Hava Durumu

İnegöl'deki katliama kim dur diyecek!..

Yazının Giriş Tarihi: 25.01.2021 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.01.2021 08:12

Emekli öğretmen Sn.Abdullah Karadeniz'den gelen bir ileti ve 8 fotoğraf çok üzücü. Bugün iki görüntüyü köşeme alıyor ve İnegöl Bld.Bşk.Sn.Alper Taban ile Büyükşehir Bld.Bşk. Sn.Alinur Aktaş'ın dikkatlerine sunuyorum. Durum gerçekten vahim ve şu:

"İnegöl'e bağlı Çitli Köyü'nde yaklaşık altı ay önce gündeme gelen çevre katliamında aradan geçen zamana rağmen hala değişen bir şey olmadı. Zehirli ve kirli atıkların bağlandığı dere ile yüzlerce tarımsal alan sulanmaya devam ederken, zehirli atık sularla yetiştirilen sebze ve meyveler de tüketiciye sunuluyor.

Çitli Mahalle sakinleri olarak birkaç kez uyardık. Bahar ayları başlayan ve bugüne kadar hiç çalışma yapılmayan bölgede kanalizasyon, evsel ve fabrika atıklarının bağlandığı derenin çevreye ve doğaya zarar ürkütücü.

Çevre kirliliğinin yanısıra bu dereden yapılan sulamalarla yüzlerce dönümde yetişen sebze ve meyveleri başta Bursa olmak üzere pekçok çevre insanı tüketiyor.

Ancak kullanılan sular çok pis ve zehir saçtığı da ortada.

Bu durumu önce İnegöl Bld.'ne ardından sorumlu olan Büyükşehir Bld. yetkilileri ile CİMER'e de ilettik. Ama bugüne kadar hiç çalışma yapılmadı.

Onlarca dilekçe ve şikayet sonrası İnegöl Bld. Zabıtası bölgede araştırma ve inceleme yaptı. Atık ve zehirli suların dereye boşaltıldığı ve çevre kirliliği yaşandığını onaylayan rapor hazırlayıp Çitli sakinleri olan bizlere iletti. Raporlarla da belgelenen çevre katliamı, zehirli sebze ve meyve üretimi bölgede sürerken yetkinin tamamen Bursa Büyükşehir Bld.'nde olmasına rağmen hiçbir müdahale ve çalışma başlatılmaması gerçekten çok üzücü.

Dikkatlere saygıyla sunarız."

- E.Öğrt. Abdullah KARADENİZ ve Çitli Mah. Sakinleri

HAVASIZ BİR HAVA POMPASI

"Hüdavendigar Kent Parkı'mızda (Mihrapli Parkı) her taraf gerçekten çok güzel ve bakımlı.. Büyükşehir Belediyesi de bisiklet kullanıcıları için burada arızalanabilecek bisikletler için tamir istasyonu kurmuş. Bu da Çok güzel bir uygulama.

Fakat buraya konulan bir hava pompası da var ama pompası çalışmıyor!.

Belediyemiz gerekeni yapar ve bu güzel parkta her köşeye gösterdiği önemi pompaya da gösterir ve havasız hava pompası bırakmaz diye düşünüyorum."

Pelin T.

PARKELERE NE OLDU?

"Ataevler bölgesi, Eğitim Sk.'ta Magazin Qutlet üstündeki yolda kaldırım şeridi üzerindeki bu kesimde önce bir çalışma yapılırken parke taşları dağıldı. Sonra kayboldu? Peki ne oldu?. Burada yapılan bir çalışma sonrası parke taşları yerine niye konmadı?. Yağışta şimdi burası resmen çamur deryası oyuyor.

Onarımını dileriz."

-Tuğçe SARIÇAM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.