Hava Durumu

'Katran karası geceler!..'

Yazının Giriş Tarihi: 02.12.2016 01:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.12.2016 01:31
Değerli okurlarım; sizlerden gelen ve UEDAŞ’ın dikkatini çekmek istediğim aşağıdaki iletileri köşeme aktarırken büyük besteci ve yorumcu merhum Kayahan’ın ‘Geceler Katran Karası Geceler’ adlı unutulmaz şarkısını anımsamaktan kendimi alamadım..
Buyrun efendim; birlikte okuyalım.

***

PIRILTI SOKAK PIRIL PIRIL DEĞİL:- ”Panayır Mahallesi, Pırıltı Sokak’a dönen bir ara var. Hemen İstanbul Yolu’ndan giriş burası. Bizler akşam hava karardıktan sonra bu yola girmeye çok korkuyoruz. (fotoğrafta)



Çünkü yolda yeteri kadar sokak aydınlatması yok. Ve karanlık olan bu yolda virane binaların yıkımı var. İnanın oldukça korkunç bir görüntü var. 



Acilen ilave bir ışık daha istiyoruz.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

***

TEK BİR LAMBA YETMİYOR:- “Köşenize gönderdiğim ekteki fotoğraf kadrajı içinde kalan sokak maalesef ortam aydınlatmaları çalışmadığından aşırı derecede karanlık kalıyor. 
Bizler iş çıkışı ve öğrenci kardeşlerimiz de okul giriş ve çıkışlarında ve ilerisinde bulunan o bölgede meskun bulunan insanlar İstanbul Yolu üzerindeki Baia Otel ve Ali Osman Sönmez MYO arasında kalan ve bir lamba dışında çalışan herhangi bir sokak aydınlatmasının olmadığı bu yolda her türlü riskle karşı karşıyayız. 
Ayrıca; bölgede yapılan tramvay hattı inşaatının yarattığı olumsuzluklar da dikkate alındığında bu zorluklar içinde mesafe katediyoruz.. 
Ricamız; ilgililerin bilgilendirilmesi için köşenizde bu duruma yer vermeniz olacaktır.”
Metin ÖZTÜRK

***

ÜÇ YILDAN BERİ:- “Nilüfer, Beşevler Eğitimciler Cad. Çamlıca Mh. Mimoza Sokak, Gümüşyıldız Sokak ve çevresindeki sokaklar ile parklarımızdaki aydınlatma lambaları ne zaman hava koşulları olumsuzlaşıp lodos, poyraz esmeye başlarsa hemen sönüyor. 
Her taraf karanlık içinde kalıyor. Bu da güvenlik açısından çevre sakinlerine endişeler yaratıyor.
Üç yıldan bu yana devam eden problemin halli için karşı komşumuz UEDAŞ’a durumu aktarmış, aydınlatmalardaki arızanın giderilmesini istemiş. 
Ama konuya hiç el atılmadı, yine karanlık, hep karanlık!.. Sorunun ele alınıp giderilmesini rica ediyoruz..”
Necmi GÜRLÜK 

Alo, burası Büyükşehir

UYGUN GÖRÜLÜRSE:- “21/11/2016 köşenizde yayınlanan ‘BOİ’den durak isteği” başlıklı okur talebi incelenmiştir.
Büyükşehir Bld. sınırları içerisindeki tüm durak talepleri, belirli bir program dâhilinde sıraya alınmaktadır. Bölgenin fiziki yapısı ve bütünleşik bilet sisteminden gelen veriler, kapalı durak oluşturulmasını etkileyen unsurlardır. Teknik inceleme (trotuvar genişliği, trafik durumu, yol yapısı, yolcu güvenliği vb.) yapıldıktan sonra uygun görülmesi halinde talep karşılanacaktır.” 

***

AYNI GÜN DİKİLDİ:- “25/11/2016 tarihli köşenizde yer alan ‘Sn. Başkan Recep Altepe elçiye zeval olmazmış’ başlıklı okur talebi incelenmiştir.
Beşevler Bölge Parkı’na üç adet çınar ağacı 25/11/2016’da dikilmiştir. İlgili konuda proje gereği havuzun olduğu kısım, meydan olarak düzenlenmiştir. Havuzu seyretmek için üst tarafa Amfi ve Cafe inşa edilmiştir. Havuzun görselliğini kapatmamak adına ön tarafı boş bırakılmıştır. Ancak, vatandaşlardan gelen talep üzerine, havuzun her iki yan taraflarına 2’şer adet olmak üzere toplam 4 adet oturma bankı montajı yapılmıştır. 
Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.”
Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlşk. Şube Md. 

Havuzlupark için sorular



“3.11.2016 köşenizde yayınlanan Havuzlupark ile ilgili yakınmamdaki sorularıma  Büyükşehir Bld.’nce gönderilen yanıtları 16.11.2016 tarihinde köşenizden okudum. Ama bu yanıtlara benim yine sorularım olacak?
1) Tesisler içindeki duş idari bir kararla ne sebepten kaldırıldı?       
2) Bataryalar kullanıcı hatası ile kırıldıysa hizmet makamı belediye hemen yenisini takmak zorunda değil mi?.
3) WC pisuvar musluklarının bazıları geçen yıldan beri su kaçırıyor.
4) Her havuzda bulunan otomatik kilitli dolapları koymak çok mu zor?.
5) Ortalama 900 adet soyunma dolabı olan bir salonda 2 metrelik 1 adet oturak sizce yeterli mi ve giyinme amaçlı olması tabiri ne anlama geliyor? Öyle olsa bile 900 kişi bunu nasıl giyinme amaçlı kullanacak?.
6) İçeri görevliden başkasının girmesi yasak olan makine dairesinin kapısı neden daima açık tutuluyor?. Ben buraya girmedim sadece açık olan kapıdan kafamı uzatarak içeri baktım..
7) Zübeyde Hanım Caddesi’nden yarım kalan inşaatın merdivenlerinde tesis içinde sokağı aydınlatacak lambalar olduğu halde yakılmadığından her akşam her an tehlike olabilir.
8) Soyunma yerinde duş alıp soğuk salondan merdivenleri çıkıp havuza gitmek insanı hasta etmez mi?.
9) Geçen yıllardaki duşu havuza koymak çok mu zor?.
10) İlgililer lütfen masa başında vatandaşa cevap yetiştirmeye çalışmasın ve hizmet üretsin. Saygılarımla”
Refik BAŞARAN
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.