Hava Durumu

Kar yağınca sokaklarımız ancak aydınlanabiliyor!..

Yazının Giriş Tarihi: 25.01.2018 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.01.2018 08:07

Değerli okurlarım,
Geçen yıl birçok sokak ve caddedeki aydınlatma problemleri ile ilgili okurlarıma ait uyarıları köşemizde yayınlamıştım.
Ne mutlu ki bunların büyük bir kısmı çözüldü.
Fakat köşemizde sık sık Nilüfer bölgesindeki, Beşevler semti, Konak Mahallesi Kıymet Sokak ve Deniz Yıldızı Sokak sakinlerinin karanlık içindeki sokaklarına aydınlatma taleplerini de yayınlamış ama sonuç alınamamıştı.
Anımsadığım kadarıyla yayınladığım isteklere UEDAŞ olumlu yanıtlar vermiş ve sokak aydınlatmalarının planlamaya alındığını bildirmişti. Ve bu müjdeyi de yine köşemizden okurlarıma duyurmuştum.
Ancak bu konuda henüz bir olumlu gelişme olmamış bugüne dek.
Söz konusu olan karanlık sokaklarda aydınlatma olmamasıyla ilgili dün yine ilginç bir yakınma ve güzel br fotoğraf düştü ekranıma.
Şikayetler, böyle güzel kar fotoğrafları eşliğinde gelmeye devam edecek mi bakalım?..
İsminin açıklanmasını istemeyen çevre sakini okurumun mail'ini özetliyorum:
hhh
"Bursalılar'ı genelde mutlu eden Limak Uludağ (UEDAŞ) Elektrik Şirketi vatandaşların korkulu rüyası haline gelen karanlık sokakları umarız 2018 yılının içinde hemen aydınlatır.
Çünkü biz dün sabah erken saatlerde uyandığımızda yağan kar yağışlı ile sokağımızın nihayet aydınlanabildiğini görünce çok sevindik. Yani, kar yağınca sokağımız karların yansıtmasıyla ancak aydınlanabiliyor.
Fotoğrafı geçen kış çekmiştim. Bu sabah da bundan farklı durum yok."
hhh
Bu iletiyi Uludağ Limak Şirketi'nin sayın yetkilileriyle paylaşıyor ve onlara kolay gelsin diyorum..

G-101 ve G-135 çok rötarlı kalkıyor

"Gemlik-Bursa ve Küçük Kumla-Bursa arasında sefer yapan G-101 ve G-135 hatlı toplu taşım otobüsleri son zamanlarda çok rötarlı bir şekilde kalkış yapıyorlar ve bu da işlerine yetişmek isteyen vatandaşların geç kalmalarına yol açıyor.
Yakın zamana kadar G-101 hatlı otobüs on dakikada bir kalkış yaparken araç sürücüleri şimdi bunu 15 dakikaya çıkardılar.
Aynı şekilde G-135 hatlı otobüs te 20 dakikada bir hareket ederken şimdilerde yarım saat veya 40 dakikada bire çıkardılar.
Bu konu hakkında Burulaş'a gereken başvuruda bulundum. Sonuç alamadım. Aynı şekilde Zabıta'ya da şikayet edip durumu bildirdim ama yine ses yok.
Bursa'da ulaşım sıkıntısı çekilmeyecek diyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş'a durumu yansıtıyor ve bu konuda gerekli önlemlerin alınması için ilgili birimlerin dikkatlerini çekmesini önemle rica ediyorum."
Saygılarımla." - Zihni AKTAN

Neden önlem alınmıyor?

"Cumartesi-pazar günleri Altıparmak trafiği yoğunluktan ötürü felç oluyor. Bu yetmiyormuş gibi Zafer Plaza'ya girmeye çalışan araçlar uzun kuyruk oluşturarak akan trafiğin durmasına neden oluyor.
Hatta Çatalfırın viyadüğünün oradaki delinatörleri çiğneyip plazaya girmeye çalışırken çoğu kez alt yoldan gelen araçlarla çarpışıyor, kazaya neden oluyorlar. Ama ne hikmetse ne Zafer Plaza, ne de Belediye bu konuda önlem alıyor. Kazalara, can ve mal kayıplarına rağmen önlem alınmamasına dikkat çekiyor ve halkımızın mağdur olmamasını istiyorum."

Hünerli eller neler pişirecekler neler?

Yıldırım Belediyesi'nce 2.'si düzenlenen 'Bursa'nın Lezzetleri Yemek Yarışması'nda katılımcılar, şehre özgü tatlar olan cevizli lokum, cantık ve kelem sarması ile tatlıların en lezzetlisini yapmak için yarışacak.
Hünerli eller en iyi lezzeti yakalamak için yarışırken cevizli lokum, cantık ve kelem sarması ile tatlılardan helva, kestane şekeri, Kemalpaşa tatlısı ve pekmezli ayva tatlısının en lezzetlisini üretecekler.
Katılım, Barış Manço Kültür Merkezi ve www.yildirim.bel.tr adresinden 11 Şubat 2018'e dek sürecek. 17 Şubat'ta aynı yerde düzenlenecek yarışmada derece alanlara ödül ve sürpriz armağanlar var.
Bursa'ya özgü nefis tatların görücüye çıkacağı yarışmada dünyaca ünlü şef Ömür Akkor'un da bir söyleşisi var.
Nice tatlı günlere..

Camimize çok yakıştı

"Cumhuriyet Alanı, Atatürk Heykel üstündeki Hacılar Camii önündeki çöplüğün cami civarına yakışmayan bir görünüm olduğu yönündeki şikayetlerim çözüm buldu.. Osmangazi Belediyesi sonunda çöplüğü kaldırdı.
30 yıl Hacılar Camii imamlığı yapan babam Mustafa Kavurmacı, cami hem rahat nefes alsın, hem her yerden güzel görünsün vizyonuyla etrafındaki binaların yıkılması için mücadele etmişti.
Bugün de bizler onun gibi düşünerek cami önündeki çöplüğün kaldırılmasına vesile olduğumuz için mutluyuz.
Konuya gösterdikleri ilgi ve hassasiyet için Osmangazi Belediyesi'ne, şikayetlerimi yayınladığınız için gazeteniz ve sizlere teşekkür ediyorum.
Camimizin etrafı şimdilerde camiye yakışır bir görünüm kazandı. Saygılarımla." - Hakan KAVURMACI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.