Hava Durumu

İznik için 'Aslan yattığı yerden..'

Yazının Giriş Tarihi: 23.11.2018 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.11.2018 08:15

Sonbahar mevsiminin kendine özgü güzellikleri içinde yaşıyoruz.
Bu hafta sonunda kısa bir tatil rotası için okurlarıma İznik'i öneriyorum. Yaklaşık 40/45 dakikalık bir yolculukla tarihi ve doğa güzellikleriyle dolu bu güzel ilçemizde unutulmaz saatler sizleri bekliyor.
Sönmez Medya Buluşmaları kapsamında bu kez İznik Belediye Başkanı Osman Sargın konuğumuz oldu.
Beş yıldır ilçede gece gündüz çalışan Sargın 'aslan yattığı yerden belli olurmuş' şeklinde bir atasözümüz vardır. Ben de İznik için çalışırken bu sözü rehber edindim' diyor ve ekliyor:
"Böylesine tarihi değerlerle ve doğa güzellikleriyle dolu İznik'te inanır mısınız bir meclis salonumuz bile yoktu. Önce onu yaptık. Sonra diğer çalışmalar için kolları sıvadık.. Gökkubbede hoş bir seda bırakacağıma inanıyorum..'
İznik dendiğinde tarihi değerlerimizin yanında zeytini, üzümü ve bunlara yeni eklenen narenciye yetiştiriciliği de var. Ama ilçeye önemli güzellikler kazandıran İznik Gölü'nün yeri bambaşka.
Gölün çevresi tamamen ele alınıp, düzenlenmiş..
25-30 yıl önce gölün suyu içilebiliyor, hele hele göl suyu ile demlenen tavşan kanı çayların tadı şahane oluyormuş. Ama sonra ah şu göldeki kirlilik durumu..
Ama Başkan, 'Kanalizasyon sorununu çözdüğümüz için bu sorundan kurtulduk sayılır. Kanalizasyonlar göle akıp duruyordu. Çalışmalarımızla bu işi hallettik. Şimdi İznik ile Sölöz arasında sadece çok az kirlilik var. Çevre Bakanlığı zaten her ay göl sularında ölçüm yapıyor. Biz de gölümüzü kirletenleri titizlikle izliyor, uyarıyoruz." diye ekliyor.

"ÖĞRETMENİM CANIM BENİM"

Yarın bizleri yetiştiren değerli öğretmenlerimizin geleneksel 'Öğretmenler Günü."
Saçlarını bu yolda ağartan ve verdiği kutsal emekte bir mum gibi eriyerek çevreye ışık saçan öğretmenlerimizi yürekten gelen duygularla kutluyor ve sağlıklı, huzurlu, başarılı ve her şeyin gönüllerince olacağı nice Öğretmenler Günleri'ne ulaşmalarını ve ayrıca; Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehit öğretmenlerimizin de ışıklar içinde olmalarını diliyorum.
Bu seneki Öğretmenler Günü törenleri il çapında Bursa Erkek Lisesi Müdürlüğü tarafından düzenleniyor.
Bu nedenle yarın sabah saat 9.30'da Atatürk Anıtı'nda saygı duruşundan sonra törenlere 10'da Tayyare Kültür Merkezi'nde devam edilecek.
Ayrıca, çeşitli kuruluş ve okullarımızda da yapılacak törenlerin yanında Kent Meydanı da Öğretmenler Günü'nü sanat atölyesi ile kutlayacak.
-2 Çarşı Katı'ndaki etkinlik alanında öğrenciler atölyede öğretmenleri için birbirinden güzel eserler tasarlayacak.
Evet, bir kez daha unutmayacağımız o güzel okul şarkımızı yineleyelim:
"Öğretmenim canım, benim canım benim!.."

ALO, BURSASI OSMANGAZİ

ÇEKİRGE MEYDANI:- "14 Kasım 2018 tarihli köşenizde bir okurunuzun 'Çekirge Sakinleri Adeta Dert Küpü!' başlıklı şikayetine yer verilmiştir.
Söz konusu Çekirge bölgesi, koruma amaçlı kentsel sit alanında kalıyor. Topoğrafik olarak dik ve eğimli olmasının yanında birçok parselde sivil mimari örneği yapılar var.
Belediyemizce, imar planlarında ayrılan alanlar ise hemşehrilerimize hizmet etmek noktasında olması gerektiği gibi kullanılıyor.
Ayrıca, 'Çekirge Meydanı Mimari, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Tasarımı Proje Yarışması' için düzenlenen proje yarışması sonuçlandı. Proje mahiyeti, süreci ve dağıtılan ödüller 3 Şubat 2017'de Resmi Gazete'de, dereceye girenler ise 23 Haziran 2017'de Resmi Gazete'de yayınlanıp kamuoyu bilgisine sunuldu.
Bölgenin coğrafi ve mülkiyet durumuyla tarihi dokunun söz konusu proje ile uyumu konusundaki araştırma ve çalışmalar da ayrıca devam ediyor."
***
ASANSÖR BOŞLUĞUNA DOLAN SULAR:- "25 Ekim 2018 köşenizde bir okurunuzun 'Altyapı Yok, Asansör Boşluğu Suyla Doluyor' başlıklı yakınması yer aldı..
Hamitler Mahallesi, 1. Erkan Sokak'taki su birikintisi sorunu hakkında belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü'nün ilgili ekipleri gerekli incelemeleri ve konuya ilişkin tespitleri yaptı.
Sonuçta söz konusu bölgedeki su birikintisinin asfalt yama yapılıp giderilmesinin mümkün olmadığı anlaşıldı.
Sokağın BUSKİ tarafından inceleme yapılarak yağmur suyu hattının döşenmesi gerekiyor. Konuyla ilgili sorun için BUSKİ'ye müracaat edilmesi gereklidir.
Konuya duyarlılığından dolayı okurlarınıza ve bunları bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz."
Osmangazi BELEDİYESİ Basın Yayın Halkla İlşk. Md.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN EKMEK KUTUSU

Gürsu Belediyesi yeni bir uygulama başlattı. Sokak hayvanları için bayat ekmek toplama kutuları bölge sakinlerince övgü topluyor.
Toplanacak bayat ekmeklerle, Hayvan Barınakları'ndaki sokak hayvanlarının beslenmesi sağlanacak. Parkların yanında oluşturulan 15 adet bayat ekmek toplama kutusunda toplanacak ekmekler, isteyen hayvan sahipleri tarafından da alınabilecek.
Bld.Bşk.Mustafa Işık, "tüm canlıların yaşam hakkı her şeyden önce geliyor. "Belediye olarak, sokak hayvanlarının en iyi koşullarda ve doğal ortamlarında yaşamlarını sürdürmeleri yönünde önemli çalışmalar yapıyoruz,"diyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.