Hava Durumu

Kara tren gecikir belki hiç gelmez!

Yazının Giriş Tarihi: 05.04.2021 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.04.2021 08:09

"Acemler'deki trafik yoğunluğuna çözüm önerim var. Çünkü sabah-akşam Mudanya'ya geliş-gidiş yapan pek çok araç buna sebep. Zira Mudanya'da devamlı nüfus artıyor. Yoğunluğu azaltmak için insanlar toplu taşımaya yonlendirilmeli.

Bunun için Mudanya yolu raylı sistemi Emek metro istasyonundan Mudanya merkezine uzatılmalı. Böylece Acemler'deki trafik yoğunluğu azalabilir.

Ayrıca 1890'lı yıllarda Bademli üzerinden yapılan Bursa-Mudanya tren hattının da nostaljik olarak doğa severler ve bisiklet seven kişilere özel bir parkur olarak düzenlenmesi çok yerinde olacak.

Ekte arşivden bir Mudanya treni fotoğrafı var. Saygılar."

- İsmail ZEYBEK

Değerli okurlarım;

Sn.okurum Zeybek'in üstteki mail'i okuyunca aklıma Yavuz Bingöl'ün seslendirdiği 'Kara Tren' türküsü geldi. Hani şu Kurtuluş Savaşı'nda yaralı erlerimizi taşıyan treni istasyonlarda boşuna bekleyen yakınlarının türküsü:

"Kara Tren gecikir belki hiç gelmez/ Dağlarda salınır derdimi bilmez/ Dumanı savurur halimi bilmez/ Gam dolar yüreğim gözyaşım dinmez.." Evet; halen sırada bitip tükenmeyen T-2 hattımız var. Mudanya treni de gecikir, belki hiç gelmez(!).

BURBAK, ROTASYON YAPMALI

"Şehir merkezinde otopark sıkıntısını gidermek amacıyla BURBAK'ın önem arzeden bazı caddeler üzerinde yaptığı otopark uygulamasından biri de Basak Caddesi'nde.

Fakat bu uygulamada bazı olumsuzluklar göze çarpıyor.

Örneğin; buradaki BURBAK görevlileri devamlı surette aynı işyerlerinin önünü boş bırakıp oraya araç park ettirmiyor.

O işyerleri acaba ayrıcalık mı?.

Bu yüzden BURBAK görevlilerinin görev yerleri rotasyona tabi tutulmalıdır. Böyle olursa haksızlığın önüne de geçilmiş olur. Saygılar."

- Bölge sakinleri

KÜPLÜPINAR'DA KELLEŞME VAR

"Osmangazi ilçemizdeki Küplüpınar Mah. sakiniyim. Kanalboyu Cad.'mizde bir süre önce yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmaları yapılmıştı. Fakat yeşillendirilen alanlarda çoğu kesim adeta kelleşmiş bir hal aldı. Yeşiller kayboldu gitti.. Artık bahar mevsimine ulaştık. Osmangazi Bld. kelleşmiş alanları tespit ederek tekrar çimlendirme çalışması yaparsa çok güzel olur."

-Üzeyir DİBEKÇİ

BAŞKAN DÜNDAR LÜTFEN DİKKAT

"Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar'ın dikkatine sunarız. Lütfen bu isteğimiz için gayret sarfediniz. Demirtaş Sakarya Mah. ve Demirtaş Dumlupınar Mah. toplam Nufüsu 19.500 kişidir. Bölgede nüfus devamlı artıyor. Söz konusu mahalle sakinlerine ortak kullanım kolaylığı sağlayacak pazar alanına ihtiyaç var. Demirtaş Sakarya Mah. 1.Çivit Cad.üzerinde Osmangazi Bld. imar planında pazar alanı olan Ada 10631 parselin 1 pazar alanı ayrılmış. Bu alana çarşamba günleri kurulması amacıyla Demirtaşımız'a ilave olarak 3. bir pazar alanı yapılmasını Osmangazi Belediye Başkanlığı'ndan acilen talep ediyoruz.

-Mahalle sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.