Hava Durumu

İki yıldır çöplük gibi sokak

Yazının Giriş Tarihi: 25.07.2017 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.07.2017 07:51

"Dobruca Cad. Avcılar Kulübü üstündeki Çizgi Sk. girişi fotoğraftaki gibi tam iki yıldır böyle.
Gazetelerde defalarca yayınlanmasına rağmen ilgililerin gözüne bu durum çarpmadı. Nereye başvuracağımızı bilmiyoruz?.

İşim gereği çok ili dolaşıyorum. Diğer şehirler daha derli toplu, bakımlı temiz. Kıraç şehirleri bile yeşillendirmişler, içine oyuncaklar, salıncaklar, güzel hizmetler yapmışlar.
Bunları görünce şanssız olduğumuzu düşünüyorum. Diğer tüm şehirler Bursa'yı geçti. Bld. Bşk. sokak aralarına girip çirkinlikler nasıl güzel olur diye görüp plan yapmalı.

Osmangazi Bld.Bşk.'mız bize çok yakında oturuyor her sabah bu sokağın önünden geçiyor görmüyor mu?. Yanda yapılan inşaat sokağı bu hale getirmiş inşaata ceza yazmışlar. Sokağın akıbeti inşaatı yapanın insafında.. Bld.'den ceza yazmasını değil sokağı sokak haline getirmesini istiyoruz.
Bir sokak iki yıl boyunca çöplük gibi bırakılmamalı.
İlgilileri duyarlı olmaya binbir rica ve yalvararak davet ediyoruz."

N.OZAN

*Orada sürücüler kuzu gibi olmuş

"Ana caddelerimiz İstanbul, İzmir yolu, Ankara ve Mudanya yollarında gece 22-24 saatleri sonrası inanılmaz hızda, kurallara aykırı araç kullanılıyor. Bunlar arasında alkollü sürücüler de olabilir tabii.. Gün geçmiyor ki bu yollarda ciddi hasarlı ve can kayıpları olan kazalar yaşanımasın.
Kazalarda hiç kusuru olmayan yaya ve araçlar sadece o an trafikte olduğundan hasar alıyor, yaralanıyor veya ölüyor.
Bu sorunu çözen iki şehir Ankara ve Bolu. Çok güzel bir uygulama var. Şehrin ana arterlerinde EDS olarak bilinen görüntü ve hız kontrolleri yapılıyor. Ciddi cezai uygulama da var.
Ve böylece bu iki şehirde trafikteki sürücülerin tamamı bu sınırlamaları dikkate alıyor. Sonuçta iyi bir trafik kültürü oluşuyor. Tabiri caizse sürücüler kuzu gibi olmuş.
Şehrimizde bu konularla ilgili altyapımız var. Sn. yöneticilerimizin bu önemli konuya öncelik vermesini rica ediyorum. Huzurlu ve güvenli bir Bursa için konuyu gündemde tutalım. Saygıyla."

Hürol BOZKURT

*Gaziakdemir Mah. Küçük Sanayi mi?

"Birkaç kez gündeme gelmişti fakat Bld. Bşk.mız bizi hiç önemsemedi.
Gaziakdemir Mh.'si adeta Küçük Sanayi bölgesi oldu.
Bisiklet sığmayacak kadar yer kiralayanlar sokaklara hurda arabaları sıralıyor, sokaklarda onarıyor. Orada çocuk mu var, insan mı geçiyor demeden araba boyayan mı ararsınız?..
Bursa'nın hurda araçlarını toplayıp mahallemize park edip gidenler de var. Onardığı aracı sokaklarımızda egzoz patlatarak, fren patinaj çekerek deneyenler mi hepsi burada..
Osmangazi Bld. Bşk. Mustafa Dündar ve Büyükşehir Bld. Bşk. Recep Altepe karar versin artık. Ya 'bu bölge sanayi sitesi' deyip bizi çıkarsın ya da 'burası mahalle, insanlar yaşıyor' desin ve onları nakletsin.
1-2 tane olsa neyse, yüzlerce oto tamircisi var burada. İnanın, sanayide yok bu kadar tamirci."

Aziz TURGUT

*Alo,burası Mudanya

"21.7.2017 köşenizdeki okur şikayetleriyle ilgili gerekli inceleme ve çalışmaları gerçekleştirdik.
"Güzelyalı'da çirkin durum" başlıklı yazıdaki konuların tamamı BUSKİ'nin sorumluluğunda olup, belediyemiz tarafından yapılacak bir işlem bulunmamaktadır. Güzelyalı Yat Limanı'nın içerisindeki işlemlerin tamamı da Bursa Büyükşehir Bld.'ne aittir.
"Sitemizin önü çöplük mü?" başlıklı yakınmayla ilgili olarak da Temizlik İşleri ve Zabıta Md. gerekli çalışmaları gerçekleştirmiştir. Söz konusu alan Temizlik İşleri Md.'müzce temizlenip ilgili inşaat firmasına Zabıta Md. aracılığı ile gerekli uyarı yapılmıştır.
Ayrıca Zabıta Md. yeniden böyle bir olay yaşanırsa ilgili firmaya cezai işlem uygulayacaktır."

Mudanya Bld.

*Bizi saf yerine koymayın lütfen

"Kısa süre önce inşa edilen Yunuseli TOKİ Konutları dahilinde yaklaşık 1200 daire, iki okulun bulunduğu alanda 'bu yıl olmayacak' diyerek her sene ısrarla kurban pazarı kuruluyor. Son gün de burası kesim alanına dönüyor. 40 derece sıcakta milyonlarca sinek oluşuyor. Kurban sakatatlarından oluşan kötü koku da var ama müdahale edilmiyor.

Bld.'miz yazılı cevaplarında 'Ot yangınlarını önleme amaçlı' diyerek buraya greyder gönderiyor. Alanı belirleyip üzerine aydınlatma yaparak hepimizi saf yerine koyuyor. Ekte verilen yazılı cevap ve yapılan aydınlatma direkli, kireçle sınırlanan çalışma fotoğrafını da gönderiyoruz.
Bizi üzen Bld.'nin bu konuda geçen yıl Alo 444'lü no'larına net cevap verememesi, zabıtanın kurban kesimlerini seyretmesi, ilaçlamanın 40 derece sıcakta milyonlarca sineğe karşı hiç işe yaramadığını anlamamakta ısrar etmeleri.
Bu yıl da yine bizlere 'ot yangınlarına karşı temizliyoruz' denilerek aynı çalışmayı başlattılar.
Sorunumuzu duyurmanızı rica ediyoruz."

Uğur İVGENER

*Tarifeli körfez turu

"80'li yıllardan beri Gemlik Körfezi turlarına katılırım. 2016 yazında Büyükşehir Bld. Hamdi Karahasan gemisi ile sefere başladı. Diğer firmalara göre bu seferde Fıstıklı ve Kumla'da daha uzun süre kalınıyordu.
Bu yaz ise seferler yapılmadı. Mahallelerden yapılan ücretsiz körfez turlarına ağırlık verildi. Haftada bir gün de olsa tarifeli seferler yapılsa güzel olurdu."

Özgür E.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.