Hava Durumu

İnsanın çocuk olacağı geliyor

Yazının Giriş Tarihi: 10.04.2017 07:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.04.2017 07:13

Duyarlı okuyucularımdan Mihraplı Parkı'na konulan çocuk oyun gruplarıyla ilgili olarak çok sayıda teşekkür yazısı aldım.
Daha önce okuyucularımın risk bildirimi yaptığı ve yalnızca bir adet kırık bir kaydırak varken okurum 'şimdi çok sayıda ve kalite oyun grubunun konulması çocukları çok sevindirmiş olacak ki gündüz hemen her saat park çocuklarla cıvıl cıvıl' diyor.
Okuyucularım ayrıca oyun alanının çitlerle güvenli hale getirildiğini ve çok sayıda oturma grubunun konulduğunu, çocukları güven içinde oyun oynarken onlar da arkadaşlarıyla huzursuz olmadan sohbet edebildiklerini yazıyorlar..


Yola yakın konumda olan bu oyun alanı için ortaya konulan güvenlik vizyonunun takdire şayan olduğunu belirtiyor ve Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkililerini canı gönülden tebrik ediyorlar. Ben de halkımızın yetkili kurumları ile kaynaşması adına sunulan bu güzel örneği sevinçle köşemde değerli okurlarımla paylaşmak istiyorum.
Bu arada bu güzel çalışmanın daha önce birkaç kez gündeme gelen Cephanelik yürüme yolundaki güney-batı köşesindeki spor aletlerinin olduğu mini parkın etrafındaki ağaçları da kapsayacak şekilde Nilüfer Bld. tarafından uygulanmasını diliyorum..
Bitkisel çit uygulaması yapılacağına dair yetkililerden sevindirici bir e-posta almıştım ama bölgede yaşayan okuyucularım bitkisel çit uygulamasının henüz devreye alınmadığını belirtiyorlar. Vatandaşların taleplerini her zaman en hızlı şekilde yanıtlayan Nilüfer Belediyesi'nin bu sorunu çözeceğine inanıyorum.


Evet, işte Mihraplı Park'ta çocuk oyun grupları. Rengarenk, pırıl pırıl, Özetle; insanın çocuk olacağı geliyor sevgili dostlar...

Kumla'da bir ördek yavrusu

"Bursa'nın en güzel sahil kesimi Kumla'dır. 'Ördek yavrusu anasına kuğu görünür' derler.. Ben de Kumla'da yaşadığım için belki bu tezi ileri sürüyorum ama bu gerçektir..
Belediyeler bir ihale ile iş verdiğinde hemen bir tabela hazırlar. Bu iş, şu kadar paraya şu firmaya yaptırılıyor diye ve halka bir duyurudur bu aslında.
Kumla'ya bu seneyi de katarsak iki senedir doğalgaz boruları döşeniyor. Lakin bu iş kaç liraya yapılıyor, ödenecek fiyat ne?.
Bu bilgileri yansıtacak bir tabela göremedim Kumla'da.

İki senedir de Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bunları soruyorum. Bu iş için kaç lira ödenecek?.. İhaleyi verdiğiiniz firma kimdir?..
Lütfen bu bilgileri gazete aracılığı ile duyurduktan sonra da en az dört tane bilgi tabelası hazırlatıp Kumlalılar'ın rahatça görebilecekleri yerlere koyun ki oluşabilecek birtakım dedikodulara da meydan vermeyin!." H.B

Yumurta ve el yazısı

"Bu kupürü sizin gazetenizden görüntüleyip köşenize gönderiyorum..
Doğrusu şunu çok merak ediyorum; Milli Eğitim vatandaşlarla alay mı ediyor?

Benim torunum altı yaşında ve birinci sınıfa gidiyor.

Önce elyazısı öğrettiler çocuklara.. Sonra düz yazı.. Bu da çok zorlu bir çalışma oldu.
Geçenlerde torunumla pazara alışverişe gittim. Oradaki işyerlerinden bazılarının tabelalarını okutmaya çalıştım.
Torunum, 'biz o harfleri öğrenmedik, tanımıyoruz' dedi.
Elyazısı yazan çocuk kitap harfini nasıl okusun? Şimdi elyazısı yazan çocuklardan 'kusura bakmayın' deyip özür mü dileyecekler?
Yıllardır insanlara 'yumurta yemeyin' dediler sonra insanlardan özür dilediler misali..
Saygılarımla.." Emine SAKA

Alo,burası Yıldırım

"23/3/2017 tarihli köşenizde yer alan "Yeşil Türbe Çevresi Tekrar Düzenlenmeli" başlıklı, Yeşil Türbe çevresinde faaliyet gösteren seyyar satıcılar ve dilencilerden duyulan rahatsızlığı konu alan bir okurunuza ait şikayet yazısı Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü'nce incelenmiştir.
Yapılan yerinde inceleme neticesinde söz konusu yerdeki seyyar satıcılar ve dilencilerle ilgili gerekli çalışmalar yapılmış olup tarafımızca konunun takibine devam edilecektir.
Bilgilerinize sunarız." Yıldırım Bld. Basın Halkla İlişkiler Md.

TEŞEKKÜR PANOSU

Bozbey ve yeşile saygı

"5 Nisan 2017 Çarşamba günü köşe yazılarınız arasında bulunan 'yeşil seyahat' adlı haberiniz yeşile olan saygı ve sevginin işaretiydi. Haberinizde inşaata başlanılacak Nilüfer'deki bir arazide bulunan 300-400 yıllık tarihi iki zeytin ağacının Nilüfer Bld.Bşk. Sn.Mustafa Bozbey ve arazi sahibinin katkılarıyla hırpalanmadan başka bir araziye özenle nakledilişi işlenmişti.
'Yeşil Bursa, yeşil Bursa' der dururuz ama bu çalışmalar yapılırken 3 ve 4 asırlık iki zeytin ağacının başka bir yere kesilmeden güvenle nakledilmesi doğrusu alkışlanacak bir çalışmadır. İlgilileri kutluyor ve örnek olsun diyorum."
Müfide KINALI Emk.Öğrt.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.