Hava Durumu

"İmamoğlu büyük bir başarıyla kazandı!."

Yazının Giriş Tarihi: 26.04.2019 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.04.2019 08:06

Sönmez Medya Buluşmaları programımız için dün sabah Baia Otel'de CHP Bursa Milletvekili Prof.Dr. Sn. Lale Karabıyık konuğumuz oldu.
Sönmez Medya mensubu arkadaşlarımın tüm sorularına Karabayık'ın detaylı yanıtları gazetemizin diğer sayfalarında yer alacak.
Milletvekilimize sorum 31 Mart Yerel Seçimleri'nden sonra gündemden düşmeyen İstanbul Büyükşehir Bld. Bşk. seçimleri konusuydu ve:
"İstanbul seçimlerini değerlendirebilir misiniz?. AK Parti'nin itirazlarıyla uzayan seçim süreci sonuçları var. Yorumlarınız nedir? şeklindeydi.

Lale Karabıyık özetle:
"Sayın Ekrem İmamoğlu, İstanbul seçimini büyük bir başarıyla kazandı. Bunda hem kendisinin hem de il örgütümüz ve parti teşkilatımızın büyük payı var. Çok uyumlu ve yoğun bir çalışma temposu gerçekleştirildi..
Ancak, çocuklar oyun oynarken birtakım anlaşmazlıklar üzerine 'çamura yattı' diye bir tabir kullanırlar. Bu seçimde de öyle oldu. Oysa rekabet iyi şeydir. Çünkü en iyisi, en faydalısı ortaya çıkar. İstanbul, çok büyük bir oy farkıyla kazanıldı. Ama ardından hemen itirazlar gelmeye başladı.
Bu itirazların arkası da kesilmedi. Defalarca oylar sayıldı. Bu da yetmedi ve 51 örnek sandıktaki oylar da titizlikle sayıldı. Değişen hiçbir şey yine olmadı. Bu da yetmedi bu kez Büyükçekmece mercek altına alındı. Partimiz teşkilatıyla burada iki gün çok titiz inçelemeler yaptık. Vatandaşları dinledik. Sandık kurullarına da itirazlar geldi. Oysa sandık kurullarının teşkilini Yüksek Seçim Kurulu yapıyor.
Yani bu itirazlardan eğer ülkemizde hukuk varsa hiçbir sonuç çıkmaz. Binde bir olasılıkla eğer seçim iptal edilirse bundan önceki seçimlerin de iptali gerekir" dedi.

BÜYÜKÇEKMECE SEFERİ NEDEN KALDIRILDI?..

"İşletmeler marka tanınırlığını artırmak veya hedef kitleye ulaşmak için reklam verir, satışlarına etkisini ölçer. (İİBF'de İstatistik sınavlarına bile konu olur)
BURULAŞ, dolaylı olarak Büyükşehir Bld. "BUDO" markasıyla bir spor kulübüne sponsor oldu. Umarım faydası olmuştur. İstanbul'da Büyükçekmece, Beylikdüzü, Esenyurt hatta Küçükçekmece'deki yakınlarıma giderken BURULAŞ BUDO'nun Bursa Mudanya-İstanbul Büyükçekmece seferlerini kullanıyordum.
Yeni havaalanına giderken de iskeleden inince Tüyap-Havaalanı hattını kullanırım diye düşünüyordum.
2017'de Büyükşehir Belediyesi'nde yönetim değişince Eminönü ile aynı olan bilet fiyatları Büyükçekmece için artırıldı ve sonra da sefer günleri azaltıldı. 21.04.2019 itibarıyla Büyükçekmece seferleri sona erdi.
İşletmenin kuruluş amacı kârlılıktır kabul ediyorum, önümde bilanço yok ama burada kâr zarar hesabı olduğunu sanmıyorum.
Umarım ilgililer tatmin edici bir açıklama yapar." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

BAŞKAN AKTAŞ'A TEBRİKLER

"Alinur Aktaş'ın göreve gelmesiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin diğer tüm alanlarda olduğu gibi Watsapp Şikayet Hattı'nın da çok aktif hale geldiğini görüyor, mutlu oluyorum.
Hayatımıza olumlu etkileri olan su ve ulaşım indirimleri ve akıllı kavşak uygulamaları kadar vatandaş hattının da daha verimli çalışmasını çok önemsiyorum. Eskiden bir talebimiz olduğunda haftalarca neticelenmesini beklerdik. Oysa şimdi örneğin Beşevler Bölge Parkı'ndaki çocuk salıncağı vandallar tarafından zincirleri kopartılmıştı. Watsapp'tan bildirim yaptıktan sonra birkaç gün içerisinde sorunun çözümlendiğini gördüm.
Her ne kadar sorunun çözümlendiğine dair bilgi alamamış olsam da bu bile çok olumlu gelişme. Belediyelerin halka açık yüzlerinin bu tip iletişim hatları olduğunu düşünüyorum. Bursa'yı çok seven bir kişi olarak bu tür şikayetlere verilen yanıtlar ne kadar olumlu ve süratli olursa vatandaş memnuniyeti de o aranda artacaktır. İşlerinizde başarılar diler, saygılarımı sunarım. Serkan ÖZGİRAY

ABDESTİMİZİ ALDIKTAN SONRA...

"Mudanya sakiniyim.
Zaman zaman Bursa'ya geliyor ve Ulucami'de namazımı kılıyorum..
Namaz öncesi aptest alırken camimizin doğu tarafında bulunan çeşmeleri kullanıyorum.
Her zaman için de aptest sonrası elimi yüzümü kurulamak için cebimde kağıt mendil taşırım.. Fakat kurulandıktan sonra da bu kağıtları atacak bir çöp kutusu burada bulunmuyor..
Çöp kutusu sadece orta kapıdaki şadırvan yanına konmuş.
Ulucami yerli ve yabancı birçok misafirimizin ziyaret ettiği kutsal bir mekan. Belirtmiş olduğum yerde çöp kutusu bulundurulmsı gerekir.
Sayın ilgililerin dikkatine saygıyla sunuyorum." Recep BİRAD

KARİKATÜRDE DÜNAY 2.'Sİ GEMLİK'TEN

Gemlik Ali Kütük Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Efe Şener, PAPB Uluslararası Karikatür Festivali 2019 Finali'nde, dünya 2.'si olarak Bursamızı gururlandırdı.
Endonezya'nın Samarang şehrindeki festivalinde ödül alan Efe, Türkiye'nin adını dünyanın en prestijli karikatür yarışmalarından birinde duyurdu.
Efe Şener'i makamında ağırlayan Bursa İl Milli Eğitim Md. Sabahattin Dülger, "Sanat, spor ve bilim bir ülkenin kalkınması ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için olmazsa olmaz unsurlar. Efe'yi yetiştiren ve destek olan ailesiyle öğretmenlerini kutlar başarılar dilerim' dedi.
Şener, hocası Recep Özcan'ın teşvikiyle karikatüre başladığını belirtiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.