Hava Durumu

Heykelönü'nde atlı kızak!..

Yazının Giriş Tarihi: 08.01.2017 11:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.01.2017 11:27

Adamo'nun unutulmayan o ünlü şarkısında söylediği gibi 'Her yerde kar var'.. 
Evet, kış mevsimi hükmünü sürdürüyor.
Yaşadığımız bu beyaz günlerde sizlere son yıllarda hiç görmediğimiz bir olayın nostaljik fotoğrafıyla mutlu bir 'pazar tatili' diliyorum.
Fotoğraf; Bursa Kent Müzesi tarafından yılbaşı tebriki olarak gönderilmişti. Görüntü yıllar önce Heykelönü'nde ölümsüzleştirilmiş... Lapa lapa yağan karlarla meydan beyaz örtülere bürünmüş. Her yerde kar var.. Meydan tamamen kar yığınlarıyla dolu.. Ve karlar arasında bir atlı kızak yol almaya çalışıyor.. Hemen arka planda ise karlar arasından Bursa Kent Müzesi görülüyor.


Kent Müzesi'ne yakışan bir yılbaşı tebriki yani bu.. İlginç görüntüyü saptayan imza Celal Antel.
Sayın Antel, Bursamızın geçmiş yıllarına ait pek çok fotoğrafı da objektifiyle ölümsüzleştirmiş bir fotoğraf sanatçısı ve işadamıydı. 
Bu kartla bizleri yıllar öncesine götüren Kent Müzesi Müdürü Sayın Ahmet Erdönmez'e çok teşekkürler.. 

Yıldırımlı kadınlar ne kadar da hamarat

Yıldırım Bld.'nce YIL-MEK merkezlerindeki ücretsiz giyim kurslarına katılan Yıldırımlı kadınlar, birbirinden güzel kıyafetler ortaya çıkarıyor.
YIL-MEK bünyesinde 19 merkezde ücretsiz giyim kursları var. Akçağlayan, Bağlaraltı, 152 Evler, 75. Yıl, Davutdede, Değirmenönü, Ertuğrulgazi, Güllük, Karapınar, Mehmet Akif, Millet, Mollaarap, Mollayegan, Musababa, Ulus, Samanlı, Sinandede, Vakıf ve Zümrütevler olmak üzere 19 merkezde bin 138 kursiyer eğitim görüyor. 

Temel nakış, dikiş ve tasarım derslerinin verildiği kurslarda, birbirinden güzel kıyafetler ortaya çıkarılıyor. Modern ve şık tasarımlara sahip el emeği göz nuru ürünler, büyük beğeni kazanıyor.
Kurslarda kadınlara hem hobi hem de meslek kazandırmayı sürdürdüklerini söyleyen Yıldırım Bld. Bşk. İsmail Hakkı Edebali, 'Merkezlerimizde verdiğimiz ücretsiz giyim kurslarımızla Yıldırımlı hanım kardeşlerimizi üretim zincirinin bir parçası haline getirerek, hobilerini mesleğe dönüştürmelerini sağlıyoruz' diyor.

Toplumun en güçlü yapısının aile olduğunu belirten Bşk. Edebali, 'Biz projelerimizi aile temeli üzerine inşa ediyoruz. Aile güçlü olursa toplum da güçlü olur. Bu bilinçle aile ekonomisine katkıda bulunmak için meslek edinmek isteyen kadınlarımızın mutluluğu adına çalışıyoruz. İstihdama katılan kadınlarımız sayesinde kadın eli değen ilçe ekonomisi daha fazla kalkınacak' diye konuşuyor.

Küçük ama büyük şeyler

Büyük olaylar kolay unutulsa bile, sevdiğinle geçen küçük an'lar unutulmazmış
Simitlere lezzetini veren küçük bir susam tanesi imiş
Ulu bir çınarın veremediği kokuyu, küçük bir çiçek verebilirmiş

Büyük paralara alınan hediyelerin sağlamadığı mutluluğu, küçük bir bakış sağlayabilirmiş
Küçük sevinçleri bilmeyenler, büyük keyifler yaşayamazmış.
(Teşekkürler E.AKALIN)

Müzikseverlerin pazar kahvaltısı

Dünya Müziği Derneği Yönetim Kurulu adına Sezan Kaya'dan 'hoşça kalın ama müziksiz kalmayın' diyerek şık bir davet mesajı aldım..
Kaya 'Dünya Müziği Derneği'mizin yeni yıldaki ilk geleneksel pazar kahvaltısı bugün Cevizaltı'nda. Ocak ayının ilk kahvaltısında bir araya gelecek olan değerli müzik dostlarımızı bu sabah saat 10'dan itibaren bol çeşitli serpme kahvaltı sunacak  Cevizaltı'ndayız.. 
Dernek yönetimi olarak tüm müzikseverleri ve koristleri aileleriyle Odunluk Mahallesi'ndeki Mihraplı Parkı Bayan Yüzme Havuzu karşısındaki Cevizaltı'na bekliyoruz' diyor. Afiyetler olsun.. Teşekkürler"

Yeni bir kitap

İSTANBUL'DA SEMAİ KAHVELERİ VE MEYDAN ŞAİRLERİ:Kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan kahvehanelerin tarihi geçmişini, kahvehanelerde yaşanılan dostlukları, ve o yılların sosyal yaşamıyla, yaşamdan kesitlerin anlatıldığı bir kitap. 
Yazar Osman Cemal Kaygılı tarafından yapılan titiz bir araştırmanın ürünü olan kitapta ayrıca geçmiş yüzyıllardaki meydan şairlerinden detaylarıyla söz ediliyor. Gram Yayınevi tarafından okurlara sunulan eser, tarihe meraklı olanlar için kütüphanelerinde bulunması gereken bir kitap.

Okurlarımın dikkatine

Değerli okurlarım,
Çeşitli sorunlarınız, dilekleriniz ve teşekkür mesajlarınızı ilgililere ulaştırmak için bu köşeye gönderdiğiniz e'mail, fotoğraf, faks ve telefon iletilerini geliş sırasına göre yayınlıyorum.
Önemli ricam; tüm iletilerin altında gerekirse size ulaşabilmek için ad-soyad ve tlf.no'larının bulunması.
Adınızın açıklanmasını istemeseniz bile bu bilgileri lütfen yazın ve 'adım yayınlanmasın' şeklinde bir not ekleyin.
İyi pazarlar..
    

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.