Hava Durumu

Kapalı otoparkı var ama kaldırımlar işgal

Yazının Giriş Tarihi: 18.08.2016 04:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.08.2016 04:57
“Nilüfer, Yüzüncüyıl Mah.’nde Av. Cengiz Göral Cad.’nden girişli bir bina yapıldı.  
Mahallede daha önce  yapılan binalarda geniş bahçe mesafeleri vardı ve ticari alanlar yer almazdı. Sivri, sıkışık binayı görenler garip bir yapı diye nitelendiriyor. 
Bahçe alanı olmadığı için kapalı otopark yapıldı ama bu binada oturanların ve müteahhit firmanın araçları kaldırıma park ediliyor. 
Böylece kaldırımdaki yaya ve  bisiklet yolu süs hükmünde oluyor. Bu bina ile beraber dar olan alana bir de market sıkıştırıldı. Marketin otoparkı yok. Market Necip Hablemitoğlu Cad.’nin yaya ve bisiklet yolunu kendine otopark yaptı. Hatta Nilüfer Bld.’nin oturma bankını araçlar kaldırımı kullansın diye söküldü. 



Oysa 2006 yılında yaya öncelikli bir mahalle oluşturuyoruz diye broşür dağıtılmıştı. Aynı marketin çevrede birkaç şubesi daha var ama onlar bağımsız bina şeklinde yapılmış. Önünde araç park cepleri yapılmış.  Yeni marketin de otoparkı olmalıydı.. 
2000’li yıllarda yaşayanların mutlu olacağı bütüncül bir planlama varken, bugün 2010’da ticari alanlar yaşamı zorlaştırıyor. Yeni binaların bahçe mesafesi bırakmadığı ortamda, kaldırımların işgal edildiği bir mahalleye döndük. Bu site gibi birkaç örnek daha var. 
Konuyu komşularımız mahalle komitesine ve Nilüfer Belediyesi’ne iletti ama aylardır bir çözüm olmadı. Saygılarımla..”
Özgür ER

TEŞEKKÜR PANOSU
Başarılar Sn.Altepe

“Yaz sezonlarını Kumsaz’da değerlendiren aileler olarak bölgemizde yıllardır devam eden sorunlara eğilip gerekli iyileştirmeleri yapan, sahilimize bir halk plajı kazandıran ve ayrıca bölgemizde büyük eksikliği hissedilen sosyal tesisler kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe’ye teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.”
Bir grup Kumsaz sakini

Dört kişilik bisiklet terörü

“Hüdavendigar Parkı’nda geçen hafta cuma günü büyük kaza atlattık. 
Öğleden sonra arkadaşlarımız ve çocuklarımızla parka gitmiştik. Dolaşırken aniden karşımıza büyük bir süratle çıkıp gelen, dört kişinin bindiği bir bisiklet neredeyse bizlere çarpacak ve altında kalacaktık. Kendimizi inanın zor kurtardık.
Böyle bir parkta buna nasıl müsaade ediliyor anlayamadık?. Resmen bisiklet terörü bu.
O park bisiklet yarışları için mi yapıldı?.
Bunun önüne geçilmeli, bisikletlere parkın içinde izin verilmemeli. Aksi durumda bu parkta çok ciddi kazalar yaşanabilir.”
R. Solmaz ÇAYIROĞLU

BUSKİ dikkat! Çökmüş ızgara

“Hürriyet semtindeki Adalet Mah.’nden Hürriyet Cad.’ne çıkan yolda okullar önüne gelmeden ada kaşağının bir yanında yolun iki tarafına da uzanan yağmur suyu ızgaraları çökmüş bir vaziyette.
Buradan her geçişte araçlarımızın altı feci şekilde vuruyor..
Uzun zamandan bu yana gerekli dnarım belki yapılır diye bekledik ama bu yapılmadı.
Sayın BUSKİ yöneticilerine bir vatandaşlık görevi olarak duyuruyorum. 
Çünkü oradan geçen her araç milli bir servet. Gerekli ilgi gösterilirse çok iyi olacaktır. Saygılarımla.”
Atilla SEDİRCİ
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.