Hava Durumu

İsviçre'den gelen eski bir çekirgeli'nin gözlemleri

Yazının Giriş Tarihi: 11.07.2020 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.07.2020 08:16

"74 yaşında ve 52 yıldır İsviçre, Bern şehrinde yaşayan dededen Çekirgeli'yim. Uzun bir ara sonrası geldiğim gün tesadüfen 1.Murat Anma Törenleri vardı. Türbe yanında bir zamanlar otel olan karşılıklı 2 yıkılacak durumda bina hâlâ aynen duruyor. Törene yetkililer gelmiş ama herhalde bu virane binalarla hiç ilgilenmemişler ki hâlâ vaziyet aynı.
Bu durum bence hemen yandaki türbede kabri olan 1.Murat Han Hz.'ni sayınsamamak gibi. Böyle bir durum İsviçre'de olsa sahibi ağır cezalık olur. Abdest almak için meşhur Cık Cık Hamamı'na girdim kurnaların bazıları bozuk. Sıcak su akmıyor. Oysa su çok boldu.
Aşağıdaki Horhor'u gezeyim dedim orası değişmiş müze haline gelmiş eskisinden farklı bir yer olmuş.
Fakir fukara girip yıkanırdı orada. Küplüce Hamamı restore edilmiş ama oranın da suyu yok..
Havuzlupark'ın içi ise yürek sızlatıyor. Çok üzücü. Muradiye çevresiyle ilgili gözlemlerimi de bir diğer yazımda sunacağım.
Yayınlamanız ricasıyla saygı sunarım.
Nuri SABIRLI

İSTENMEYEN BİR GÖL!..

"Nilüfer, 29 Ekim Mah. İstasyon Sokak'taki BursaRay İstasyonu önünde bulunan boş alan her yağmurda biriken sular yüzünden göl oluyor. Bu alana (fotoğraf ektedir) mıcır dökülüp gerekli düzenleme de yapılarak yağışlarla birlikte göl haline gelmesinin önlemini rica ediyoruz.
Şimdiden teşekkürler."
Semt sakinleri
adına Ç.G.

GEÇİT YOLU, GEÇİT VERMİYOR

"Sn. Trafik Şube Müd.'müz'e: Bursa Mudanya yolu trafik yoğunluğu, araç sayısı gibi etkenler doğrultusunda 3 gidiş, 3 geliş 6 şeritli yapılmıştır. Ancak sabah ve akşam bu rotada Geçit semtinde yol 2 şeride düşüyor. Bu nedenle Güzelyalı, Bademli, Mudanya ulaşımı Geçit kesiminde durma noktasında. Hatta İDO-BUDO gibi deniz ulaşımı yolu da yine bu boğazda tıkanmakta.
Yol üzerinde gidiş ve gelişte sabit trafik radar kameraları var. Ve bu güzergahta gidiş ve dönüş yönünde seyyar radar aracınız daimi olarak görevde. Yani, bu ekipler de tıkanan bu boğazdan geçmekte. Oysa; bu yolda hız konrolü yapan ekipler görevlerini başarıyla sürdürmekte.

Ama dileğimiz şu: Hız kontrolü özeni, yolun bir şeridini hatalı parklanma ve duraklamayla kapatan ve hatta bir şeridi otopark gibi kullanan araçlara yapılmalı. Lütfen. Şehir merkezinde görevli motorize ekipler kuş uçurtmuyor, Ama Geçit'te adeta 'geçit vermeyen' yolda görevli ekipler aynı başarıyı maalesef gösteremiyor!.
Mudanya, Güzelyalı ve Bademli halkı gereksiz yere zamanlarını bu yüzden Geçit'te kaybetmemeli. Saygılar.
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

KÖRFEZ SOKAK VE AZERBAYCAN PARKI

"27.6.2020 köşenizde "Körfez Sokak ot denizi" başlığıyla yayınlanan şikayet değerlendirildi. Barış Mah. Körfez Sokak'taki yeşil alanda ot temizliği yapılmasını talep eden vatandaşımızın isteği yerine getirildi. Aynı tarihli köşenizde "Okuyabilene aşk olsun" başlığıyla yayınlanan okur mektubu da ilgili birimlerimize iletildi.

Azerbaycan Parkı'nda mermer kaidedeki yazıların yenilenmesini isteyen okur uyarısı Kültür Müd.'müzce en kısa zamanda yerine getirilecek. Duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür eder bilginize sunarız."Nilüfer Bld. Basın Bürosu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.