Hava Durumu

Kapatılan Mudanya Yolu ve Çağrışan Köyü çıkışı

Yazının Giriş Tarihi: 23.11.2017 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.11.2017 07:52

"Karayolları Genel Md. 14.Bölge Md. bakım ağındaki Bursa Çevre Otoyolu'nun Mudanya Devlet Yolu-Otoyol kavşak kollarında üstyapı iyileştirme çalışmaları yapılması nedeniyle Mudanya ve Bursa yönünden İzmir yönüne olan bölümde 25 Kasım 2017'ye kadar; ayrıca otoyol ana gövde üzerindeki Mudanya Köprülü Kavşağı'nın İzmir yönünden gelip Bursa ve Mudanya yönündeki bölüme 26 Kasım'dan 30 Kasım'a kadar yolun trafiğe kapatılacağını gazetelerden okuduk.

Bizler de Mudanya Yolu üzerindeki Çağrışan Köyü sakinleriyiz. Yıllardan beri de köyümüzden Mudanya Yolu'na çıkabilmek için güçlük yaşıyoruz. Yıllardır Çağrışan'da ulaşım sıkıntısı çözülemedi. Çağrışan'a gerekli altgeçit projesi de artık bir an önce gerçekleştirilsin..

Bursa-Mudanya Karayolu inşaatı sırasında Çağlayan'ın çıkış yolu iptal edilmişti. Sakinlerimiz, Mudanya Yolu'na çıkmak için ya benzin istasyonu içinden geçmek, ya da su kanalını kullanmak zorunda kalıyor.
Sayın yetkililere bizim sorunumuzu da anımsatıyor ve gerekli çalışmaların bir an önce burada da yapılmasını rica ediyoruz.
Saygılarımızla.." Çevre sakinleri

BUSKİ dikkat!..

"Nilüfer ilçesi, 29 Ekim Mah. Turan Dursun Cad. Simit Sarayı karşısında bulunan yolun kenarında bir yağmur suyu ızgarası var.
Fakat her yağmur yağışında buradan sular ızgaraya gitmiyor, büyük bir gölcük oluşuyor.
Buradaki eğimin düzeltilerek sorunun giderilmesini rica ediyoruz. Yapılacak çalışmalar için şimdiden teşekkür ederiz." Bölge sakinleri

UEDAŞ o direk yıkılabilir!

"Nİlüfer Ataevler bölgesi, Barış Mahallesi, Ali Rıza Bey Caddesi baş tarafındaki ikinci elektrik direğinin dibindeki beton zemin tamamen çatlamış.
Orada bir de basketbol sahası var.
Elektrik direğinin en küçük bir darbede hemen yıkılma olasılığı çok fazla. Belirttiğim nokta Ataevler Özdilek Market'in çok yakınında bulunuyor.
UEDAŞ ilgili birimlerinin burada yaşanılabilecek olası tehlikeye karşı gerekli incelemeyi yapıp önlem alması yerinde olur kanısındayım. Uyarıyorum.
Saygılarımla." Aytül KOCASU

Alo, burası Nilüfer

GÖRÜKLE KALDIRIMLARI:- "20.11.2017 tarihinde, bir okurunuz tarafından gönderilen ve köşenizde 'Görükle' de aynı hamam, aynı tas' başlığıyla yer alan yakınma Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından değerlendirilmiştir
Konuyla ilgili Zabıta Müd.'nden yapılan açıklama şöyledir:
"Kaldırım işgalleri yapan işyerlerine daha önce gerekli uyarılar yapılarak kaldırım üzerinde bulunan malzemeler kaldırtılmıştır.
Ayrıca yapılan kontrollerde uyarıları dikkate almayan işyerleri hakkında 20/11/2017 tarih ve 11792, 11793, 11794, 11795, 11796 sayılı tespit tutanakları tanzim edilmiştir.
Bursa Büyükşehir Bld. Zabıtası'nca da gerekli uyarı ve denetimlerin yapıldığı esnafın beyanından anlaşılmıştır."
PAZARYERLERİ:- "15.11.2017'de köşenize okurunuz Oğuz Güren'in ilettiği ve 'Özlüce Pazarı'na denetim şart' başlığıyla yayınlanan taleple ilgili Zabıta Müd.' nün açıklaması:
Belediyemiz sorumluluğundaki pazar alanlarında satışa sunulan ürünlerin fiyatları, kalite ve çeşitlerine göre değişkenlik gösterdiğinden bu ürün fiyatları pazarcı esnafınca serbest rekabet şartları içerisinde belirlenmektedir.
Bu kapsamda pazar alanlarında satışa sunulan ürünlerin, fiyatlarını belirleme konusunda belediyemiz zabıtası olarak herhangi bir yetki ve sorumluluğumuz bulunmamaktadır.
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz." Nilüfer Bld. Basın Bürosu

Parklarımızdaki üzücü manzaralar

"Dolaştığım parklarda sık sık çektiğim bu fotoğraflardaki üzücü manzaralarla karşılaşmaktayım.

Sanki toplumsal bir hastalık gibi bu problem hızla yayılıyor galiba.. Parklarımızın yanı sıra caddelerin kenarları da atılan pet şişelerden adeta bir çöplük haline gelebiliyor.
Ailelerden ve okullardan başlayarak çevremizi kirletmemek adına eğitimler ve öğütlerin daha çok verilmesi gerekiyor..
Belediyelerin temizlik ekipleri her ne kadar bu çöplerden çoğunu çok kısa sürede temizliyor olsa da kısa süre sonra yine aynı durumlarla karşılaşabiliyoruz.
Eskişehir Büyükşehir Bld. tarafından Porsuk kenarına konulan 'çekirdek çitleyip kabuklarını yere atan eşek' heykeli bile bu tür insanları rahatsız ediyor olmalı ki, geçenlerde gazetelerde yer alan bir habere göre, heykelin kulakları meçhul kişilerce kopartılmış. Parklara, caddelere, sokaklara çöp atmamamız çok önemli.
Tüm Bursalılar'dan bu konuda çok daha hassas olmalarını rica ediyorum. Bursa bu konuda da örnek bir kent olmalıdır. Saygılarımla.."Suna ÇIĞTEPE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.