Hava Durumu

Ihlamurlar kurumayacak

Yazının Giriş Tarihi: 08.08.2016 07:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.08.2016 07:02
Nilüfer Belediyesi’nin yeşile ve parklara gösterdiği aşırı duyarlılığın somut bir örneğini sevinerek yansıtıyorum.
Kısa süre önce köşemizde yayınladığım sayın okurum Serkan Özgiray imzalı ‘Güzelim ıhlamurlar kurumasın’ başlıklı uyarı üzerine Nilüfer Belediyesi’nden bu kez fotoğrafla belgelenmiş bir yanıt geldi.
Nilüfer’de yeşile ve parklara gönül verip adeta üzerine titreyen tüm yöneticilere ve bunlara emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
Yanıt şu şekilde:
***
Sayın Erdal Özdür, 
2 Ağustos 2016 tarihli gazetenizdeki köşenizde yayınlanan ‘Güzelim Ihlamurlar Kurumasın’ başlıklı okur uyarı yazısı üzerine gereken inceleme yapılmıştır. 



250’ye yakın park bulunan Nilüfer ilçemizde yol kenarları ve refüj içerisinde bulunan tüm ağaçlar periyodik olarak düzenli şekilde ilgili müdürlüğümüz tarafından sulanmaktadır. 
Belirtilen bölgede de ıhlamur ve diğer ağaçlar haftanın üç günü sulanmaktadır. İlgili sulama ekipleriyle tekrar görüşülüp mümkün olduğunca sıcak havalarda daha sık sulanması için talepte bulunulmuştur.
Bilginize sunarız.”
Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu
***
Tekrar teşekkürler Nilüfer Bld. mensupları. Elleriniz dert görmesin.. 

Havuzdan sanki jaws çıktı...


“3.8.2016 günü Yıldırım Spor Kompleksi’ne arkadaşlarla     yüzmeye gittik. 
Girişte kapıda havuz saatlerinin 12.30 -17.00 arası olduğu yazmasına rağmen daha saat 16.30 olmadan güvenlik görevlisi düdük çalmaya başladı ve herkesin havuzdan çıkmasını saat 17.00’ye kadar boşaltmamızı istedi. 
O anda ortalık karıştı. Havuzdan çıkanlar, çocuğunu arayanlar sanki havuzdan jaws çıkmış gibi bir karışıklık ki görmeyin gitsin!. 
Bir yandan da elinde çöp torbası ile temizlikçi bayan çalışmaya başladı; şaşırdık kaldık. 
16.30’da düdük çalınınca biz kendimizi daha havuz çıkış saati gelmeden yakında da oturduğumuzdan 16.55’te evde bulduk. Bayanlarla erkeklerin yüzme saatlerinin arasında biraz zaman olması gerekmez mi? Ayrıca havuza 4 saat giriş için 20 TL. ücret alınıyor. Bu çok değil mi?..”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur 

Yalova’ya nereden gidilir?


“Köy yolları kavşaklarına bir süre önce konan yön levhalarındaki yazılardan bazıları dökülmüş. Örneğin bunlardan biri de Yeniceabat Mah. meydanından Armutköy ve devamında Yalova’ya gidişi gösteren levha. Buradaki tabelada Yalova yazısı tamamen silinmiş, yok olmuş.
Bu yolu kullanan pek çok otomobil, TIR ve kamyon gibi ağır tonajlı araçlar da var. Yalova’ya gidecek olan ve yolun yabancısı sürücüler bu yüzden yanlış yola sapabiliyor. 
Örneğin bugün (4 Ağustos Perşembe) sabahı İstanbul plakalı 18 tekerlekli bir TIR kamyon yanlış başka yola girdi. Çevre sakinlerinin uyarısıyla tekrar daracık yolda zorlukla geri manevra yaparken trafik akışı da tamamen durdu..
Yön levhalarındaki eksiklerin tamamlanması gerekiyor. Uyarıyorum.”
Altuğ KONCALI
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.