Hava Durumu

İnegöl'de duyarlı bir yaklaşım

Yazının Giriş Tarihi: 16.05.2018 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.05.2018 08:03

"Geçenlerde köşenizde çevre temizliğine farkındalık yaratma amaçlı önerim yayınlandı.
Önerimde belediyelerin park, bahçe ve yollardan çöp ve atıkları toplamayarak bir süre bir köşede toplayıp sergilemeleri ve böylece çevre temizliğinin ne denli önem taşıdığını vurgulamaktı.
Önerime; İnegöl Bld. büyük duyarlılık gösterdi. Ve ilçede önemli bir meydana toplanan çöpler öylece bırakıldı.
İnegöl Bld.'ne teşekkürler. Bu kronik sorun ve önerimi diğer belediyelerin henüz sahiplenmemesi üzücü. Bursa'nın maddi ve manevi zenginliği ile kronikleşmiş bu tip basit sorunlar için çözüm merkezi olacağını ve burada bulunan çözümlerin tüm Türkiye'ye yaygınlaşacağına inancım tam.
Tek gereken; bu heyecanı sayın yetkililerle kamu kurum ve kuruluş çalışanlarının da hissedip çözüm için fikir geliştirmesi. Birçok ilki gerçekleştiren, Türkiye'nin en güçlü ve olumlu medyasına sahip olan ve Osmanlı'nın temellerinin atıldığı bu özel şehirde bunun başarıldığını göreceğime inanıyorum.
Ayrıca bu ve benzer konuda diğer önerilerim de olacak. Onları da önümüzdeki günlerde sayın ilgililere yine bu köşeden sunacağım.
İlk önerim; şehrin önemli parklarına yerleştirilen 'Çanakkale İçimde' görsellerini 4-5 kez gidip okudum. Her bir görsel 3 veya 4 ay yerinde kalacak şekilde senede 3-4 farklı konunun aynı panolara işlenmesi ve sergilenmesi yerinde olur.
Saygılarımla." - Serkan ÖZGİRAY/End.Yük.Müh.

Lütfen insaf!..

Bir okurumuzun köşemize gönderdiği ilginç bir fotoğraf.. Fotoğrafta, asılan bir bez afiş var. Ve üzerinde de bir yakınma, bir uyarı yazısı..
Fazla söze gerek yok. O meçhul şahsa 'lütfen insaf' diyor ve noktayı koyuyoruz.

Sayaç takıldı sular bozuldu

"Mustafakemalpaşa ilçemizin Kömürkadı Mahallesi (köyü) evlerine BUSKİ tarafından su sayaçları takıldı.
Ama sayaçlar takıldıktan sonra sularımız çok bozuldu. Çok bulanık, adeta çamur akıyor musluklarımızdan.
BUSKİ'nin dikkatine sunarız.
Bu yıl da mübarek ramazan günlerine çok şükür ulaştık. İftarda, sahurda tertemiz, berrak sular içmek bizim de hakkımız." - Tacettin TORUN

Güzelyalı-Mudanya otobüs seferleri

"Mudanya ile Güzelyalı arasında belediye otobüs seferleri yapılıyor. Otobüsler hafta içi saatte bir, tatil günlerinde ise 40 dakikada bir sefer yapıyor.
Artık yaz geldi. Mudanya'nın nüfusu yaz aylarında 400 bine çıkıyor. Yani nüfus çok arttı. Seferlerin sıklaştırılmasını bekliyoruz.
Ayrıca; Güzelyalı beldesi, Yalı Mahallesi Çayırbaşı Sokak ile İncirdibi arasındaki yaya kaldırımlara da çeşitli aralarla birer oturma bankı konulmasını rica ediyor; saygılarımızı sunuyoruz." - Bölge sakinleri
adına Ali COŞKUN

Alo,burası UEDAŞ

ELEKTRİK DİREĞİ:- "Halkın istek ve taleplerinin bize ulaşmasında aracılık ettiğiniz için teşekkürler. ediyoruz.
7 Mayıs köşenizdeki bir okur talebi için yaptığımız incelemede, Sakarya Mah.'nde belediyece yapılan yol genişletme çalışmaları sonucu direğin yol ortasında kaldığı anlaşılmıştır.
Konuyla ilgili çalışma başlatılmış olup, yatırım faaliyetlerimiz kapsamında bahsi geçen direğin yerinin en kısa sürede değiştirilmesi sağlanacaktır.
Değerli müşterilerimizin görüşleri bizim için çok önemlidir. Şirketimiz ile ilgili her türlü istek, öneri ve düşünceleri için bize 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren 186 numaralı çağrı merkezimiz, akıllı telefonlarda kullanılan mobil uygulamamızdan veya halklailiskiler@uedas.com.tr adresimize e-posta göndererek ulaşabilirler. Onları dinliyor olacağız.
'Vatandaş Hattı' köşeniz aracılığıyla Bursa halkının bilgisine sunarız.
Saygılarımızla." - UEDAŞ Kurumsal İletişim Müd.

Hayırlı ramazanlar bereketli sofralar

Tüm okurlarıma hayırlı ramazanlar.
Sofralarınız bereketli, sağlığınız yerinde olsun.
Nilüfer'de ramazanla birlikte şenlikler de başlıyor. Cumhuriyet Meydanı'nda kurulacak Ramazan Sokağı, herkesi bu güzel günlerin vazgeçilmez güzellikleriyle buluşturacak. Nilüfer Bld.'nin 22 mahallede düzenleyeceği iftarlarda da birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu pekişecek.
Ramazan Sokağı Nilüfer Halk Evi önündeki Nilüfer Cumhuriyet Meydanı'nda Anadolu'nun her yöresinden renkler, sesler ve tatları bir araya getirecek.
Her akşam, geleneksel Türk sahne sanatlarından, sinema, konser, illüzyon gösterilerine kadar çeşitli etkinliklerin gerçekleşeceği Ramazan Sokağı'nda, Anadolu Arastası'na üye hemşehri dernekleri ve Nilüfer'deki kadın dernekleri stant açacak. Stantlarda yöresel ürünlerin satışı yapılacak. İftardan 30 dakika sonra başlayacak olan etkinliklerde hemşeri dernekleri yörelerine özgü gösteriler düzenleyecek.
Ramazan etkinliklerinde sevilen sanatçılar da sahne alacaklar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.