Hava Durumu

İstasyondaki 'çamur kadın'!..

Yazının Giriş Tarihi: 08.01.2019 08:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.01.2019 08:31

"4 Ocak 2019 Cuma akşamı yaşadığımız bir olayı köşenizden anlatmak ve fedakar bir şoför kardeşimize teşekkür etmek istiyorum.
O gün akşam saat 19 sularında Uludağ Üniversitesi BursaRay İstasyonu yanında arabamı park etmek istedim. İstasyonda beş dakikalık bir işim vardı.
O mıntıka otobüsler, minibüsler ve özel araçlarla hep doludur. O kalabalıkta bir kaldırıma çıktım, boştu, orda kalsam sorun çıkmayacaktı ama basiretim bağlandı, sanki kuru bir alanmış gibi toprak alana indim.
Oysa sabah kar yağmış, toprak alan yumuşamıştı.
Sonuçta arabamız çamura saplandı. Oradan çıkma amacıyla geri manevra yapmak istedikçe ön tekerler çamura daha fazla battı.
Önce eşim ve kızımla arabayı oradan çıkarmaya çalıştık. Bu sırada kızımın yüzü ve giysileri çamura bulandı ve adeta bir 'çamur kadın' haline geldi.. Sonra çevreden yardım istedik ama yardıma gelen 10-12 kişi de bir çözüm üretemedi. 'Taksi tutup evimize gidelim. Araba bu gece burda kalsın, sabah ben onu bir şekilde çıkartırım' diyerek taksi durağına yöneldim.
Adının Güven Yılmaz olduğunu öğrendiğim 30-35 yaşlarindaki şoför arkadaş biz arabadaki eşyalarımızı taksiye götürmek isterken 'Sizin burda çamura batmış bir arabanız var. Onu çıkarmamız lazım' dedi.
Bilmiyorum ama çoğu şoförün 'Bana ne çamura batmış arabadan. Götüreyim paramı alayım!' diyeceğini düşündüğümüz için şaşırdık.
Bagajında uzun süre çekme halatı aradı, yoktu. O durakta yeni çalışmaya başlamış olduğunu söyledi.
Kızım Görükle'deki ev sahibine telefon etti. Onda halat varmış. Taksiye bindik eve döndük.. Eşim ve kızımı eve bıraktıktan sonra üniversiteye döndük.
Güven Yılmaz çekme halatı yardımıyla arabamızı çamurdan çıkardı. İki saatlik sıkıntılı durum sonunda bitmişti.
Bu olayda kızım çamur içinde kalmıştı. Taksi şoförüyse bizim için bir 'kahraman' olmuştu..
Genç nesilden bir şoförün bu özverili tavrı, erdemli söz ve davranışları bizi çok etkiledi, ona hayranlık duyduk.
Taksi şoförlüğünün yüz akı Güven Yılmaz'a çok teşekkür ediyorum.
Siz de bu yazımı örnek olması amacıyla değerlendirmeye layık bulursanız çok sevinirim.. Saygılarımla.. - Emk.Öğrt. İlhan ATEŞ

TEŞEKKÜR PANOSU

STAD TAKSİYE

"Altıparmak Caddesi, eski Stadyum karşısında Onur Market önünde bulunan Stad Taksi durağı ve şoförlerine teşekkür ediyoruz.
Sabah erken saatlerde bastıran kar yağışı nedeniyle ulaşımda büyük sıkıntılar çekilirken, dağ yamacı konumlu Demirkapı civarında bulunan okulumuza yetişebilmek için burada taksi beklerken, durak kahyası arkadaşımla birlikte beni yazıhanenin içine alarak jest yaptı, kapalı yerde aracı beklemeye başladık..
Sonra da gelen bir taksiyle tam zamanında okulumuzun açılışına yetiştik.
Bu kesimde yollar çok dik ve kar-buz kaplı olduğu için şoför bey bizi büyük bir gayret sarf ederek okulumuzun önüne kadar çıkarabildi.
Hava koşulları ne olursa olsun işyerimize bizi zamanında büyük bir çabayla yetiştiren şoför beye de çok teşekürler ediyoruz. Yolu her zaman açık olsun."
Adının açıklanmasını
istemeyen iki öğretmen

YAPILAN ÇALIŞMA YARIM KALMAMALI

"3 Ocak Perşembe günü sabahı Ataevler Bölgesi, Barış Mahallesi'ndeki Şahinbey Erkek Öğrenci Yurdu civarından bir arkadaşımı ziyarete giderken buradaki parkta yapılan bir çalışmada ağaçların budandığını ve ağaçlardan çıkan yaprak ve dalların büyük naylon çuvallara doldurulup oraya bırakıldığını gördüm.
Ancak; içi dolu çuvallar yere yuvarlandığı için tüm dal parçaları ve toplanan çöpler yollara dağılmış bir haldeydi.
Yapılan bu çalışma için ilgililerin duyarlılıklarına teşekkürler.. Ancak bu çuvalların zamanında oradan alınmaması ise üzücü. Bu tür çalışmaların yarım bırakılmaması ve tamamlanması gerekir düşüncesindeyim..
Saygılarımla.." - Firdevs ÖZTÜRK

AÇIKTA BIRAKILAN ELEKTRİK KABLOLARI

"Nilüfer Hatun Caddesi ile Gençosman Paşa caddelerinin tam kesişme noktasında bir süreden beri yol kenarında bazı elektrik kabloları tamamen açıkta kalmış bir şekilde öylece duruyor.. Çocuklarımız için burada her an bir tehlikenin mevcut olduğunu düşünerek tedirgin oluyoruz.. Sayın yetkilileri uyarıyor ve duruma önemle eğilip gerekli önlemleri almalarını çok rica ediyoruz.." - Semt sakinleri

BU SOĞUK HAVADA DIŞARIDA YATIYOR

"Osmangazi, Emek bölgesi, Adnan Menderes Mahallesi'ndeki Turgut Özal Caddesi'nde seyyar satıcılık yapan yaşlı bir amca geceleri bu soğuk havada burada açıkta yatıyor.
Osmangazi Belediyesi'nden bir ekip geldi ve kendisini Barınma Evi'ne götürme için davet ettiler ama o gitmedi.
Muhtar ve vatandaşlar kendisini daha uygun ve sıcak bir ortamda kalmaya davet ettikleri halde yine kabul etmedi.
Sosyal hizmetlerden huzurevi için bu konuda görüşme yapıldı. Fakat durum yine aynı. Değişen bir şey yok.
Yarın bu yaşlı amcaya, bu soğukta Allah göstermesin; bir şey olursa suçlu kim sayılacak?
Onu tartışmayalım ve ilgili makam sahipleri bu vatandaşı bu soğuk havada kendi kararına bırakmamalı.
Uyarımın önemsenmesini ve dikkate alınmasını rice ediyorum." - Özgür KURT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.