Hava Durumu

Hizmetlere gelince bekle babam bekle!..

Yazının Giriş Tarihi: 02.04.2018 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.04.2018 07:58

"Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar'a gazetenizdeki köşenizden seslenerek yaşadığımız sorunumuzu aksettirmek istiyoruz:
Bizler, Ovaakça bölgesi, Santral Mahallesi, 5. Gün Sokağı sakinleriyiz.
Sokağımız yeni açıldı ve bizler de 54 dairesi bulunan Akova Evleri'nde ikamet ediyoruz..
Sokağımıza gerekli olan asfalt kaplama işi için Osmangazi Belediyemize defalarca yazılı olarak veya sözlü şekilde başvurularda bulunduk..
Ama beş aydan bu yana yaptığımız bütün başvurulara hep "2018 asfalt kaplama programı dahilinde değerlendirilecektir" şeklinde klişe haline gelen cevaplar aldık.
Yani; yaptığımız bu başvurularımız hep sonuçsuz kaldı, bu yüzden sorunumuz bitmedi.
Şöyle ki; sokağımızda yağışlı havalarda oluşan anormal çamurdan dolayı okul servisleri hiç girmiyor. Çocuklarımız okul servislerine binebilmek için caddeye yürürken üstleri, başları da çamur içinde kalıyor.
Osmangazi Belediyesi, Kent Meydanı'nda yıktığı alana molozlar arasına bile asfalt döküp çalışmalar yaparken bizim sokak nedense hiç dikkate alınmıyor.
Osmangazi Belediyesi sadece Yunuseli-Hamitler-Güneştepe gibi mahallelere mi hizmet üretiyor?. Ve sadece Soğanlı Kentsel dönüşüm bölgesi mi dikkate alınıyor acaba?.
Bizler gerekli olan bu hizmeti alabilmek için başka ne yapmalıyız acaba?
Halbuki vergilerimizi de hemen ödüyoruz. Ama hizmete gelince bekle babam bekle..
Belediyemizin artık sesimizi duymasını önemle rica ediyoruz.
Saygılarımızla." - Akova Evleri sakinleri

Metro istasyonları ve seyyar satıcılar

"Şehrimizdeki BursaRay'a ait istasyonların giriş-çıkış yerleri ve istasyonlara giriş çıkış merdivenlerinin başları bilhassa akşam saatlerinde bazı seyyar satıcıların istilası altında kalıyor.
İstasyonların merdiven başlarına kadar gelip tezgah kuran seyyar satıcılar bu yüzden BursaRay'dan inip bir an önce evlerine ulaşmak isteyen yaya vatandaşların oluşturduğu yoğun akşam trafiğinde yolları kapatıyorlar.
Büyükşehir veya ilçe belediyelerine ait Zabıta teşkilatı mensuplarının yaratılan bu zorluğu önlemeleri için harekete geçmeleri çok yerinde olacaktır.
Saygılarımı sunarım.." - Ş. Gülseren ULUTAŞ

Bitmeyen düzenleme

"Osmangazi ilçesinde, Demirtaş'taki meydanımız yeni düzenleme çalışmaları için iki ay kadar önce vatandaşlarımıza kapatıldı.
Geçen süreçte herhangi bir çalışma olmadı. Bu yüzden meydanda yollar daraltıldı. Demirtaş sakini vatandaşlarımız ve buradan gelip geçmek durumunda olan araçlar zorluk içinde kalıyorlar..
Demirtaş meydan düzenlemesinin hızlanmasını istiyoruz.
Çünkü yapılan çalışmalar için meydanın çevresine konulan galvaniz perdelemelerle burası bir açık hava hapishanesi gibi oluyor. Saygılarımızla." - Demirtaş sakinleri
adına Mümin DÜNDAR

Park alanımız servis araçlarının mı?

"Ahmet Yesevi Mah. 4091 ada, 1 parselde bulunan 3600 m2'lik park alanının çevresi zincirlenerek tüm gün boyu servis alanı olarak kullanılıyor.
Çevre sakini olarak buranın planında olduğu gibi park olarak kullanılmasını istiyoruz.
Bu bölgeye aracını park etmek isteyen çevre sakinlerine ise servisçiler müdahale ediyor.
Halkı için ayrılan park alanı servis araçlarınca kullanımı için belediyece mi kiralanıyor?. Bu sorunun cevabını henüz belediyeden alamadık.
Çevre sakini olarak park alanında egzoz dumanlarından uzak kalarak ağaçlar ve oynayan çocuklarla görmek istiyoruz." - Nergis KUMOVA

Menekşe Parkı'nda o boru da nedir?

"Nilüfer ilçesi, Barış Mahallesi'ndeki Menekşe Parkımız yeniden düzenleniyor. İlgililere teşekkürler ederiz.
Fakat, şu anda Menekşe Parkımızın içindeki yürüyüş yollarından birinde tam da yol kenarında yaklaşık bir insan boyunda uzun bir boru yükseltisi dikine şekilde duruyor?
Gece yeterli şekilde aydınlatılmayan parkımızda bu boru oradadan geçen yabancılara çarpabilir.
Nilüfer Belediyemizin çalışkan Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri gerekli önlemi alır inancındayız."
Saygılarımızla." - Gülin T.

Müjdat Gezen kültür merkezi

"Beş yıl önce ünlü sanatçıların da katılımıyla açılışı görkemli bir şekilde yapılan Nilüfer ilçemizdeki Müjdat Gezen Kültür Merkezi binasının hemen yakınında oturuyoruz.
O zamandan bu yana söz konusu bina bomboş ve taşındığımızda terk edilmiş bir görünümdeydi.. Beş yılda değişen hiçbir şey olmadı. Neden böyle olduğu hakkında hiçbir bilgi alamadık. Bunu geceleri görev yapan güvenlikçiler de bilmiyor. Merak ediyoruz?.
'Gülümseyin Nilüfer'desiniz' diyen belediyemizin konuya uzak durması binanın belki de bizim bilemediğimiz nedenlerden ötürü kendi kaderine terk edilmesi gibi. Bu da bizi çok rahatsız ediyor. Çünkü burası da milli bir servetimizdir.
Konu ile ilgilenilmesini saygılarımızla rica ederiz." - Bahadır ERENULU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.