Hava Durumu

İstasyonda perişan yol!..

Yazının Giriş Tarihi: 21.10.2016 04:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.10.2016 04:55
“Köşenize gönderdiğimiz fotoğraflarda tüm netliğiyle perişan hali rahatça görülebilen bu yol Nilüfer ilçesi, Altınşehir BursaRay İstasyonu’na giren ve çıkan araçların kullandığı oldukça işlek bir cadde. 
Sağ taraf, Ata Bulvarı’na, sol taraf ise Altınşehir Mahallesi’ne gidiyor. 
Ancak yol yolluktan çıkmış bir halde.. Derin çukurlar, kesikler ve araçların dengesini bozan yolda bir çukurdan kaçarken diğerine giriyorsunuz.  
 


Yolun perişan hali uzun zamandan beri aynen bu şekilde duruyor.. 
Şimdi önümüzde yağışlı bir mevsim var. Eğer kısa zamanda bu yolda gerekli olan onarım yapılmazsa caddenin bu kesimi her geçen gün biraz daha perişan hale gelecek, tehlikeler de yaşanabilecektir.  
Bu çukurlar ne zaman doldurulacak acaba?..
Gerekli ilgi ve onarım çalışmalarının bir an önce yapılmasını diliyoruz. Lütfen.. Saygılarımızla.”
Ekmel KEÇECİOĞLU

Kumla’nın yazı ve kışı da var...

“Geçenlerde köşenizde yer alan okurunuza ait bir yazıda ‘Küçük Kumla sahilinde bulunan çay bahçeleri de yıkılsın’ görüşü vardı.
Eğer bu talep gerçekleşirse Kumla’nın otuz yıllık dokusu da bozulur.  Yaz sezonu sahildeki çay bahçeleri çok ilgi görüyor. Oysa kış sezonlarında da Kumla’ya gelenler veya burada ikamet edenler Çınarlı ve Gurup çay bahçelerinden yararlanıyorlar. 
Çünkü bunlar sıcak bir kapalı mekan. Küçük Kumla’nın kışın da ilgi gördüğü kesinlikle unutulmamalıdır. 
Oysa yazıda ileri sunulan öneri sadece, ‘Orman kampı karşısından başlayan sahildeki apartmanlar yıkılmalı’ şeklinde olmalıydı. 
Çünkü bu binalar kumsala yapıldığı için çok tehlike arzediyor. Ayrıca o yerler resmi tapulu da değil.. Muhtar senedi ve izniyle yapılan çok katlı binalar. 
Çay bahçeleri insanların, ailelerin oturup dinlenmesi için bir tür kıraathane. Kumla Kumla olmadan önce de bunlar vardı. Zamanla yenilendiler. Şimdi tam kapalı ve içinde dökümden kömür sobası var.  
Gurup ve Çınarlı çayhaneleri petek kalorifer sistemiyle ısıtılıyor. Bu çay bahçeleri yıkılırsa yazın burası boydan boya bir plaj olur ve sadece üç ay gibi kısa bir dönem işlerlik kazanır. 
Oysa Küçük Kumlalılar ve buraya gelen konuklar kış sezonunu da yaşıyor, bu unutulmamalıdır. Çünkü Küçük Kumla kış sezonunda da çok güzel bir yer..” 
H.B

O cadde yoksa unutuldu mu?..

“Demirtaş bucağına giderken bölgedeki eski çöplüğün civarında yeni yapılan hayvan pazarı önündeki ana yol günün yirmidört saati trafik açısından çok yoğun bir güzergah halinde.. 
Fakat bu ana cadde sayın yetkililerce nedendir bilinmez hiç ele alınmıyor.. Bu nedenle de gerçekten çok bozuk. Sanki bu cadde unutulmuş gibi.. Oldukça derin çukurlarla kaplı olan caddeden gelip geçerken araçlarımız çok zarar görüyor.
Çukurlara girmemek için seyir halindeyken yolda sağa veya sola kaçmak zorunda kalıyoruz. O sırada da karşıdan gelen araçlarla kafa kafaya gelme tehlikelerini oldukça çok yaşıyoruz. 
Zahmet olmazsa artık bu yola da sayın yetkililerce bir el atıverilsin..”
Ender ÇETİN
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.