Hava Durumu

İstanbul Caddesi'nde survivor (!)

Yazının Giriş Tarihi: 31.07.2017 08:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.07.2017 08:43

"Kent Meydanı ile Şehirlerarası Otobüs Terminali arasına kurulacak olan T2 tramvay hattının inşaat çalışmalarında yüklenici firmanın yanlışları bu hat üzerinde oturan vatandaşları da perişan ediyor.


İstanbul Caddesi üzerindeki sorunlardan biraz bahsetmek istiyoruz:
Beşyol trafik lambalarıyla Real Alışveriş Markezi arasındaki kısımda oturan vatandaşlar, her gün büyük yol çilesi çekiyor. Otobüs duraklarına ulaşabilmek başlıbaşına bir sorun.. Hadi otobüs durağına ulaşabildiler diyelim; yol üzerinde bu yaz sıcaklarında yakıcı güneş altında beklemek zorunda kalıyorlar. Bu da dikkatleri dağıtıyor ve kazalara davetiye çıkarıyor.


Yolun daraltılması nedeniyle yayalar yolun karşısına geçmek için ne yapacaklarını şaşırıyor. Yol çalışması (Kazıp bıraktılar.. Bir çalışma da yok) nedeniyle vatandaşlar İstanbul Caddesi'nden karşıdan karşıya geçebilmek için adeta 'survivor yarışması parkurları'nı aratmayan engellerden geçmek zorundalar.
Yaşlılar için tablo daha da vahim. Kendilerine yardım edecek birileri olmadan yolu geçmeleri imkansız.
İki aydan bu yana tali yolları kazıp bırakan yüklenici firma yüzünden her gün toz toprak içerisinde yaşıyoruz. Yol kenarında oturanlar için çile daha da büyük. Zaman zaman kalkan yoğun toz bulutları yüzünden nefes almanın bile zorlaştığı anlar oluyor.

Oysa bu çalışmalar kısım kısım yapılsa o çile bir süre çekilir ve vatandaşlar normal yaşantısına geri döner.
Mahalle sakinleri olarak, konunun bir an önce çözüme kavuşturulması ve yüklenici firma yetkililerinin uyarılmasını istiyoruz." Altınova ve Fatih Mahallesi sakinleri

*Yunuseli sorunları ne zaman bitecek?

"Yunuseli'de yeni yapılan ve Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı adı verilen lokasyonda yaşanan bazı sıkıntılara dikkat çekmek istiyoruz:
1. Bölgede yer alan yerleşim ve konutlar artıyor, nüfus devamlı şekilde çoğalıyor. Tüm bunlara rağmen periyodik olarak toplu taşım otobüsleri geçmiyor. Duraklar yapıldı, hangi aracın, hangi zaman aralığında hizmet verdiğine dair bir bilgi yok.
2. Yunuseli Havameydanı'ndan bağlanan kavşaktaki otobüs durağından karşıdan karşıya geçmek neredeyse imkansız, yüksek süratte gelen araçlar yayalar için büyük risk oluşturuyor. Birilerinin canı yandıktan sonra mı önlem alınacak?
3. Bulvarın son kısmında hayvan pazarı olarak kullanılan boş alana bayram yaklaşırken yeniden kurban pazarı kurma hazırlıklarının yapıldığı görülüyor..
77770 sayı no'lu dilekçe ve halkın tepkisine rağmen yetkililerin duyarsızlığı mahalle sakinlerini rahatsız ediyor.
Yaz ayları olması nedeniyle getirilen kurbanlık hayvanlar ciddi koku, sinek ve sağlık sorunları yaratabilir.
Büyükşehir ve Osmangazi belediyeleri, Yunuseli Muhtarımız Sn. İbrahim Bahar, Burulaş, Tarım ve Köy İşleri Md. yetkililerini bu konuda duyarlı olmaya, bizlerin sesini duymaya davet ediyoruz." Yunuseli sakinleri

*Nilüfer'de nihayet!..

"Nilüfer ilçesi sakinleri olarak yaya ve bisiklet yollarına araç park eden ve yaya geçişlerinin engellenmesi sorunumuz nihayet çözümleniyor.
Gördüğümüz kadarıyla belediye zabıta ekibi çalışanları yaya ve bisiklet yollarına park edenlerle sıkı bir mücadeleye başladı.


Nilüfer ilçesi sakinlerinin huzur ve güvenliğini sağlayabilmek için kolları sıvayan ve kurallara uymayan sürücüler ile ilgili denetimlerin aralıksız şekilde sürdürülmesini bütün bölge sakinleri olarak rica ediyor ve yapılan çalışmalar için teşekkür ediyoruz." Rıdvan A.

TEŞEKKÜR PANOSU

Demirtaş'ta asfaltlama

"Gazetenizdeki köşenizde 19 Temmuz 2017 tarihinde 'Demirtaş'tan BUSKİ'ye' başlığı altında yayınlanan şikayetimiz üzerine 26 Temmuz 2017 tarihinde BUSKİ tarafından asfatlama onarım çalışmaları yapıldı ve yaşadığımız sorun bitti.
Gönderdiğim fotoğraf yapılan çalışmalardan sonra sorunun bittiğini belgeleyen bir görüntü. Demirtaş bölgesi sakinleri adına teşekkür ederim." Mümin DÜNDAR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.