Hava Durumu

İçimdeki sese kulak vermedim!..

Yazının Giriş Tarihi: 05.01.2017 04:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.01.2017 04:57

"İhsaniye Mah. Barbaros Cad.'nde işim vardı. Tam saatli döner kavşağın olduğu noktada Bursa'nın modern ve yükselen çizgisine hiç yakışmadığını düşündüğüm sorunlu bir yağmur suyu giderine rastladım. 
Çukur anormaldi. Önemsedim ve aracımdan inip fotoğrafını çekerek ilgilileri uyarmak istedim. 
İçimden bir ses bana şunları söyledi:
'Bunun gibi onlarca sorunlu yağmur suyu gideri var. Bu cadde üzerinde bile benzeri olabilir. Büyükşehir Bld. 4-5 yıl önce tüm rögar kapaklarının onarılacağını duyurdu ve hızla çalışmalara da başladı ama her nedense bu kronik sorunun çözümü için devamı gelmedi. Bırak bu kapağın fotosunu çekmek için sen de uğraşıp durma'.. 
Ama bu sese kulak vermedim ve araçlara zarar verebilecek soruna karşı duyarsız kalamayıp fotoğrafını çektim. Yürüyerek Kristal Park'ın önüne geldiğimde bir benzeri mazgalın üzerine de aşırı çökme nedeniyle 2 adet kuka konulduğunu gördüm.

20 yıl önce Bursa'ya ilk geldiğimde arkadaşım beni aracıyla evime bırakmıştı. Yolda zikzaklar çizdiği için şaşırıp niçin öyle yaptığını sormuştum. Bana 'Bursa'da rögar kapakları maalesef ya bir karış aşağıda ya da bir karış yukarıdadır' yanıtını vermişti. 
20 yıldır çözülemeyen bu sorun inşallah tekrar geniş kapsamlı olarak ele alınır. Yenilik ve gelişimler peşinde çabalayan çalışkan yetkililerimiz bu soruna sahip çıkıp yollarımızı dünya standardlarına kavuşturacaklar. İnancım budur. 
İlkleri başaran, Uludağ zirvesinde otopark kazandıran, ilk yerli tramvayı üreten ve yarı fiyatına yeni hatlar açan, kendi imkanlarıyla kısa sürede stadyumu Bursa'ya kazandıran ve daha nice büyük hizmetlerle Türkiye'de pek çok konuda liderliğe oynayan bir ulu şehirde dilerim bu sorunu da geçmişe bırakan köklü çözümler uygulanır. Her soruna yetişmesi mümkün olmayan yetkililerimizin de bu fotoğrafları gördükten sonra konuya daha çok önem verip çözüm üreteceklerinden eminim. İnşallah yakın zamanda Bursa genelinde tüm sorunlu yağmur suyu giderleri ve rögar kapakları için çalışma başlatılacağı müjdesini gene gazetenizden okurum. 
Halkımızdan da ricam Bld.'mizin iletişim tlf.nu kullanıp sorunlu rögar kapaklarını ilgililere aktarabilirlerse araçların zarar görmesine yol açan sorunlu kapaklar hızla onarılır.
Saygılar." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

TEŞEKKÜR PANOSU

Asfalt bitmemiş!..

"Nilüfer'deki Altınşehir BursaRay istasyonu civarındaki asfalt yolun karşıdan karşıya yarılıp bir çalışma yapıldıktan sonra olduğu gibi kendi kaderine bırakıldığını, çukurların buradan geçen araçlar için arıza yarattığını belirten fotoğraflı şikayetimizi 15 Aralık 2016'da 'Belediyenin asfaltı mı bitti?..' başlığıyla yayınlamıştınız.
Şikayetimize Nilüfer Bld.'sinden köşenize gelen yanıtta çalışmanın UEDAŞ tarafından yapıldığı belirtilerek ilgililere konuyu aktaracakları açıklanmıştı.
Sonuçta; asfalt yolumuzdaki derin, uzun ve geniş çukurlar nihayet onarılıp kapatıldı.
Sorunumuza eğilen herkese açık teşekkürler.."
Ekmek KEÇECİOĞLU ve komşuları

UEDAŞ bunu izah edebilir misin?

Fotoğraf sanatçısı Abit Kullebi'den (1475930 No'lu abone) gelen bir yakınma mail'inin ekinde oniki adet elektrik faturası belgesi var. Yerimiz sınırlı olduğu için bir kısmını yayınlayabiliyorum.
Kullebi şunları yazmış:
***

"Kasımda başlayan yeni uygulama ile elektrik tüketim faturaları bundan sonra 'zamlı'ödenecek. 
100 TL.'nın altında gelen fatura dönemi için 'az tüketim' diye faturalandırılmayıp, bir sonraki ayda faturalandırılacak. Bu uygulama sayesinde fazla tüketim yapılınca alınan fazla ücret yansıtılmış olunacak. 
Bu da görünmeyen vergi olacak. Devlet, KDV'den ÖTV, ÖTV'den KDV ve diğer vergilerin yanı sıra şimdi de başka bir uygulama ile vatandaştan para toplayacak.. 
Gönderilen faturaları köşenize de iletiyorum. 
Görüldüğü gibi Ocak ayında;136,518 Tüketime=  56,20 TL - Şubatta; 120,377 Tüketime= 49,50 TL. - Martta; 125,851 Tüketime= 51,90 TL. - Nisanda; 72,556 Tüketime = 29,90 TL: - Mayısta; 69,772 Tüketime= 28,80 TL.- Haziranda; 71,890 Tüketime= 29,60 TL.- Temmuzda; 84,945 Tüketime= 35,00 TL. - Ağustosta; 78,246 Tüketime = 32,80 TL. - Eylülde; 100,768 Tüketime= 41,60 TL. - Ekimde; 72,552 Tüketime= 29,90 TL. - Kasım'da; 89,709 Tüketime= Yok. - Aralık ayında; 293,253 Tüketime= 121,00 TL..
Tüketim ve fiyatlara bakılınca Kasım-Aralık farkı (89,709-293,253= 203,544) ve alınan ytksek ücretler ortaya çıkıyor. 11 ay içinde 136 kilovatı geçmemiş ne hikmetse Aralıkta 293 kilovat kullanılmış! 
Bunun izahını UEDAŞ'ın yapmasını rica ediyorum."  
Abit KULLEBİ

Yayalar için çok tehlikeli

"Carrefour kavşağı, Orhaneli yönündeki cadde gidiş-geliş 3'er şerit. Burada metrodan inenler Carrefour tarafındaki işletmelere giderken yoğun yaya trafiği oluşuyor. Caddede Kütahya yönüne ulaşım da sağladığı için ağır tonajlı araç yoğunluğu da var. 
Bebe arabalı ailelerin otolar arasından karşıya geçiş çabası çok tehlikeli. Kaza olmasın diye geçitte durup yayalara geçiş önceliği veriyorum. Ama bazı sabırsız sürücüler kornaya basarak rahatsız ediyor veya hızla sollayarak yaya geçidinden geçenler için risk oluşturuyor. 
Carrefour tarafında yeni binalar yapılıyor ve yaya yükü devamlı artıyor. Daha önce İzmir yolu üzerinde ölümcül kazalar yaşanmıştı. Carrefour önüne rampalı bir yaya geçidi yapılması acil ihtiyaç. Burada yaya üstgeçit inşaatının acilen başlatılması gerek." 
Saygıyla."
Süheyl YILMAZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.