Hava Durumu

Hizmet vermeyen bir 'Hizmet Konağı'

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2018 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2018 08:24

"Sayın Erdal Abim;
Gazetenizdeki köşeniz şehrimizin sesi, herkesin de umudu oluyor. Bu kıymetli yazılarınızla o kadar önemli ve doğru konulara değiniyorsunuz ki bu yüzden sizinle yaşadığımız bir olumsuzluğu paylaşmadan edemedim.
Bu yazımı size şu anda Yıldırım ilçemizde bulunan 1984 yılında Ortabağlar Mahallesi'nden ayrılıp yeni bir mahalle olan Selçukbey Mahallesi'nden yazmaktayım. 20 bin nüfusa, 10 bin seçmene yakın ve yaşlanmakta olan büyük bir mahalleyiz.
Bizim mahallemizde şu güne kadar sağlık hizmeti veren herhangi bir kurum olmadı. Altı ay önce mahalle Hizmet Konağımız'ın inşaatı bitti. (Ek'te Selçukbey Mahalle Konağı'nın güncel resmi var)
Ancak o günden beri ne açılışa geldiler ne de hizmet veren oldu. En yakın sağlık ocağına ulaşım bir kilometreyi aşan uzaklıkta bulunmakta.
Hiçbir toplu ulaşımla bu iki mahalle birbirine bağlı değil. 34 yıldır açılamayan sağlık ocağımız hâlâ açılamadı..
Doktorlara sorduğumuzda içeride hiçbir sağlık ekipmanının, masa, sandalyenin olmayışı ve bunu kendi ceplerinden ödemek istememelerinden dolayı bu gidişle belki daha senelerce doktor bekleyeceğiz.
İçerisine ne İl Sağlık Müdürlüğü ne de Yıldırım Belediyesi ekipman almak istemiyor. Mahalle sakinleri olarak bu isteğimizi Devlet Malzeme Ofisi Şube Müdürlüğü'ne ilettik. Oradan gelecek haberi beklemekteyiz.
Ancak durum parlak değil. Bu sorunun çözümü belediye yetkililerince çok zor olmayacak inancındayız. Kullanılmış ve hibe edilecek malzemelerle bile çok güzel bir Sağlık Ocağı olacağını ve kış gelmeden sorunun giderilmesini beklemekteyiz.
Bizler artık bu mahallenin hak ettiği sağlık hizmetini almasını istiyoruz. Sizin de bu mağdur olan mahalle halkının yanında olacağınıza inanıyor ve bu konuya da değinmenizi sizden rica ediyoruz. Sorunumuzla ilgili yazınızı merakla ve ilgiyle bekliyor olacağız.
Peşin teşekkürler, iyi çalışmalar dileriz, sağlıcakla kalın.
Saygılarımızla.." - (İsmim yayınlanmazsa sevinirim)

PARKTA TEHLİKELİ DURUMLAR OLUŞTU

"Nilüfer'deki Beşevler Bölge Parkı çevresi sakinleriyiz. Parkımızda uzun süredir giderilmeyen tehlikeler mevcut.
Bunlardan bazıları şöyle:
Çocuk oyun alanındaki birçok oturma grubu çürümüş ve dağılmış durumda. Bunların çivileri paslanmış ve boşa çıkmış. Birileri otursa veya elini koysa tetanoz olma riski var.
Belediye'ye WhatsApp ihbar hattından da bildirdim ama hiçbir gelişme olmadı. Büyükşehir Belediyesi WhatsApp ihbar hattının çok verimsiz çalıştığını ve uyarılarımızın kolay kolay dikkate alınmadığını bildirmek istiyorum.
Ayrıca; çocuk oyun gruplarından bir kısmı da arızalı. Acilen bakım gerektiriyor. Bu aletlerin bakımları hemen hemen hiç yapılmıyor.


Bu arada, çocuk oyun grupları içindeki yeşil salıncak sepetinin çelik hasırları parçalanmış ve içine doluşan çocukların gözlerine girme veya elini kesme riski var. Bunu da WhatsApp bildirim hattından ilettim.
Bana yanıt olarak yeni oyun grupları geldiğinde değiştirileceği bilgisi verildi. Aradan iki ay geçti. Bu kadar riskli ve hasar görmüş bir oyun grubu en azından yerinden sökülmeli idi. Konuyu yetkililerin dikkatine sunmak istiyoruz. Umarız artık geçici de olsa bir önlem alınır. Konunun ele alınmasını ve saygılarımı sunarım.."
Bir çevre sakini

ATATÜRK'ÜN ŞIKLIĞI

Hünkâr Köşkü Müzesi'nde 10 Kasım Atatürk'ü Anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Atatürk Şıklığı" sergisi büyük ilgi görüyor. Etkinlik 9 Şubat'a kadar sürecek..
'Atatürk Şıklığı' fotoğraf sergisinde, Ata'nın giysi tercihine yönelik bilgi notları ve şıklığına dair 134 fotoğraf 45 panoda yansıtılıyor.
Tüm zamanların en iyi giyinen lideri olarak anılan Atamızın onca yoksulluk ve kargaşa içinde dahi Türk ordusuna cesaret, düşmana yılgınlık vermek için kıyafeti de savaş taktiği olarak kullandığını ifade eden Büyükşehir Bld. Müzeler Koordinatörü Yaşar Elmas tüm Bursa halkını, ulu önderin bu yönünü tanımak üzere Hünkar Köşkü'ne davet ediyor.

NİLÜFER'E BİR BÜYÜK ÖDÜL DAHA

Nilüfer Belediyesi'nden sevindirici bir haber.
İlçeye bir büyük ödülü daha Birleşmiş Milletler değer gördü.
Sosyal yaşam, yönetim, şeffaflık, katılımcılık ve çevre gibi 65 ayrı başlıkta mercek altına alınan 186 ilçe arasında beşinci sıraya yerleşen Nilüfer ilçesi bu kez, 'Çok Yüksek İnsani Gelişme' ödülüne sahip oldu..
Tüm Nilüfer Belediyesi çalışanlarına tebrikler ve daha nice büyük başarılar..
-E.Ö.

ALO, BURASI OSMANGAZİ

ALAŞAR CADDESİ:- "Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 24 Ekim 2018 sayısındaki köşenizde bir okurunuzun 'Osmangazi Belediyesi'ne Alaşar'dan Yakınmalar' başlıklı okur şikayetine yer verilmiştir.
Yazıda bahse konu olan Maksem Mahallesi, Alaşar Caddesi'nde belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ilgili ekiplerince, konu ile ilgili yeni imar planına göre yapılmakta olan istinat duvarının projelendirme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte kazı çalışmaları yapıldı ve alana öncelikle istinat duvarı yapılacak.
Ekipler, istinat duvarının tamamlanmasının ardından, yol çalışmalarını da kısa sürede tamamlayacak.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz."
Osmangazi Bld. Basın
Yayın Halkla İlşk. Md.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.