Hava Durumu

İş güvenliğine çok dikkat edilmeli

Yazının Giriş Tarihi: 02.10.2018 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.10.2018 08:10

"İş güvenliği konusu ve çevre sorunları gibi durumlar olunca ilgili bazı kurumlar nedense duyarlı davranmıyorlar.
TSE'nin belirlediği standartlar var, mevzuat var ama denetimler yapılamıyor denilse yeridir..
Örneğin, aylar önce tehlike yaratan asbest ile ilgili uzman bir okurunuza ait yazı gazetenizdeki köşenizde çıktı ama kurumlar bu konuya da sessiz kaldı.
Mudanya'da kablo fabrikası çatısında yapılan bir çalışmada gördüm. Çatı firması elemanları özel beyaz kıyafetle çalışıyorlardı..
Ama aynı bölgedeki Yenimahalle, Ünlü Cadde'de bir dış cephe yenilemesinde iskele kurulmuş ama hiçbir önlem yoktu.(Fotoğrafta)
Çalışanlar 15-18 yaş arasında işçilerdi. İskelelerden düşme tehlikesi içindeydiler. Çalışanların bu konuda mesleki yeterlik belgesi var mı acaba?. İş Güvenliği eğitimi almış mı?. Sigortaları var mı?. Belli değil. Hem bu işi yapan firma, hem de işi yaptıranlar sorumlu olmalılar. Çünkü hem bina çevresinden geçen yayalar, hem de çalışanlar risk altındaydı. Fakat kimseler bu tehlikeli durumu görmüyorlar.
Çalışan işçiler için 'iş güvenliği' kadar önem taşıyan başka bir şey var mı?.
Saygılarımla.." - Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

YAŞA TAKILANLARIN BEKLENTİLERİ VAR

"Malum ülke genelindeki önemli gündemler arasında emeklilikte yaşa takılanların durumu var.
Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı.. Milletvekillerimiz bu konu üzerinde önemli durmalı. Malum Bursamız bir sanayi kenti.
Bizler 8000-9000 gün pirim ödedik. 25 yılımız da doldu. Emeklilik haklarımızı almak istiyoruz. Şu kısacık ömrümüzde bizler de rahat etmek istiyoruz." - Bülent YILMAZ

BU CAMLARI KİM KIRIYOR?

"28.9.2018 Cuma günkü köşenizde, Beşevler, Çamlıca Mah.'nde iki BOİ otobüs durağının arka camlarından bir tanesinin kırık olduğu yazılıydı..
26.9.2018 Çarşamba sabahı Beşevler, Konak Mah. (Çamlıca Mah.'ne komşu mah.) Beşevler Bölge Parkı önündeki bir başka BOİ durağının bir arka camının paramparça edildiğini gördük.
Oysa bu durak bir gün önce sağlamdı. Yani cam o 24 saatlik zaman içinde kırılmıştı. Bilmiyorum kurşun mu atılmıştı ama özenle paramparça edildiği camların unufak olmasından anlaşılıyordu.
Çevre Mobese görüntülerinden konunun faili tespit edilebilir diye düşünüyorum (Karafatma meydanındaki Mobeseler vb.kullanılabilir). Bu 3 durağın ve belki de çevredeki diğer durakların arka camlarının kırık olması birbiriyle ilintili gözüküyor.
Gerçi artık bu tip suçlar nedense pek görülmüyor ama bunlar milli servettir, yazık, günah.
BOİ yetkililerin bu konu üzerine eğilmeleri gerektiğini düşünüyorum." - Adının açıklanmasına istemeyen bir okur

ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR

KANALİZASYON SUYU KESİLDİ:-"Gazetenizin 18.9. 2018 tarihli köşenizde 'Gökdere'de sorun var' başlıklı konu, ilgili birimimizce incelenmiştir.
Bunun neticesinde dereye deşarj olan kanalizasyon suları akışı ekiplerimiz tarafından yapılan çalışma ile kesilmiştir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz. - Büyükşehir Bld.Basın Yayın Halkla İlşk. Daire Bşk.

KLEMENS KAPAĞI TEHLİKELERİ!..

"19.9.2018 köşenizde "Çocuklar parmağını ya buralara sokarsa?" başlıklı Beşevler Caddesi üzerindeki elektrik direklerindeki klemens kutusu açık iki direk için önlem alınmasını ve uygulanmanın yaygınlaştırılmasını talep etmiştim. Sağ olsun yetkililer konunun önemi ve kurumsal ve titiz çalışmalarının gereği olarak birkaç gün içinde ilgili direği onarıp fotoğraflarıyla köşenizde paylaştılar. Benim gözlemlerim de şu şekilde.
1.Yazımda yan yana iki direkte benzer sorun olduğunu yazmıştım. Direklerden yalnızca biri onarılmış.
2. Yeni gördüm; onarılan direkten Konak Pazar yönüne doğru aslında iki direğin daha klemens kutuları açıktı. 3. direk de gözden kaçmıştı.
3.İlgili Beşevler Caddesi boyunca klemens kutusu açık daha başka direkler de vardı.
4.Özetle, bu direklerin klemens kutuları neden açık kalıyor? Bir direğe baktım kapak tasarımı çok güzel ve güvenli düşünülmüş. Direkten dışarı çıkarılamıyor. Yani bir nedenle kapak açılsa bile kapak direğin alt kısmında kalıyor.
5.Kapak direğe yalnızca bir vida ile tutturulmuş. Acaba onarımda vida yalama mı oluyor, vidanın başı mı bozuluyor yerine takılamıyor?. Bursa genelinde onlarca direğin klemens kutuları açık. Araştırılmalı ve kök neden bulunarak çözüm oluşturulmalı.
Örneğin kapakları açıp çalışma yapan bakım personeline eğitim verilmeli, kapağın takılı bırakılması istenmeli, vida kaynaklı bir problem varsa ekiplere akıllı vida vb.verilmeli, başka bir neden varsa o neden saptanmalı. Beşevler, Yıldırım caddelerinde direkleri tek tek kontrol edilebilir.
Bir minik yavru parmağını oraya sokabilir ve bir ailenin umudu sönebilir. Bunca olası acıyı yaşamadan ufak bir çalışmayla tüm riskler giderilebilir. Titiz çalışmasıyla taht kuran ve elektriği bizlere hemen hemen kesintisiz ulaştıran LİMAK/UEDAŞ'ın örnek bir çalışmaya daha imza atacağına inancım bir veli olarak tamdır. Saygılarımla." - Serkan Özgiray End.Yük.Müh.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.