Hava Durumu

Japon felsefesi ve tarih müzesi Bursa

Yazının Giriş Tarihi: 09.07.2018 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.07.2018 07:37

"Bursamız'ın şehir merkezi adeta bir tarih müzesidir.
Ulu Camii, Orhan Camii, Surlar, Saltanat Kapısı, Tophane Meydanı, Kale Sokak tarihi çarşıları, türbeleri, hanları ve diğer tarihi yapılarıyla söz konusu çevre resmen bir kültür mirasıdır.
Burayı ziyarete gelen yerli ve yabancı turist gruplarının alışveriş de yaparak çarşıya ve Bursa'ya katma değer sağladıkları ortadadır..
Şehir merkezine sık giden ve oranın tarihi atmosferini doyasıya tatmayı seven birisi olarak bu bölge ve çevresindeki bazı aksaklıkların giderilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Örneğin; gerek Ulu Camii çevresinde ve gerekse Tophane Meydanı'na çıkarken kurumuş ağaçlar kesilmiş ama toprakla buluştukları kısımlar dışarıda kalacak şekilde adeta kaderine terk edilmiş durumda..
Bunlar da yayalar için tehlike oluşturup duruyor.
Japon üretim ve yönetim felsefelerinde 'üst yönetim ve çalışanlar sık sık fabrika turu atmalı ve eksikleri gözlemleyerek notlar almalı' denir.
Sayın yetkililerin bu güzel ve tarihi bölgeyi farklı ekiplerle farklı zamanlarda gözlemlemelerini ve şehir merkezini sonradan yapılan binalar açısından dış mimari düzenleme projelerinde olduğu gibi daha güzel ve uyumlu hale getirmeleri gerekmektedir..
Bu açıdan bakıldığında sökülen ağaçların yerlerine daha gür ve yeşillik sağlayacak çınar, ıhlamur vb. ağaçlar geniş kaldırımlı yerlere, oya vb.ağaçlar da dar kaldırımlı alanlara dikilebilir.
Şehir merkezine bu gözle bakılmasını ve eksiklerin giderilmesini rica ederim.
Saygılarımla.." Serkan ÖZGİRAY

Seçimler bitti yolumuz unutuldu

"Osmangazi Belediyesi'nin sayın ilgililerine sesleniyoruz.
Yapılan son seçimlerden önce semtimize gelen belediye yetkililerimizle sohbetlerimiz olmuş ve Osmangazi Belediye Başkanı'mızın sayın yardımcısına da
bir sorunumuzu ve çözümünü anlatmıştık.
O gün bize verilen cevap, 'seçimler bitmeden bu işinizi hemen halledeceğiz' şeklinde olmuştu.
İsteğimiz şuydu:
Mollafenari Mah.'nde Kestanelik Yolundan 2. Zorlu Sokak'a bir bağlantı yolunun yapılması. Ki bu iş için üç yıldır bekleyip duruyoruz. Bu güzergahta zaten bir ev de kamulaştırılmıştı. Ama gerekli işlem yapılmamıştı.
Burada 71 basamaklı bir merdiven var ki buradan yaşlıların, hastaların gelip geçmesi imkansız. Ambulans, itfaiye gibi acil araçların da.
Oysa belirttiğimiz bu yol açılsa, çektiğimiz çile bitecek ve ayrıca doğalgaz gibi hizmetler de getirilebilecekti.
Ama seçimler yapıldı, bitti. Bizlere yapılan vaat sanırız unutuldu.
Tekrar dikkatlere saygıyla sunuyor ve talebimizin bir an önce gerçekleştirilmesini bekliyoruz.
Saygılar." - Recep MEŞE

Hakkını verelim ama atıklar da toplansın

"Nilüfer Bld.'nin budama atıkları toplama aracı galiba sadece verilen adreslere gidiyor. Etrafta başka atık var mı diye bakılmıyor mu?
Güldeste Sokak'ın BOİ durağı önündeki atıklar alınmış ama aynı sokağın diğer köşesi Şimşek Sokak ile Beylik Sokak kesişme noktasında atıklar öylece duruyor. Aynı manzara Beylik Sokak'la Begüm Sokak kesişme noktası ve Çobanyıldızı Sokak'la Bağlam Sokak kesişme noktasında da var. Nilüfer Bld.'nde bu konuda görevli var mı?. Meraktayım. Zira Nilüfer'de sadece Çamlıca Mah. değil; Kültür, Konak, Beşevler Mah. sokaklarında aynı manzaralar mevcut.
Belediyenin bu konuda kontrolörleri olmalı. Çünkü yakın zamana dek Altınşehir Mah.de uyarı yapmadan rutin olarak budama atıkları toplanırdı. Ha bugün, ha yarın bu işler yapılır diye bekledik, yapılmadı.
Belediyemiz elbette bölgede oturanların talepleriyle gereğini yapıyor. Hakkını veriyorum. Ama talep gelmeyince o atıklar bekleyecek mi?
Beklemesin lütfen. Sahaya çıkıp ne var, ne yok diye bakmak her zaman işe yarar. Naçizane önerimi saygıyla sunarım."
Bölge sakinleri adına Necip ÖZEY

Alo,burası Büyükşehir

DURAKLAR VE ÇİZELGELER:- "27.6.2018 tarihli sayfanızda 'Otobüs durağı otoparkı!' başlıklı okur uyarısı incelenmiştir.
Karayolları Trafik Yönetmeliği (Madde 113/d ) ve Karayolları Trafik Kanunu (Madde 60/f) maddelerinde otobüs durakları ve durak işaret levhalarına 15 m. mesafede park etmek kanunen yasaktır.
Bu ve benzeri durumlarda görüntülü bilgi trafik polisine iletilince sürücülere trafik ekipleri cezai işlem uygulama sonrası araçların çekilmesi sağlanıyor.
Kapalı duraklara otobüslerin geçiş saatleri asılıdır. Bazı nedenlerle çizelgeler yıpranıp sökülmüş olabilir. Durak ekiplerine kapalı durakların kontrolü, eksik çizelgeler yerine yeni çizelge asılmasıyla ilgili bilgi verilmiştir.
Otobüs hareket saatleri yaz-kış uygulaması için yılda iki kez düzenleniyor. Yaz dönemi durak geçiş saatleri güncelleme çalışmaları da sürüyor. Tamamlanınca kapalı duraklara asılacaktır.
Toplu taşım araçları hareket programları taleplerle ve Bütünleşik Bilet Sistemi verileri ve araç filosuna bağlı olarak düzenlenip yoğun hatlarda ek seferler yapılıyor. Uzun vadede mevsimsel değişikliklere bağlı planlamayla seferler sıklaştırılıyor.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Bld. Basın Yayın Halkla İlşk. Daire Başk.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.