Hava Durumu

Hüdavendigar Parkımız sinekten kurtarılsın!

Yazının Giriş Tarihi: 22.06.2017 06:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.06.2017 06:56

"Geçen hafta içinde bir kuruluşun düzenlediği iftar davetine katılmak için Dikkaldırım'da bulunan Hüdavendigar Parkı'ndaki bir restorana gittik.
Park bu dönem daha da güzelleşmiş. Her taraf rengarenk çiçeklerle bezenmiş. Çok düzenli ve ayrıca bakımlı da. İftihar ettik.
Fakat bizleri ve bizim gibi iftara davetli olan misafirleri rahatsız eden tek şey, küçük küçük sineklerin adeta bir filo gibi iştirak ettiğimiz davette yemek boyunca üzerimize ve masamıza adeta yaptığı baskılar oldu.

Sinekleri kovalamaktan doğrusu bir hal olduk.
Böylesine güzel ve bakımlı bir parkta muhakkak ki sineklerle gerekli mücadele ediliyor ve ağaçlar, bitkiler ilaçlanıyor, ihmal edilmiyordur.
Bizlerin tahmini parkta oluşturulan göl sathında bu sineklerin üremiş olabileceğinde birleşti.
Yani, bitki ve ağaçlara yapılan ilaçlamanın göl sathına da, göl kenarlarına da yapılması lazım herhalde..
Böylesine müstesna bir alan olan Hüdavendigar Parkımız'ın sineklerden de arındırılması için sayın yetkililerin dikkatine sunuyorum.
Saygılarımla.."

S. Mehmet ÖZDEMİR

*Bu gece Hacivat ve Karagöz'ü izleyelim

"Karagöz Gölge Oyunu gösterileri, ramazan ayında Bursa Karagöz Müzesi'nde ücretsiz olarak sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Gölge Oyunu Kolu, Ramazan ayı süresince ücretsiz olarak düzenlediği gölge oyunu gösterilerine büyük ilgi var. .

Gölge oyunu sanatçısı Hayali Tayfun Özeren tarafından oynatılan ve geleneksel Karagöz oyun metinleri olan 'Kari Kadim ve Nev-i İcat Oyunlardan Seçmeler', her hafta salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri saat 21.30'da, cumartesi günleri ise saat 12.00'de ücretsiz olarak izleyicilerin beğenisine sunuluyor..
Bu gece çocuklarınızla birlikte geleneksel gölge oyunumuz Karagöz ve Hacivat'ı izlemeye ne dersiniz?

*O kavşak hiç verimli olmadı

"Osmangazi ilçesi, Çekirge Meydanı'nda aylarca süren çalışmalardan sonra yeni yapılan kavşak görünenlere göre hiç verimli olmadı.
Burada sık sık yaşanılan trafik sıkışıklığı ve karmaşası aynen devam ediyor.
Bunun giderilmesi için meydanın ortasındaki döner kavşak daha da genişletildi. Genişletilen 'trafik babası' şimdi Anatolia Otel'e doğru kaydırıldı.
Eskiden Asker Hastanesi'ne çıkan rampalı caddeye dönüş şimdi Anatolia Otel'e doğru ve baba etrafından dönerek sağlanıyor.
Bu uygulama da trafik akışını daha fazla ve olumsuz şekilde etkiliyor.
Bu durumdaki soruna bir çare bulunamazsa yakın gelecekte kavşak uygulaması kanımca yeniden ele alınıp değiştirilir.
Veya yeni yapılacak olan Çekirge Meydanı projesi ile bu sorun da dikkate alınarak tamamen ortadan kalkar
Emeklerin heba olmaması temennisi ile.."

Nevzat ERTÜRK

*Terminal Otobüsleri durakta niye durmuyor?

Son zamanlarda 95 hattında çalıştırılan Belediye Otobüs İşletmesi'ne ait 'bazı' otobüsler sabah saatlerinde duraklarda bekleyen yolcuları almadan yola devam ediyorlar.

Yalova Yolu üzerindeki çeşitli duraklarda da yine aynı durum meydana geliyor. Otobüs transit gelip geçiyor, duraktaki yolcuları iki üç dakika sonra onu takibeden başka bir Terminal otobüsüne binmesi için bırakıyor.
Bu otobüs sürücülerinin böyle bir ayırım yapma hakkı var mı?."

*Lokma ve tulumba

"Yüşadığımız haziran ayının olydukça sıcak bir günü.. Kentimizi biraz dolaşmaya çıktım. Heykel civarındaki Carrfour'un civarında oturuyorum.
Üstad Orhan Veli o ünlü şiirinde İstanbul'u nasıl dinlemiş; ben de Bursa'mızı dinliyorum gözlerim kapalı.. Önce hafiften bir meltem.. Yavaş yavaş sallanıyor yapraklar..
Önce midem yandı hafiften.. Ramazan ayı ondandır dedim. Sonra keskin bir koku. Sağa, sola baktım. Ve çok geçmeden burnuma çalan kokunun membaını buldum. Hemen ötede bir işyeri dışarı bir tulumba tatlısı makinesi çıkarmış.. Başındaki görevli, lokma ve tulumba döküyor.

Ramazan günü ağır bir koku kaplıyor ağır ağır her tarafı..
İlgili belediye zabıta ekipleri acaba 'dışarıda bu işi yapamazsın işyerinin içine al orada dök tatlını' dese olmaz mı?..
Bu işten şu mübarek ramazan ayı boyunca ne kazanırsam kâr olur diye düşünen ve hem çevresini, hem de o işin başındaki elemanını bu sıak havalarda şeker kokuları ile yakmanın ne anlamı var?."

H.B.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.