Hava Durumu

Hiç böyle müzik dinlenir mi?.

Yazının Giriş Tarihi: 25.04.2020 07:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.04.2020 07:39

"Soğanlı Mah. Atış Premium Sitesi sakiniyim.
Son günlerde koronavirüs nedeniyle Botanik Park alanı, Hayvanat Bahçesi otoparkına girişlerin yasak olması dahi bazı kural tanımaz kişileri durduramıyor. Bu kişilerin yayınladıkları çok yüksek volümlü müzik eşliği ile adeta dansöz oynatmadıkları (!) kaldı.
Şikayetimiz resmi makamlarca "kontrol altındaki" hayvanat bahçesi otoparkı ile botanik otopark alanına gelip ayrıca -hayvanat bahçesi kapanış saatinden sonra buraya hangi hayvanları görmeye (!) geldiklerini çok merak ediyorum- her gece saat 20'den itibaren gece 03'lere kadar yağmurlu, soğuk havada araçlarında çok yüksek volümlü müzik sesi açıp (düğün salonları bile bunların yanında masum kalır) bizlere gürültü terörü uygulamaktalar.


Ayrıca Bursa'da bunun gibi yerlerden bazıları da şunlar. Samanlı kavşağı bölgesi, Uludağ yolu, Botanik Park, Mudanya-Trilye'ye çıkış tepesi. Bu şikayetlerimizi ve çözüm önerilerimizi defalarca yetkililere ilettiğimiz halde bir sonuç yok. Bu sesler sadece çevre sakinlerinin değil, hayvanat bahçesindeki hayvanların büyük ölçüde psikolojilerini bozduğu için hayvanseverlerin bilgi ve ilgisine de sunarım.Çözüm şu olmalı:
1). Hayvanat bahçesi kapanış saatinden sonra otoparka girişler kapatılmalı. Bu kişiler gece hayvanları görmeye gelmediğine göre niçin buraya gelirler?. Otopark girişi ücretli olmalı.
2). Hayvanat bahçesi otopark alanına ve Botanik otopark alanı ve park içine güvenlik görevlisi tahsis edilmeli.
4). Korana virüs nedeniyle maske takmadı veya sosyal mesafeye uymadı diye cezai işlem yapıldığı halde bu kişilere bu durum da uyuulanmalı, (ben Londra'daşken park alanında içki içmenin cezası 100 paund olduğunu bizzat gözlerimle görmüştüm.)

Teşekkürler.." - İsmail ÇATEL

BİZİM SOKAĞIMIZ HARİTADA YOK MU?

"Nilüfer, Yıldırım Cad. Konak Mah. Eroğlu Sokak ilçe haritasında yok mu?. Çünkü sokağımıza süpürgeci diye anılan temizlik işçileri girmeyip çalışma yapmıyor.
Oysa hemen yakında Karagürgen Sokak'ta bu sorun yok. Bunu sorduğumuz temizlik işçisi 'o sokak bana ait değil' diyor.


Temizlik İşleri aracı sokaktaki konteynırı boşaltıyor ama sonrası temizlik yok. Bazı kişiler de çöp torbalarını konteynır yerine dışarıya bırakınca kedi ve köpekler torbaları parçalıyor, her taraf çöp içinde ve sızan pis su ve kokulara kalıyor.
Nilüfer Bld. Temizlik İşleri Md.'nün dikkatine sunarız."

N.Sema TORUN ve komşuları

HER YIL BÖYLE GELMEZDİ BAHAR

Değerli okurlarım;
Bursalı ünlü söz yazarı rahmetli Necip Artan'ın yazdığı ve Dr. Teoman Önal'ın acemkürdi makamında bestelediği 'Böyle gelmezdi her yıl bahar' isimli güzel bir şarkısı vardır.
Evet, bu yıl da alışılmışın dışında bir bahar mevsimini karşıladık. Koronavirüsü baharın, kutsal ramazanın ve 23 Nisan Bayramları'nın coşkusunu kısıtladı insanlara..
Ayrıca ramazan ayı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı başlangıçları da yazı günlerimin dışına denk geldiği için siz değerli okurlarıma çifte kutlamamı bugün iletiyorum.
Nice hayırlı ve sağlıklı Ramazanlar'a ve nice güzel, barış dolu sağlıklı bayramlarımıza."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.