Hava Durumu

Kağıt rölyefle 'Okullar Hayat Olsun Projesi'...

Yazının Giriş Tarihi: 30.04.2017 05:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.04.2017 05:08

Mutlu pazarlar..
Değerli okurum Sn.Cengiz Sakarkaya'dan zaman zaman çok iyi saptanmış sorunlarla ilgili yazı ve fotoğraflar alıyorum.
Cangiz Bey bu kez de farklı bir güzellik ve güzel sanatların en güzel örneklerini yansıtan bir sergiden gönderdiği görüntü ve notlarla bu güzellikleri paylaşmamızı sağlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın halk eğitim kursları aracılığıyla ev hanımlarını sosyalleştirme, el becerilerini geliştirme ve ev ekonomisine katkı sağlanmasına olanak sağlayacak 'Okullar Hayat Olsun Projesi' kapsamında açılan bir serginin aslında bugün son günü.
Bahar Semiha Acar İlköğretim Okulu'ndaki Görsel Sanatlar Öğretmeni Pınar Şahin yönetimindeki kağıt rölyef kursu devam ederken azimli, gayretli, çalışkan ev hanımlarımız yaptıkları sanat eserlerini Kent Meydanı AVM 1. çarşı katında sergilemişler.

Geçen 24 Nisan'da 3. sergi açılış kurdelesini Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi temsilen Başkanvekili Muhsin Özlükurt kesmiş ve başarılı hanımları kutlamış. Atatürk Ortaokulu Müdürü Köksal Bülbül ve Şehit Doğan Sevinç Ortaokulu Müdürü Ahmet Erdoğan'ın da eşlik ettiği geleneksel törende yakın tarihimizin güzel bir sanat kolu olan 'Kağıt Rölyef'i ev hanımlarımızın üretmeye devam etmelerini öneriyorum.
Çünkü bu güzellikler devamlı artmalı ve bu ilginç sanat dalı daha geniş kitlelere tanıtılmalı.. Cengiz Sakarkaya'ya teşekkürler..

Bez bebek üretecekler

Şu cicili bicili, rengarenk oyuncak bebeklere bakar mısınız lütfen..
Ne sevimli şeyler bunlar.. Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı'nın el atmadığı, projeler üretmediği konu yok gibi.. Şimdilerde de kadınlara yönelik, yöresel bebeklerin üretilmesi hedefiyle, fotoğrafta örnekleri görüldüğü gibi 'Kendi Bebeğimi Yapıyorum Bez Bebek Atölyesi'ni gerçekleştiriyor.
Vakıf, kentin her köşesinde 7'den 77'ye her yaştan insana ulaşarak, Bursalılar'ın sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlayan çalışmalara imza atıyor. BKSTV, Bursa'nın farklı yerleşim alanlarından gönüllü kadınlara bez bebek tekniğini öğreterek, yöresel bebeklerin üretilmesi ve bu sayede bütçelerine destek sağlamalarına katkıda bulunmak amacıyla bez bebek atölyesine start verdi.
Eski Karaağaç, Görükle, Özlüce, Keles, Misi, Atlas, Cumalıkızık, Demirci, Mürselköy, Çayönü, Eşkel, Çalı, Fadıllı ve Akharem'den gönüllü 20 kadının katılacağı atölyede, Eskişehir'de yaşayan Art Doll Bez Bebek Sanatçısı Arzu Özer eğitim verecek.. Kim bilir ne sevimli bebekler çıkacak ortaya.. Hayırlı olsun..

Huzurevinde huzur fidanları

Büyükşehir Belediyesi Huzurevi sakinleri, hafta içinde huzurevi bahçesine fidan dikerek baharın keyfini doyasıya yaşadı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde anlamlı bir etkinliğe önayak olurken huzurevi sakinleri de bahçelerine kendi elleriyle fidan dikerek yaşam alanlarını yeşillendirdiler.
Yakın Doğu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü öğrencisi Çağlar Köse'nin Topluma Hizmet' dersinden hareketle gerçekleştirilen etkinlikte, Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi bahçesine huzurevi sakinleri tarafından Köse'nin getirdiği 20 defne ve 20 fıstıkçamı fidanı, bahçenin çeşitli bölümlerine huzurevi sakinleri ve huzurevi personeli tarafından dikildi.
Kaplıkaya'da geniş bir yeşil alana sahip olan huzurevi bahçesine dikilen fidanlar güzel bir peyzaj çalışması kazandırılan mekana değer kattı.
Huzurevi sakinlerine nice huzurlu günler.

Yeni kitaplar

BİR ÖLÜNÜN DÜŞLERİ':- Yazar Barış Ceylan akıcı anlatımıyla toplum eleştirisini metaforik bir dil ile aktardığı romanı "Bir Ölünün Düşleri" isimli kitabı Sola Yayınları tarafından raflarda yerini aldı.
Kara mizahın seçkin örneklerinden biri olarak gösterilen kitap yazarın Sola Yayınları'ndan çıkan ikinci kitabı.

Pazar neşesi

TİYATRO: "Adamın otomobili çalınmış. Ama ertesi gün bir bakmış araba kapıda duruyor. Üzerinde de bir not kağıdı. Kağıtta 'Afedersin abi karım doğum yapıyordu mecburen aldım. Hatamı telafi etmek için bu akşamki tiyatroya siz ve eşiniz için bilet aldım, bekliyorum. Sizden özür dilemek istiyorum' yazısı varmış.. Adam da ailesini yanına alıp not belirtilen tiyatroya gitmiş. Ama ne gelen var ne giden.. Adam evine geri dönmüş mecburen.
Eve döndüğünde bir de ne görsün evde eşya namına hiçbir şey kalmamış. Salonda bir not kağıdı daha bulmuş ve kağıdın üstünde şunlar yazıyormuş:
'Tiyatro nasıldı abi?..'
(Teşekkürler Gökhan METE)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.