Hava Durumu

Kahvehane önü sohbetine Başkan'ın duyarlılığı...

Yazının Giriş Tarihi: 11.10.2018 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.10.2018 08:00

Köşemize, çeşitli sorunların yanı sıra okurlarımdan oldukça ilginç istekler de geliyor.
Örneğin; Karacabeyli bir okurumdan geçenlerde gelen bir istekde bunlardan biriydi.
Okurum; 'Kahvehanemizin önüne çıkıp oturabilmeliyiz' diyordu.
Çalışmalarıyla övgü toplayan ilçe Bld.Bşk. Sn. Ali Özkan ve ilgili birimlerince istek dikkate alınmış.
Ve şu açıklama geldi:

"Karacabey Bld. olarak, başlatılan dönüşüm çalışmalarında vatandaşlardan gelen her tür öneri, sorun ve geribildirimi çok önemsiyoruz.
Yakın geçmişte kaldırımlarda esnaf ve araç işgallerine yoğun şikayetler aldık ve somut adımlar atıp keyfi uygulamaları önleme adına denetimler başlattık.
Uygulamamız vatandaşlarımızdan büyük memnuniyet aldı.
İlçe sakinlerimizin yoğun şikayet ettiği kaldırım işgallerine son vermek suretiyle sürdürdüğümüz uygulamanın, kararlı bir şekilde devam edeceğini ifade etmek isteriz.
Sonuçta insan ve çevreye değer katma hedefiyle tüm çalışmalarımızın aynı hızla devam edeceğini belirtir, konuyu belediyemizle paylaştığınız için teşekkürlerimizi sunarız. Saygılarımızla."

Bşk. Özkan'ın duyarlılığına teşekkürler. Çünkü böylesi bir isteği bile yanıtlama nezaketi göstermiş.

MÜZİK SEVDALILARINA BAŞVURULAR BAŞLADI

Dünya Müziği Derneği'nin kurucuları arasında bulunan ve bir süre önce kaybettiğimiz rahmetli fizik mütehassısı Doktor Parkan Sanlıkol'un adı verilen Çocuk Korosu'na yeni sesler aranıyor.
2018 - 2019 sezonunda çalışmalarını Sude Temizkan'ın şefliğinde gerçekleştirecek olan Çocuk Korosu, 9-15 yaş grubu arasındaki koristlerine kapılarını açtı.
Dr. Parkan Sanlıkol Çocuk Korosu seçmeleri için son başvuru tarihi 31 Ekim 2018.
Ayrıca yeni sezonda çalışmalarını Mina Balcan'ın şefliğinde yapacak olan Gençlik Korusu, 15 - 18 yaş arasındaki genç koristleri Dünya Müziği Derneği Ailesi'nin bir üyesi olmaya davet ediyor.
Seçmeler için son başvuru 31 Ekim 2018.
Başvuru ve detaylı bilgi için: 0545 884 32 76 - 0531 024 99 99 no'lu telefonlara başvurulabilecek.
Ayrıca 2018-2019 sezonunda çalışmalarını Doçent Gülnihal Gül'ün şefliğinde gerçekleştirecek olan Çoksesli Karma Koro da 18 yaş ve üzerindeki erkek koristlerini arıyor. Tenor ve bas seslerde alım yapacak DMD Karma Koro'ya seçmeler için son başvuru tarihi de 31 Ekim 2018.

ALO, BURSASI NİLÜFER

TERK EDİLMİŞ OTOLAR: "9.10.2018 tarihli ve 'Terkedilmiş bir oto' daha başlığı ile gazetenizdeki köşenizde yayınlanan talep tarafımızdan incelenmiştir. Söz konusu aracın kaldırılması Emniyet Müdürlüğü'nü ilgilendirmektedir.
Belediyemiz tarafından Emniyet Müdürlüğü'ne sorun bildirilmiştir ve konu tarafımızdan takip edilecektir.
Ayrıca 8.10.2018 tarihli ve 'Bu araç kimin' başlıklı bir okur talebinde yayınlanan yazıdaki aracın da kaldırılması talebi Emniyet Müdürlüğü'nü ilgilendirmektedir. Belediyemiz tarafından Emniyet Müdürlüğü'ne durum bildirilmiş ve konu tarafımızdan takip edilecektir. Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Nilüfer Bld. Basın Bürosu

ERKEK LİSELİLER HASRET GİDERDİ

Bursa Erkek Lisesi'nden Yetişenler Derneği'nin (BEL-DER) geleneksel hale getirdiği Kültürpark Selçuk Restoran'daki aylık yemekte sezonun ilk beraberliği dün gece yaşandı. Kalabalık bir mezun topluluğunun katıldığı yemekte eski mezunlar bir arada güzel bir gece geçirirken eski okul anılarını da tazelediler.
Bu arada eski mezunların örnek bir davranışıyla bugüne kadar yüzlerce Bursa Erkek Lisesi mezununa da yüksek öğrenim bursu verdiklerini belirten yetkililer, halen 9'u tıp, 9'u hukuk, 8'i mühendislik, 5'i iktisat-işletme, 1'i edebiyat, ve 1'i de dişçilik fakültesinde öğrenim gören 33 öğrenciye burs verildiğini, 100'e yakın yeni mezunun da burs almak için derneğe başvurduğunu, ayrıca lisede parasız yatılı okuyan öğrencilere de burs vereceklerini açıkladılar.

KALDER'LE YENİ BİR PARK DAHA

Parklarıyla ve yeşil alanlarıyla ünlü Nilüfer ilçesi geçenlerde yeni bir parka daha kavuştu.
KalDer Evi ve Kalite Parkı'nın açılışında KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Bşk. Erdal Elbay, KalDer Yöneticisi Buket Eminoğlu Pilavcı, BTSO Divan Üyesi Gülçin Güleç Uçar, Nilüfer Bld. Bşk. Mustafa Bozbey birer konuşma yaptılar.
KalDer Evi'nin yapım süreçlerine ilişkin film izlendikten sonra destek veren kurumlar adına; Nilüfer Bld. Bşk. Mustafa Bozbey'e, BTSO adına Divan Üyesi Gülçin Güleç Uçar'a , Minteks Yönetim Kurulu Bşk. Özkan İrman'a, Chassis Brakes International adına Kalite Md. Onur Topgül'e filografi sanatıyla hazırlanmış özel teşekkür plaketleri sunuldu ve kesilen kurdele ile KalDer Evi'nin açılışı gerçekleşti. İş dünyasının yoğun ilgi gösterdiği tören çalışma alanlarının ziyaret edilmesiyle sona erdi.
Açılışta 'KalDer Bursa Uluslararası Karikatür Yarışması'nda ödül alan karikatürler de sergi alanında katılımcıların izlenimine sunuldu ve ilgiyle izlendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.