Hava Durumu

Ihlamur kokan bir cadde

Yazının Giriş Tarihi: 30.07.2018 07:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.07.2018 07:20

"Bursa Hakimiyet gazetesindeki köşenizi ilgiyle takip ediyoruz.
Okuyucularınızdan sık sık ıhlamur ağaçlarının dikilmesi yönünde talepler geliyor. Bundan 7-8 sene kadar önce Nilüfer ilçesi, Konak Mahallemizdeki Cephanelik Ormanı çevresine o zamanın Nilüfer Park ve Bahçeler Müdiresi olarak görev yapan ve başarılı hizmetler üreten Ziraat Mühendisi sayın Doktor Sibel Özer hanımefendi ve ekibi tarafından çok sayıda sıra sıra ıhlamur ağaçları dikilmişti.
Kendilerine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.
Bu ağaçlar hiç aksatılmadan, düzenli olarak sulandı, gövdeleri her tür olumsuzluğa ve olası hastalıklara karşı kireçlendi, bakımları yapıldı.
Ihlamur ağaçlarımız şimdilerde sanki hep sağlıklı ve gülümseyen bireyler olarak mahallemize oksijen sağlıyor, müthiş güzellikler kazandırıyor..
Yolumuz ve çevresi mis gibi ıhlamur kokan bir bölge haline geldi.
Bazı arkadaşlarımdan bu ağaçlardan ıhlamur çiçekleri bile toplandığını işittim. Çiçekler açtığında mis gibi orman kokusu ıhlamur çiçekleri kokusuna karışıyor. Özetlememiz gerekirse; Allah bu ağaçların dikilmesine vesile olanlardan ve dikenlerden, emek verenlerden razı olsun.
Allah onlara ıhlamur, çınar ağaçları gibi uzun ve sağlıklı, güçlü, bereketli ömürler nasip etsin.
Bu güzelliklerin tüm Bursa'da yaygınlaşması en büyük dileğimizdir. Park Bahçeler Müdürlüğü'nün şu anda görev başında olan ekipleri de benzer şekilde Nilüfer ve Bursa genelinde ıhlamur ormanları oluşturulmasına vesile olurlar, biz de onları hayırla, minnetle yâd etmeye yine devam ederiz.
Saygılarımızla.." Cephanelik Sokak Sakinleri

Su parası 5 TL faturası 19 TL
Ertuğrulgazi Mahallesi, Bin Konutlar'da, 30. Blok No: 6, Kat: 3'te oturuyorum.
Devamlı şekilde babamların yanında oturduğum için evime çok nadir geliyorum ve eve gelişlerimde de sadece elimi yüzümü yıkamak amacı ile su kullanıyorum.
Durum bu olmakla birlikte bana BUSKİ'den gönderilmiş bulunan son ödeme faturamı kontrol ettiğimde şaşkına döndüm.
Çünkü kullandığım su için ödemem gereken ücret sadece 5 lira.. Ama faturada diğer ödemelerle birlikte, yani: atık su bedeli vs. ile bu rakam maalesef 19 liraya yükseltilmiş.
Kullandığım su için 5 lira öderken geriye kalan 14 küsur liralık ilave çok tuhaf değil mi?..
Duyduğum kadarıyla su ücretlerinde Bursa Büyükşehir Belediyesi sözde indirimler yapmış..
Eğer bu gerçekse 5 liralık suya nasıl 19 lira öderim?
Bu konuda BUSKİ veya Büyükşehir Belediyesi'nden aydınlatıcı bir açıklama bekliyorum.
Saygılarımla.." Hayrunisa Mecide ÖNAL

İzmir yolu yarış pisti gibi oldu
"18 Temmuz Çarşamba gecesi saat 02.00-02.30 suları arasında İzmir Caddesi üzerindeki apartmanlarda oturan birçok insan büytk bir sürat ve kulakları tırmalayan anormal gürültüler içinde seyreden motosikletler yüzünden yataklarından fırladılar.
İki motosiklet bu yol üzerinde resmen yarış yapan bir şekilde seyrederken trafik kurallarını da hiçe sayıyorlardı. Ve her an bir büyük tehlikeye davetiye çıkarıyorlardı.
Son günlerde kent içinde ve kent girişi anayollarda rahatsız edici gürültüler çıkaran ve süratle seyreden motosikletler ve egzoz değiştirip bunu sağlayan bazı özel araçların sayısı da artmış durumda.
Ki bu özel araçların bazı sürücüleri de zaman zaman egzoz patlatarak korku yaratıyorlar.
Trafik güvenliğimizi sağlayan ekiplerin dikkatlerine sunuyor ve bu konuda ciddi önlemlerin alınmasını rica ediyorum."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

O davulu kim çaldı?
"Cumhuriyet Caddemize güzellikler kazandıran bazı heykellerin meçhul kişilerce tahrip edilmesi konusunda köşenizde yayınlanan şikayetleri okuyorum. Gerçekten üzücü bir durum bu.
Önceki gün de bir arkadaşım, Yıldırım ilçesindeki Kamberler Parkı'na konulan 'Deli Ayten' heykelindeki davulun yerinden sökülüp, çalındığını duymuş. Hayretler içinde anlattı..
Bu nasıl davranıştır, bu nasıl anlayıştır?.
Heykelleri tahrip etmekten zevk alan insanlarda ruhsal bir rahatsızlık mı var acaba?.. O davulu acaba kim çaldı, ne yapacak?.. Merak ediyorum doğrusu?..Beril AYCAN

TEŞEKKÜR PANOSU
Sağ ol, var ol Sn. Edebali

"Umurbey Yüzme Havuzumuz şehir merkezinde oturan insanların sağlıklı bir şekilde spor yapabileceği, güzel hijyenik bir yer. Bu havuza çocuklarımızı gönül rahatlığıyla gönderebiliyoruz..
Havuza gelenlere güler yüzle davranıp büyük ilgi gösteren personele başta Onur ve Güngör beylerle yüzme eğitmenlerine teşekkürler ediyoruz.
Bir açık teşekkürümüz de bizlere bu imkanı sağlayan ve her zaman spora ve sporcuya değer veren Yıldırım Belediye Başkanımız Sn. İsmail Hakkı Edebali'ye.
Sağ olsun, var olsun. Çalışmalarında kolaylıklar ve üstün başarılar diliyoruz." Ömer Faruk ELMA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.