Hava Durumu

İmam evi tehlike saçıyor

Yazının Giriş Tarihi: 01.01.2022 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.01.2022 08:13

Merhaba sevgili okurlarım. Yeni yılınız kutlu olsun.

Tüm okurlarım ve dostlarıma daha nice yıllara sevdikleriyle birlikte sağlık mutluluk, başarılarla ve sorunlardan uzak bir şekilde ulaşmalarını diliyorum.

Yeni yılda öncelikle salgın hastalıkların artık tarihe karışması en büylük dileğim. Bunun için de gerekli olan aşıları yaptırmayı aman ihmal etmeyin efendim. Lütfen.. Sağlık herşeyden önemli.

Şimdi gelelim yıl ilk günü köşemizden ilgililere duyuracağımız ilk soruna. Adının açıklanmasını istemeyen bir okurum yazmış. Özetliyorum:

****

"Semtimizden emekli bir Hocanım'ın Pınarbaşı Parkı'ndaki köprülerle ilgili uyarısını 20 Aralık köşenizde okudum. Ama bölgemizde daha önemli bir mesele var..

Ben de buna işaret etmek istiyorum.

Rahmetli annemin babası Hacı Esat Kalyoncu dedem (Allah rahmet eylesin) Pınarbaşı semtindeki İzzettin Bey Camii'nde 1945'li yıllarda imamlık yapmış..

Cadde üzerinde bulunan imam evinin yapımında kendisinden sonra görev alacak meslekdaşlarının yararlanabilmesi için büyük emekler vermiş, semt sakinleriyle birlikte maddi/manevi katkılarda bulunmuş.

Geçmiş yıllardan edindiğim bilgilere göre (yanılgım da olabilir) bu evin olduğu yer Vakıflar'a aitmiş. Şu anda bina harap halde, çökebilir. Çatı da berbat kerpiç duvarlar da.

Metruk haldeki imam evinin bir takım tehlikeli durumlar yaratmadan sayın ilgililerce ele alınmasını saygılarımla arzederim."

KAPKARA FOTOLU BİR ŞİKAYET!!

(Değerli okurlarım, köşemize gönderilen bir fotoğraf simsiyah. Hani; 'göz gözü görmüyor' denir ya, aynen böyle. Durumu yansıtan doğal bir görüntü yani.

Bu nedenle fotoyu köşeme almıyor ve sadece ekteki şikayeti yayınlıyorum:)

*****

"Sabahın çok erken saatinde yazıyorum bunları. Bu saatte biz işçiler işe gitmek için evden ayrılıyoruz; tamam da bizimle beraber öğrenci kardeşlerimiz, kızlarımız, evlatlarımız da evden ayrılıyor. Servis telaşı, otobüs telaşı, bir çok uğraş.

Gelmek istediğim nokta şu:

Bu sokak aydınlatmaları saat 07.45 civarında sönüyor. Tahminimce astronomik programlanmış zaman saati tablosunu kullanan bir kontrol cihazı lambaları açıp kapatıyor.

Lakin içinde bulunduğumuz kapalı havanın da hakim olduğu bu periyotta sokak aydınlatmalarının daha uzun süre yanması hepimizin can ve hatta mal güvenliği için faydalı olacaktır.

Belki de zaman saatinin yanına merkezi bir yere konacak ortam ışığını ölçen bir cihazdan alınan veri ile senkronize olan sistemle açıp kapatmak düşünülebilir.

İçinde bulunduğumuz konjektürde maalesef birileri 'ben yaptım oldu, gerisi buna katlanmak zorunda' kafası hakim. Lakin milyonlarca insan bir kişinin aldığı kararlardan iyi/kötü olarak etkileniyor. Konu ile ilgilenen kurumu tam kestiremediğim için doğru adrese ulaşmasında yardımınızı talep eder iyi çalışmalar dilerim. Saygılar." -KARDAN KARA

TEŞEKKÜR PANOSU

GÜVERCİNLİ KAVŞAK:- "Köşenizde yayınlanan bir fotoğrafımda Nilüfer, Üçevler Mah.'deki 'güvercin heykelli' döner kavşakta yıkılmaya yüz tutan, zarar görmüş ve buradan geçen araçlara çarpma riskli trafik işareti tabelasına işaret etmiştim.

Şükür bir kaza olmadan sorun bitti. İlgililer gerekli iyileştirmeyi yaptı.

Gazetenize ve sayın ilgililere teşekkürler." -SEMT SAKİNİ BİR OKUR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.