Hava Durumu

Hoş geldiniz Sn. Başkan Aktaş

Yazının Giriş Tarihi: 09.11.2017 07:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.11.2017 07:50

"Köşenizi uzun süredir her sabah aksatmadan izliyorum. Bursa'nın nabzını tutan ve halkın problemlerine sahip çıkması ve sorunların çözümünde aktif rol almasında çok değerli bir işe imza atıyorsunuz.

Dikkatimi çeken birkaç noktayı özetlemek istiyorum.

1. Köşenizde bilhassa T2 hattındaki üstgeçit istekleriyle ilgili birçok okurunuzdan şikayet var.

2. BUSKİ'nin çalıştığı kısımlarda asfaltlama çalışmalarını çok geç yapmasından ötürü birçok şikayetler bazen aynı gün içinde yayınlanıyor.

3- Bir seçmen ve Bursa aşığı olarak Büyükşehir Bld.'nin bunlara olumlu ya da olumsuz dönüş yapmasını beklerdim.

Yeni Bşk. Sn. Alinur Aktaş'tan Büyükşehir Bld.'nin Bursalılarla köşenizdeki gibi platformlar üzerinden aldığı yakınmaları iyi değerlendirerek bunlara karşı sessiz kalmayıp bir yapı oluşturmasını gönülden diliyoruz. Geçmişte bunun çok sıkıntısını yaşadık. Özellikle T-2 rotası üzerindeki trafikte riskler defalarca köşenizde dile getirildi ama hiçbir yanıt verme zahmeti bile gösterilmedi. Birçok kazalar yaşandı.
Sayın Aktaş'ın köşenizi her gün izleyeceğine inanıyor ve okurların her şikayetine dönüş yapacak bir mekanizmayı ve anlayışı Bld.'mize kazandıracağını umuyorum.
Özellikle BUSKİ asfalt sorunları ve T-2 inşaatındaki taleplere yanıt verilmesi ve doyurucu bir açıklama yapılacağını ümit ediyor Bursalılar.
Bu vesileyle Sn. Bşk. Aktaş'a tekrar 'hoş geldiniz' derken kolaylıklar diliyor, ve saygı sunuyorum." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

ATM'lere cep gerek

"İstanbul Cad.'ndeki (Yeni Yalova Yolu) BUTTİM BOİ Durağı arkasındaki 'ATM' cihazlarından işlem yapmak isteyen bazı araç şoförleri bu durakta park ederek işlem yaparken trafiği aksatıyor. Bazen TIR, bazen otobüs, çoğu kez de kamyon şöförleri durağa yanaşıp yolcu indirmek isteyen belediye otobüs şöförlerini çok zorda bırakıyor.

Ayrıca hareket ederken üç şeritli yol iki şeride düşmekte ve trafik olağanüstü sıkışmakta.
Çözüm önerim; buradaki ATM'ler için cep yapılabilir. Çünkü yer mevcut. bu sorun bir an önce çözülürse herkes memnun olacak." Oğuz GÜREN

30 tane tuzak!

"Osmangazi, Yenibağlar Mah. Ay Cad.'nde asfaltlama çalışması yapıldı. Ama telefon ve su, kanalizasyon kapaklarının etrafı resimdeki gibi kazıldı.


Yaklaşık 2 haftadır bu vaziyette beklemede. Belki bunun gibi tuzak benzeri 30 tane kazılıp bırakılmış yer var. Araçlarımız lastikleri, jantları, ön takımları zarar görüyor. Duyururuz." (Haber Hattı)

Bu yol neden kapatılmıyor?

"Değirmenlikızık'ta kurulan semt pazarından dolayı bulunduğumuz bölgede trafik felç oluyor. Aynı zamanda tartışmalar ve kavgalar çıkıyor. Yıldırım Bld.'nce semt pazarının kurulduğu günlerde yolun trafiğe kapatılması onaylanmıştı. Ancak bu kural uygulanmıyor. Acaba neden?. (Haber Hattı)

Alo, burası Nilüfer

"Köşenizde yayınlanan 'Bu Hayvanlar Yaşamalı' başlıklı okur yakınması üzerine kamuoyuna açıklama gereği duyduk.

Nilüfer Bld. sokaklarda yaşayan can dostlarımızın yaşam haklarını önemseyen ve bu doğrultuda gerek sağlıklı yaşayabilmesi, gerekse toplumun sokak hayvanlarına karşı bilinçli yaklaşması adına birçok başarılı projeye imza atmış bir belediyedir.
1996'dan beri kısırlaştırma faaliyetlerini yürüten Nilüfer Bld. 2003 yılında henüz Hayvanları Koruma Kanunu çıkmamışken büyük bir öngörüyle Türkiye ve Avrupa'ya örnek şekilde dizayn edilmiş ameliyathane, röntgen ve muayene odaları, laboratuvar, doğum locaları, kuduz müşahede ve karantina bölümleri, kedi ve yavru bölümleri, kedi yeni doğan üniteleri, kaloriferli kafes bölümleri ve sahiplendirme bölümlerinden oluşan Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'ni can dostlarının hizmetine sunmuştur.
Öncelikle belirtmeliyiz, merkezimiz barınak olmayıp, gelen hayvanların tedavi ve kısırlaştırmalarının yapılarak sahiplendirildiği veya işaretlenerek doğaya bırakıldığı Bakım ve Tedavi Merkezi konseptine sahiptir.
Tesisimize gelen hasta hayvanlarımız ihtiyaç duyulan tedavinin niteliğine göre yeni doğan, dahiliye, cerrahi veya yoğun bakım bölümlerine sevk edilerek gerekli tıbbi müdahaleleri gerçekleştirilmektedir.
Merkezimiz kurallar çerçevesinde hafta içi ve hafta sonu ziyarete açıktır. Belediyemiz sorumluluk sahası içerisinde sokaklarda yaşayan can dostlarımızın beslenme ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla beslenme odaklarımız, kedi evlerimiz, güvercin evlerimiz ve bir arada yaşadığımız can dostlarımızın yaşam hakkına yönelik birçok uyarı ve ikaz levhalarımız bulunmaktadır.
Çalışmalarımız hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız https://www.facebook.com/NiluferVeteriner/ "https://www.facebook.com/NiluferVeteriner/" t "_blank" sosyal medya hesabımızı inceleyebilir veya Veteriner İşleri Md. Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezimiz'i Hafta içi: 10-12 / 13-16 - Hafta Sonu: 10-14 saatleri arasında ziyaret edebilirler." Nilüfer Belediyesi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.