Hava Durumu

Kapkara merdivenler

Yazının Giriş Tarihi: 06.03.2018 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.03.2018 08:09

"Güzel Bursamızın en önemli ana arteri olan Çekirge Caddesi üzerindeki Atatürk Stadyumu Meydanı'na Muradiye semtinden inilen merdivenlerin durumu her geçen gün biraz daha anormal bir manzara haline dönüşüyor.
Merdivenler, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası'nın hemen yanında ve bu bölge yeniden düzenlenmişti. Ama oluşturulan buradaki güzellik merdivenlerin bu haliyle tamamen ters ve üzücü.
Gazetenizdeki köşenize çekip gönderdiğim fotoğraf eğer dikkatle incelenirse anacaddemize inen merdivenlerin basamakları sanki özel olarak boyanmış gibi kapkara bir görüntü içinde.
Tarihi ve turistik Bursamızda böylesine önemli bir ana arterden gelip geçen yerli ve yabancı turistlerimiz bu çirkin manzarayı gördükleri zaman acaba ne düşünüyorlar?
Ayrıca merdiven basamaklarının dipleri de çeşitli atıklarla ve çöplerle dolu.
Sayın yetkili makam sahiplerinin dikkatlerine sunuyor ve gerekli iyileştirmenin Bursamıza ve bölgemize yakışır şekilde yapılmasını rica ediyorum.
Saygılarımla.." - İnci S.

Otobüslerin önüne kamera konulmalı

"Şehrimizde trafik bir problem halinde.
Maalesef kendini bilmeyen bazı sürücüler otobüs duraklarına toplu taşıma otobüslerinin yanaşmasına mani olacak şekilde park ediyorlar ve otobüslerin durağa yanaşamadığı zaman bir şeridin akmasına engel oluyorlar.
Otobüs duraklarına park edip trafiği aksatan sürücülere de yaptıkları kâr kalıyor.
Otobüslerin önüne konacak birer kamerayla trafiği aksatan hatalı sürücüler tespit edilerek cezai işlem uygulanabilir. Böylece trafiğin aksaması da önlenebilir." - Ekrem Hayri PEKER Kimya Müh.

Zeytinci Sokak göllü sokak oldu

"Gemlik, Kumla Mahallemizdeki Zeytinci Sokak'ta uzun zamandan bu yana kaldırımlarımız perişan bir halde duruyor ve gerekli olan onarımı bekleyip duruyoruz.
Özellikle yağmurlu havalarda bozuk kaldırımlar ve yol üzerinde oluşan derin ve geniş gölcükler çevre sakinlerimize çok büyük sorunlar yaşatıyor.
Durumu sayın yetkililere ilettik ama bir türlü çözüm üretmediler.
Bu defa da gazetenizdeki köşenizden sesimizi duyurmak istiyor ve yaşanan problemlerden artık kurtulmak istiyoruz.
Saygılarımızla."

Alo, burası Büyükşehir

LEVHANIN YERİ DEĞİŞTİRİLDİ:- "Bursa Hakimiyet gazetesindeki 'Erdal ABİ - Vatandaş Hattı' köşenizde okurunuz Namık Artan imzasıyla yayımlanan 02 Mart 2018 tarihli 'Bu uyarı levhasının anlamı nedir?' başlıklı konu, ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir.
Ulucami Caddesi sorumluluğu Osmangazi Belediyesi'ne ait bulunduğundan ilgili levha Osmangazi Belediyesi tarafından monte edilmiş ve Ulucami Caddesi girişine hitap edecek şekilde daha sonra değiştirilmiştir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz." -Büyükşehir Bld. Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Bşk.

Hayallerdeki Bursa özlemi

Nilüfer Bld. İlçe Milli Eğitim Md. işbirliğiyle düzenlenen "Bir Hayaldir Bursa" temalı resim yarışmasında derece alan öğrenciler ödüllendirildi.
Yarışmaya katılan 217 öğrencinin resimleri sergilendi. Eserlerde yüksek katlı binaların Bursa'ya verdiği zararın yansıtılması dikkat çekti.
Nilüfer Bld.'nin 1997'den beri İlçe Milli Eğitim Md. işbirliğiyle, öğrencileri resim sanatına teşvik etme ve çevre duyarlılığını artırmak için düzenlediği yarışma bu yıl da geniş katılımla gerçekleşti.
Her yıl farklı temalarla, ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmaya bu yıl 25 okuldan 217 öğrenci katıldı ve Konak Kültürevi'ndeki törende başarılı öğrenciler ödüllendirildi.
Fotoğrafta Bld. Bşk. Mustafa Bozbey, ilçe Kaymakamı Avni Oral ve İlçe Milli Eğitim Md. Şube Md.'leri Selami Güllülü, Seyfettin Mayuk ile okul idarecileri öğrencilerle bir arada.

Meyve bahçelerimiz sel suları altında

"Son zamanlardaki yağışlı havalarda Nilüfer Deresi taşıyor ve Dereçavuş Köyü bölgemizdeki meyve bahçelerimiz tamamiyle sular altında kalıyor. Bu da meyve ağaçlarımıza ve bahçelerimize büyük ölçüde zarar veriyor.
Bu sorunu her yağışlı dönemde çoğunlukla yaşamaktayız.
Yetkililerden bu konuda gerekli yardımları ve iyileştirmeleri acilen yapmalarını bekliyoruz.
Saygılarımızla."

Ördekli Kültür'de Giresun'un Kayıkları

Tamamı Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarından oluşan "Bursa Kent Quartet" bu gece, Osmangazi Bld. Ördekli Kültür Merkezi'nde dinleyicileriyle buluşacak.
Konserde Tosca, Turandot, Madam Buterfly gibi operalarıyla tanınan besteci Puccini'nin "Crisantemi " adlı eseri yer alıyor.
Bununla birlikte Dvorak'ın en ünlü eserlerinden op.96 yaylı kuarteti ve son dönem çağdaş Türk bestecilerinden Nejat Başeğmezler'in "Giresun'un Kayıkları" adlı türkünün teması üzerine yazdığı eser de programda yer alıyor.
Etkinlik, saat 19.30'da başlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.