğini söylediler. Ve ağacın kestirilmemesi için önlem almamızı istediler.
Oysa bu ağaç için zaten kestirme izni de yok. Ama müteahhit meşe ağacını kestirmek için direniyor.
Durumu Osmangazi Belediyesi yetkililerinin ilgisine, bilgisine sunuyor tarihi meşe ağacının kestirilmemesi için ricada bulunuyoruz..
Saygılarımızla.. Abdülkadir KURŞUNLU ve bölge sakinleri

Gök kubbeli açık namazgahta teravi

"Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nin olduğu tarihi yapı ve yeşil alanlar onbir ayın bir sultanı ramazan ayında da dikkati çeken etkinliklere sahne oluyor.

İşte Bursa'da güzel bir haziran gecesi.. Ve kutsal ramazan ayının teravi namazı için saf tutan Bursalılar..

Evet; Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm Daire Bşk. ve Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen 'Şehr-i Ramazan' etkinliklerinde Merinos Parkı'nda kurulan gök kubbeli açık namazgâhta, teravi namazını, Emir Sultan Camii İmam Hatibi Şemsettin Çoban kıldırdı. İlahiler ve salavatlarla sona eren namazdan sonra da alanda bulunan sahnede keyifli gösteriler sergilendi.

Gidip görmenizi bir teravi namazınızı da bu gök kubbeli açık namazgahta kılmanızı öneririm.

Namazgah Caddesi rögarları tehlikeli

"Setbaşı Meydanı'ndan Namazgah'a çıkan ana yolda bulunan rögar kapakları ve yağmur suyu ızgaralarının çoğu yol seviyesinden epeyce aşağıda kalmış. Çukur halde.
Bu da araçlar için olumsuzluk yaratırken özelikle bebek bekleyen hamile hanımlar için gerçekten tehlike yaratıyor.
Yıldırım Bld.'nin dikkatine sunuyoruz." Çevre sakini bir hanım

Okurlarımın dikkatine

Değerli okurlar,
Sorunlarınız, dilekleriniz ve teşekkür mesajlarınızı ilgililere ulaştırmak için bu köşeye gönderdiğiniz e'mail, fotoğraf, faks ve telefon iletilerini geliş sırasına göre hafta içinde yayınlıyorum.
Pazar günleri de bazı güzellikleri paylaşıyorum sizlerle
Önemli ricam; tüm iletilerin altında gerekirse size ulaşabilmek için ad-soyad ve telefon no'larınızın da yazılı olması..
Adınızın sayfada açıklanmasını istemeseniz bile bu bilgileri lütfen yazın ve iletinizin altına 'adım yayınlanmasın' şeklinde bir not ekleyin.
Sorunlardan uzak nice güzel günlere..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.