Hava Durumu

Kamuran Akkor soruyor: Evet mi, hayır mı?..

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2017 04:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2017 04:51

Mutlu pazarlar sevgili okurlar;
Referanduma şurada ne kaldı?. Önümüzdeki pazar günü sandık başındayız. Evet veya hayır oylarımızı atacağız sandıklara. Sonuçlar dilerim güzellikler getirir ülkemize...
Bu nedenle son günlerde en çok kullanılan, duyulan kelimeler oldu evet'ler ve hayır'lar. Meydanlar, TV ekranları, gazeteler, radyolar, billboardlar, pankartlar, afişler ve tabii ki sohbetlerde dillendirilen evet'ler hayır'lar..
Böylesi yoğun bir evet ve hayır fırtınası içindeyken gelin 1980 yıllarının başlarına bir uğrayalım:

Buğulu sesiyle Kamuran Akkor bu kez sahnede evet mi, hayır mı diye şu neşeli şarkıyı yorumluyor:
"Evet mi hayır mı
Söyle bana nedir senin cevabın
Beklemek istemem
Ne olacak bilinmez ki yarın
***
Gelmezsin sevmezsin
Sen her şeyi benden mi beklersin
Söyle nasıl sevgi bu
Yoksa buna sen aşk mı dersin
***
Benim bütün dünyam herşeyimsin
Yok ki benim senden başka sevgilim
Bir gün başkasını seversem eğer
İnan kabahatli değilim hiç ben
***
Evet, pazar yazılarımız arasına karışıveren evet'li,hayır'lı nostaljik bir şarkı bu.. Referandum kampanyası içinde reklamcıların falan nasıl aklına gelmedi acaba bu şarkı?.. Hayret doğrusu..
Biraz tornistanla güzel bir slogan-şarkı da olurdu...

Geçmişten bugünümüze el sanatlarının en güzelleri

"Büyükşehir Bld. ve Bursa Kent Konseyi işbirliğiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla bu yıl 2.si düzenlenen Bursa Ulusal Kültür Sanat Festivali nedeniyle Merinos AKKM Fuar Alanı tarihi günlerinden birini yaşadı.
Türk el sanatlarının el emeği göz nuru en güzel, en nadide örneklerini yansıtan Ahşap Oyma Sanatı, Bakır Cami Alemi Yapımı, Cam Süsleme, Deri Kıspet ve Saraciye, Devrek Baston Yapımı, Fayton ve At Arabası Yapımı, İpek İğne Oyası, Hüsn-i Hat ve Kaligrafi, Keçe Sanatı, Kemik Tarak Yapımı, Tel Kırma-İşlemi ve Tezhip gibi farklı dallarda 110 sanatçıya ait 2 binin üzerinde eserin sergilendiği festivalde, ustalarla çeşitli söyleşiler de gerçekleştirildi..

Ayrıca Merinos AKKM Fuar Alanı'nda kurulan 83 stantta usta sanatçılar gün boyu canlı performanslar düzenledi. Bursa Mehter Takımı'nın renk kattığı festivalin başlangıcında, Bursa Kent Konseyi Halk Oyunları Çalışma Grubu üyeleri sergiledikleri performansla ziyaretçilere eğlenceli dakikalar yaşattılar.
Fotoğraflarda festivalin açılışında Büyükşehir Bld.Bşk.Recep Altepe, Kent Konseyi Bşk.Hasan Çepni, İl Kültür ve Turizm Müdürü Doktor Abdullah Damar ile sanatçılardan bir grup görülüyor.

Bursaspor Emirsultan'a saygı ziyareti yapsın

Bursamızın gözbebeği yeşil Timsahlar bu sezon ne yazık ki beklenileni veremedi bir türlü.
Koskoca bir Timsah Arena Stadı bile yaptırıldı kulübümüz için. Moral motivasyon açısından o da bir şey getirmedi. Hele son deplasmanlar.. Hangi kente gitse pek çoğundan boynu bükük ayrıldı, mağlubiyetler, mağlubiyetler.
Şimdi benim bir önerim var Sayın Başkan Ali Ay'a.. Çünkü hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Maddi-manevi desteğini sürdürüyor ama sevinemiyor taraftarlarla birlikte..
Önerime gelince; Bursaspor o hafta deplasmana mı gidecek?. Toplasın takımı, oyunculardan malzemecilere, teknik direktörden, antrenöre.. Ve otobüslerle ver elini Emirsultan Hazretleri'nin türbesi.. Bir saygı ziyareti yapılsın.. Ve oradan da deplasman yolculuğu başlasın. Manevi bir güç kazanacak takım. Bir denemekte yarar olabilir.
Çünkü, yıllar önce Muhtar Tuçaltan bu takımın başındayken oyuncular, yöneticiler kulüp başkanı falan hepsi hemen her deplasman öncesi Emirsultan'a gidip dua ediyorlardı.
Bunu doğrulayacak isimler de halen hayatta. Örneğin, o yılların gözde futbolcuları, Mesut Şen, Müfit Gürsu, İrfan Rubacı ve daha niceleri. Sorsunlar onlara. Kim bilir belki de beklenen büyük başarılarda bir kilometre taşı olabilir o ziyaretler.
Konuyu biraz daha genişletirsek; genel seçimlerden hemen sonra Bursa AP ve Doğruyol milletvekilleri mazbatalarını alır, toplu halde otobüsle Emirsultan'a gidip dualar eder ve sonra da Ankara'nın yolunu tutarlardı.
Araştırsınlar, bunun da doğruluğu ortaya çıkar..

Yeni kitaplar

YALNIZLIK KİME BENZER:- Yazar Semih Gümüş ikinci romanını 'Yalnızlık Kime Benzer' ismiyle okurlarına sunuyor. Can Yayınları arasından çıkan romanda biten bir aşkın peşinde düşünsel bir yolculuğa çıkan yazar geride kalan bir aşkın bıraktığı acıların anılarına edebiyat düşüncelerini de ekliyor. Oldukça ilginç bir anlatımla oluşan 'Yalnızlık Kime Benzer' yazar Semih Gümüş'ü yücelten bir eser..

Pazar neşesi

"Oktay'a annesi sordu. 'Kardeşine yine ne yaptın?. Ağlayıp duruyor.' Oktay'ın yanıtı: 'Hiçbir şey yapmadım anne. Sadece ona pastasını nasıl yiyeceğini uygulamalı olarak gösterdim.."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.