Hava Durumu

Hüseyinalan, Kirazlı ve Osmangazi Belediyesi...

Yazının Giriş Tarihi: 25.09.2021 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.09.2021 08:00

"Dostlarımızın önerisi üzerine güz yağışları başlamadan Uludağ yamaçlarındaki bir cennet köşe diye gösterilen Hüseyinalan ve Kirazlı bölgesine gittik.

Tahtakale, Üçkurnalar, daha doğrusu Alipaşa Mah.'nden Hüseyinalan ve Kirazlı köylerine çalıştırılan BURULAŞ'a ait 60 hat no'lu minibüsle ulaştığımız bölgeyi doğa güzellikleri acısından ne kadar övsem abartmış olmam.. Yolculuk ücreti 14 TL.

Bölgede köy camii ve bakkal önünde çok hoş piknik yerleri mevcut.

Osmangazi Belediyesi burada daha önceden bazı sosyal tesislerin onarımını da yapmış ama sonra hiç bakım yapılmamış. Yıkık dökük.. Gerçekten üzücü bir durum dikkat çekiyor.

Köy çeşmesi de nedense iptal edilmiş. Tuvaletler berbat!.

Böylesine güzel doğa manzaralarına sahip ve müstesna denilebilecek bölgeye Osmangazi Belediyesi'nin titizlikle yine gerekli ilgiyi göstermesi uygun olur kanaatindeyim.." -K.B

NİLPEDAL'IN SEVİNCİ!..

"Hemen her fırsatta bisikletlerimize binip çevre turu yaparak hem günümüzü değerlendiren, hem de spor yapan arkadaşlar olarak Nilüferimiz'deki Kültür Mahallesi, 75.Yıl Cumhuriyet Caddesi'nde uzun süredir bisiklet yolumuzun son derece bozuk olmasından dolayı epeyce zorluk çekiyorduk.

Bozuk olduğu kadar kullanılamaz durumda olan bisiklet yolumuzun iyileştirilmesi için gazetenizdeki köşenizden yayınlanan uyarımız üzerine ricamız yerine getirildi ve bisiklet yolumuz nihayet düzgün bir hale getirildi..

Böylece esasen yoğun trafik akışı olan caddede buradan geçerken ana yola inerek olası tehlikelerle karşılaşmayacağımız için seviniyoruz. Yolumuzun yeni fotoğrafını da çekip gönderiyoruz.

Nilpedal Bisiklet Grubu olarak çok teşekkurler."-BUKET, GÜRHAN, ZEKAİ, ERHAN, KEREM

BİR DEDENİN KUMBARASI..

"Okullar açıldı. Aileler ve öğretmenlerimiz mutlak temizlik konusunu önemseyip çocuklarımıza gerekenleri öğretiyorlardır.

Benim; Allah bağışlasın ilkokul 2. 3.ve 4. sınıfta üç torunum var. Diş fırçalama ve genel temizlikleri için onları, anne-babaları gibi ben de hep uyarırım.

Ve şöyle bir uygulama başlattım. Dişlerini hergün en az iki kez fırçalamayan benden harçlık alamıyor.

Bu uygulamam çok tuttu. Para isteyecekleri zaman, ikindi vakti bile olsa önce dişlerini fırçalıyor, sonra "Dede ben dişlerimi fırçaladım" diyorlar.

Ben de anlıyorum ki harçlık istiyorlar. Alıyorlar tabii.

Hatta yazlıkta bulunduğum sezonda onlar için 'hayali kumbara' icat ettim, telefon edip diş fırçaladıklarını söyleyince, hayali kumbaralarına para attığımı söylüyorum.

Ne kadar attımsa hepsi not ediyor ve ilk görüştüğümüzde paralarını alıyorlar. Böyle bir uygulamayı tüm büyüklere öneriyorum.

Ben 50 yaşımı çoktan geçtim. Ne bir çürük, ne de eksik dişim var. Bunun nedeni de lise yıllarımda diş macunu almaya param yokken Tophane'de kaldığım yurt binası lavabolarındaki krem sabunlarla dişlerimi fırçalamam.

Tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin yeni eğitim, öğretim yılı hayırlı olsun. Başarılar." - Halil ALTIN / Hasanağa

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.