Hava Durumu

Huzurevi sakinleri ve "Huzurlu Sahneler"

Yazının Giriş Tarihi: 07.05.2017 07:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.05.2017 07:21

Mutlu pazarlar sevgili okurlarım..
Pek çok meslek odası, dernek ve sosyal kulübün oluşturduğu tiyatro gruplarına şimdi de huzurevi sakinleri eklendi.
Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi sakinleri, Uludağ Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü öğrencileriyle birlikte tiyatro oyunu sahneledi. 'Huzurlu Sahneler' isimli tiyatro, izleyenlerden tam not aldı.

Düzenlenen etkinliklerle sosyal hayatın içinde yer alan Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi sakinleri, bu defa tiyatro oyunu sahneledi. Uludağ Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin, sosyal sorumluluk projesi kapsamında huzurevi sakinleriyle birlikte sahneye koyduğu 'Huzurlu Sahneler' isimli tiyatro oyununa, sanatseverler de büyük ilgi gösterdi.
Sanat Mahal'de tiyatroseverlerin karşısına çıkan huzurevi sakinleri ve öğrenciler, ortaya koydukları performansla büyük alkış topladı.

Birbirine aşık iki insanın yıllar sonra huzurevinde yeniden buluşmasını anlatan tiyatro oyununda eğlenceli dakikalar da yaşandı.
İzleyenleri kahkahaya boğan yetenekli sanatçılar oyun sonunda büyük alkış aldılar.

Mali müşavirlerden konser ve gösteri

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın (BSMMMO) meslek mensuplarından oluşan Türk Halk Müziği Korosu ve Bursa SMMMO Halk Dansları Topluluğu, bu gece saat 20.00'de, Fethiye Kültür Merkezi'nde sahne alacak.
Bilet satışlarından elde edilen gelirin, Kızılay'a bağışlanacağı konserde mali müşavirlerimizin hazırladığı ilginç gösteriler de yer alıyor.

Yeni bir kitap

KARAR VER:- New York Times Bestseller'da yer alan Steve McClatchy'rin "Karar Ver" kitabı, Sola Yayınları etiketi ile raflarda yerini aldı. "Karar Ver" okurların hedeflerine ulaşmayı engelleyen bütün mazeretleri, gerekçeleri ve akla uygun hâle getirmeleri anlamalarını kolaylaştırıyor. Başarıya doğru kararları etkin hâle getirebilmek için yeterli zaman sağlayan mantıklı, pratik ve kalıcı bir yol haritası sunan kitapta, hedefleri gerçekleştirme yolundaki zorluk ve karmaşaların üstesinden gelmek için gerekli olan becerileri, düşünceleri ve taktikleri anlatılıyor.

Bahar geldi, gül açtı, longozu sular bastı!..

"Bahar gledi gül açıldı,/Aşka geldi,bülbül şimdi' şarkısı bu mevsimde hemen her konserde icra edilen güzel bir eserdir.
Ve böyle güzel bahar aylarında Bursa çevresindeki piknik yerlerine şimdi bir yenisi daha eklendi. Karacabey Longoz Ormanı'ndan söz ediyorum.
Eşine ender rastlanabilen longoz ormanları ülkemizde sadece İğneada'da ve Karacabey ilçemizde var. Farklı, şaşırtcı bir güzellik yansıtıyor longoz ormanları. Bilindiği gibi sular altında kalan geniş orman alanlarına 'longoz ormanları' deniyor.
Karacabey'de yıllardır el sürülmeyen longoz ormanları ilçe belediyesinin özel bir ilgisiyle her geçen gün biraz daha dikkat çeken bir yer haline geliyor.
Karacabey Longoz Ormanları geçen sene ilki yapılan ve bu senede 2.'si düzenlenecek olan yarı maraton koşusuyla spor dünyasının da içine giriyor.
Ülkemizin en ünlü spor etkinlikleri arasına girmeye aday olan ve ilçe belediyesinin büyük emek verdiği Longoz Ormanları Maratonu ikincisi de bugün yapılıyor. Longoz orman alanı içinde ve çevresinde yapılacak olan etkinlikte profesyonel aletler 15 km. koşacaklar.
Ayrıca 3 km.'lik 'halk koşusunun da yer alacağı maraton tüm doğa tutkunlarını bir araya getirecek.
Yer yer gölcükler içinde ve yemyeşil bir ortamda, oksijen deposu içinde ve sık ormanlık alanda koşulacak maratona katılıp katılmamanız hiç önemli değil..
Ama bu müstesna doğa güzelliğini yakından görmek, izlemek ve spora sevdalı atletlerin heyecanlarından pay almak elbet unutulmaz bir günden geriye kalan anılar olacak.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan bu özel gün için tüm doğa tutkunlarını Karacabey'e davet ediyor.

GÜZEL SÖZLER

"Üzülme... Ayağına batan dikenler belki de aradığın gülün habercisidir.." - Hz.MEVLANA
***
"İnsanları tanımak için tüm gücünüzü verin ama tüm sevginizi vermeyin. Çünkü onları tanımaya başladıkça verdiğiniz sevgiye acıyabilirsiniz." - Hz. MEVLANA
(Teşekkürler Nejdet YILDIRIM)

Okurlarımın dikkatine

Değerli okurlar,
Sorunlarınız, dilekleriniz ve teşekkür mesajlarınızı ilgililere ulaştırmak için bu köşeye gönderdiğiniz e'mail, fotoğraf, faks ve telefon iletilerini geliş sırasına göre hafta içinde yayınlıyorum.
Pazar günleri de bazı güzellikleri paylaşıyorum sizlerle
Önemli ricam; tüm iletilerin altında gerekirse size ulaşabilmek için ad-soyad ve telefon no'larınızın da yazılı olması..
Adınızın sayfada açıklanmasını istemeseniz bile bu bilgileri lütfen yazın ve iletinizin altına 'adım yayınlanmasın' şeklinde bir not ekleyin.
Sorunlardan uzak nice güzel günlere..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.