Hava Durumu

Kapalı pazaryerinde yaya yollar da kapalı

Yazının Giriş Tarihi: 27.12.2018 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.12.2018 07:58

"Köşenizde Beşevler, Konak Kapalı Pazaryeri çevresindeki kaldırımların araç parkları nedeniyle işgal edildiği ve yayaların pazar arabalarıyla sokak ortasından yürüme zorunda kaldığı defalarca dile getirilmişti.
23.12.2018 Pazar günü sabahı buraya ulaşmaya çalıştığımda araçlar kaldırımları tamamen yine kapatmıştı. Eskiden hiç olmazsa kaldırımın yarısı yayalara kalıyordu ve yengeç gibi yan yan yürüyerek de olsa araçların yanından tek sıra geçebiliyorduk.
Bu konudaki uyarılardan sonra herhangi bir önleyici çalışma yapılmadığından olsa gerek bu durum daha da kötüleşmiş.
Şiddetin her türlüsüne karşı bir insanım. Kadına şiddet, masum hayvanlara şiddet, apartmanda gürültülü patırtılı yaşayarak komşunun istirahat hakkına şiddet göstermek vb.
Araçların da kaldırımlara parkıyla yayaların yararlanma hakkına tecavüz olduğuna inanıyor ve bunun Türkiye'nin en gelişmiş birkaç ilçesinden biri olmasıyla övündüğümüz Nilüfer'de ve hatta Beşevler gibi güzide bir semtte olmasını kabul edemiyorum.
Malum 2019 yerel seçimler zamanı. Medyada her gün Türkiye çapında mevcut başkanlar ve adaylar yaya odaklı şehirlerden dem vurup, geniş kaldırımlarla yayalara özgür alanlar oluşturacaklarını iddia ediyor.
Biz yaya odaklı olmayı geçtik, daracık kaldırımda iki kişi yan yana yürüyebilecek kadar hakkımızı istiyoruz sadece.
Nilüfer Belediyesi'nden bu olumsuzluk için bir şeyler yapmasını ve benzer görüntülerin artık yaşanmamasını rica ediyor ve belediyemizin bu vizyon ve vatandaşa saygının fazlasıyla var olduğuna inanıyorum.
Saygılarımla."
Çevre sakini bir okur

ÇIPLAK AYAKLARLA DİLENEN ÇOCUKLAR

"Toplumumuzun kedilere, köpeklere, sokak hayvanlarına duyarlılığı malumunuz.
Ben de dikkatinizi Carrefour civarında, bilhassa Orhaneli Kavşağı'nda çıplak ayakla dilenen çocuklara çekmek istiyorum.
15 gündür gözlem yapıyorum. Andığım yerler ve Kristal Park civarında sürekli 4-5 tane çocuk dileniyor. Buna 'dilendiriyorlar' demek sanırım daha doğru olacak.
Eşimle birlikte kaç kez gördük. Çocuklardan birinin ayağı çıplaktı, bir diğerinde de sadece çorap vardı. Ayakkabısı yoktu.
Bu yürek parçalayan, iç acıtan durum ile ilgili yetkililerin (Belediye, Emniyet vb.) dikkatini çekmek istiyorum.
Çünkü yukarıda da belirttiğim gibi, bu çocuklar belli ki dilendiriliyorlar ve o çıplak ayak ve ayakkabısızlık, insanlara duygusal sömürü oluyor..
Yaşanan bu kar-kış kıyamette, en başta çocukların sağlığı için bu işe bir son verilmesi gerekir.."
Hasan KARA

HA YIKILDI HA YIKILACAK

"Osmangazi ilçemiz sınırları içindeki Demirtaş bölgemizde bulunan Sakarya Mahallesi, 1014 Sokak No.3 adresinde bulunan çok eski ve terk edilip kendi haline bırakılan binanın sokak tarafında kalan duvarları resmen yıkılmaya başladı ve buradan gelip geçmekte olan insanlara ve araçlara çok büyük tehlikeler oluşturuyor.
Bu konuda yaşanabilecek muhtemel tehlikelerin önlenebilmesi amacıyla belediyemizin ilgili ekiplerinden acilen gerekli olan önlemleri almalarını rica ediyor ve saygılarımızı sunuyoruz."
Sokak sakinleri
adına Mümin DÜNDAR

ALO, BURASI NİLÜFER

'O CADDE BÜYÜKŞE- HİR'İN':- "Gazetenizdeki köşenizde yayınlanan 23 Nisan Mahallesi, Bülent Ecevit Caddesi ile ilgili bir okur yakınması üzerine gereken inceleme yapılmıştır.
Söz konusu olan cadde Bursa Büyük- şehir Belediyesi sorumluluğunda olup, şu anda bordür, trotuar çalışmaları devam etmektedir.
Yağmur suyu kanalları için kazı yapılacak yolda daha sonra bordür ve kot yükseltme çalışmaları yapılacaktır.
Kurum olarak konunun takipçisi olacağız."
Nilüfer Bld.
Basın Bürosu

ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR

SULAR SIZMAYACAK:- "21 Aralık 2018 tarihli 'Mezarlıktaki sızıntı mahalleyi bezdirdi' başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Yazıda "İznik'e bağlı Çiçekli Mahallesi'nde patlayan kanalizasyon borularından mezarlığa pis su sızıyor." denilmişti.
İznik, Çiçekli Mahallesi'nde yapılan inceleme sonucunda; fosseptik ve kanalizasyon hattından sızdırma olmadığı tespit edilmiştir. Bölgedeki doğal arıtmadan dolayı mevsimsel olarak kokular oluşabilmektedir.
Şikayete konu olan sorunların giderilmesi adına doğal arıtmaya gelen pis suyun, biyolojik paket arıtmaya bağlanması için proje çalışması yapılmakta olup, projelendirmenin ardından çalışmalara başlanarak şikayet giderilecektir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld.Basın Yayın Halkla İlşk. Daire Bşk.

LÜTFEN AYDINLIK

"Nilüfer ilçesindeki Çamlıca Mahallesi'ndeki Özeke Sokak ve Özeke Sokak ile Karlı Sokak arasındaki yolda kalan bölgede bulunan sokak aydınlatmaları uzun zamandan bu yana arızalı ve yanmıyor.
Sayın ilgililerin dikkatine saygıyla sunuyor ve lütfen gerekli onarımın yapılmasını diliyoruz."
Nevzat AYCAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.