Hava Durumu

İstasyon kapısı bir aydır onarılamıyor

Yazının Giriş Tarihi: 01.08.2018 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.08.2018 07:38

"Nilüfer ilçemizdeki Yüzüncü Yıl BursaRay İstasyonu'nun Migros tarafındaki çıkış kapısı bir ay kadar önce iptal edildi. Sanırım bir arıza mevcut. Ama bu kapı gerekli şekilde onarılamadı.
Bursa gibi bir sanayi şehrinde basit bir kapının onarımının bu kadar uzun zaman sürmesi sizce tuhaf değil mi?.
Kapının fotoğrafta görüldüğü gibi iptal edilmesi Allah korusun ama birtakım olumsuz durumlarda büyük tehlikeler yaratmaz mı?.
BURULAŞ yöneticilerinin konuya eğilmelerini ve bu kapının onarımı ve gerekli iyileştirmeyi yapmalarını önemle rica ediyoruz.
Saygılarımızı sunuyoruz..." Bölge sakinleri adına

Ortada direk var yandan geç !.
"Yıldırım ilçemizde, Zümrütevler Mahallesi'ndeki Kurtbasan Caddesi, Zengin Sokak'taki Defne Parkı yanında ve tam yolun ortasında bulunan bir elektrik direği bu sokakta trafik akışını engellediği gibi tehlikelere de sebebiyet veriyor..
LİMAK/UEDAŞ sayın yetkililerinden ricamız, söz konusu olan fotoğrafımızda net bir şekilde görülen bu durum herhangi bir tehlikeye sebebiyet vermeden direğin yerinin değiştirilmesi...
Sorunumuza bir an önce eğilecek olan sayın ilgili makam sahiplerine peşinen teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Saygılarımızla.."

Kent estetiği yaratılabilir
"Sayın ilgililerin dikkatine sunmak ve bunun gereğinin yapılması ricalarımla köşenize gönderdiğim mail'imi lütfen yayınlar mısınız?.
Şehrimizi simgeleyen en özel noktalardaki bat-çık ve köprülerde neden görsellik ön planda değil, bunu gerçekten hiç anlayamıyorum?.
Bu, sadece belli başka noktalara sirayet etmiş ve oralarda gerekli çalışmalar yapılmış..
Örneklemem gerekirse; Şible ve Emirsultan tünelleri.
Halbuki şehrimize gezmeye gelen bir misafir Kestel'den başlayarak Görükle'deki son bat-çık ve köprüye kadar şehrin estetiğini ve özelliklerini ifade eden, Bursa ile özdeşleşmiş figürler görebilir.
Örneğin; İznik çinileri, Karagöz Hacivat figürleri, Kılıç Kalkan Folklor Oyunu'na ait figürler gibi.. Ya da Acemler Kavşağı'ndaki çalışma gibi.
Lütfen bu konuda biraz özen gösterelim.."
Sedat KURTULMUŞ

Şenlikler ve festivaller düzenlenirken
"Mudanya ilçemizdeki Yenimahalle semtinde, Zeytinhali Caddesi ile Işıklıyolu Caddesi arasında bulunan alandaki zeytin ağaçları yok ediliyor..
Mudanya ilçesi ve çevresinde bölgenin ünlü zeytinleri için festivaller, şenlikler düzenlenirken zeytin ağaçlarının kesilmiş olduğunu ve köklerinin topraktan çıkartıldığını görünce yüreğim sızladı..
Zamanında buraların imara açılması için onay verenler vicdanen bu duruma ne diyorlar diye doğrusu çok merak ediyorum?..
Bursamız'ı, Mudanya'yı ve çevresini sevenler nerede?."

Vatandaş sıkıntı içinde kalıyor
"İzmir Karayolu üzerinde bulunan Küçük Sanayi İstasyonu civarındaki geniş alan, bölgeye ulaşım sağlayan bazı araçlar için bir garaj/otopark şeklindeydi.
Buradan kalkan araçlar vatandaşları o bölgedeki köylere, ilçelere götürüyordu. Bu yüzden söz konusu alanda her zaman araçlarını bekleyen veya araçlarından inen yolcularla, şoförlerden oluşan kalabalık bir insan topluluğu var..
Tabii; buradaki alanda yaptırılan tuvaletler ve çeşmelerden de yararlananlar oldukça fazlaydı.
Fakat belirtmiş bulunduğum alanda şimdi bir inşaat çalışmasına başlanıldı. Böyle olunca alan çevrelendi. Tuvaletler ve çeşmeler de iptal edildi.
Şimdi tuvalet ve çeşme ihtiyacı olan insanlar burada çok güç durumda kalıyorlar. İhtiyaç giderecek bir tuvalet bulunmuyor, bir yudum su içecek çeşmeler de yok.
Büyükşehir Belediyemiz bu önemli ihtiyaç yerlerini neden tekrar oluşturmuyor?.
Vatandaşlar sıkıştığı zaman ihtiyaçlarını giderebilecek yer bulabilmek için çaresiz bir şekilde ve sıkıntılar içinde kalıyorlar.
Yaşanılan problemi dikkatlere sunuyor ve gerekli tuvalet ve çeşmelerin tekrar ve acilen yaptırılmasının çok yerinde olacağına inanıyorum.
Saygılarımla.." Cevdet YALÇIN

Tarihi meydanda antika günleri
"Mudanya Belediyesi, bu yıl 2.'sini düzenleyeceği 'Antika Günleri' ile binlerce eseri antika tutkunlarıyla buluşturacak.
Geçmişten gelen en nadide eserler, tüm yaşanmışlıklarıyla bugünden itibaren beş gün süreyle ilçenin tarihi Mütareke Binası'nın bulunduğu meydanda sergilenecek.
'Antika Günleri' ile geçmişten gelen en nadide eserler, tüm yaşanmışlıklarıyla antika bir esere sahip olmak ya da nostaljiyi derinden yaşamak isteyenleri bir araya getirecek.
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz 'geçmiş nesillerin bıraktıklarını yaşatmak bir kültürdür. Kültür ve kardeşliği yaşandığı Mudanya'da geçmişin izlerini geleceğe taşımayı sürdürürken, bu çalışmalarımızı düzenlediğimiz şenlik ve festivallerle destekliyoruz.
Geçmişle buluşmak isteyen antika meraklılarını etkinliğimize davet ediyorum" diyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.