Hava Durumu

Kavşak uygulamaları için ilginç bir görüş

Yazının Giriş Tarihi: 07.11.2018 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.11.2018 08:26

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş'ın üzerinde önemle durduğu ve kent içindeki trafik akışını rahatlatmak için başlattığı yeni kavşak düzenlemeleri büyük ölçüde fayda sağlarken okurum Sayın M.Coşkunsu bu konuda bir görüş ileri sürüyor.
Sayın okurum Coşkunsu'nun gönderdiği mail'inde yansıtılan görüş aynen şöyle:

"Avrupa'da görüp, "keşke ülkemizde de böyle kavşaklar olsa" diye düşündüğüm, trafik sinyalizasyon lambalarının olmadığı döner kavşak sistemi ülkemizde de yapılmaya başlandı.
Ancak, uygulama tamamen yanlış (En azından Bursa'da).
Bu kavşakların kullanım şeklinde ana yol-tali yol kavramı yoktur.
Yol hakkı kavşağın içindeki aracındır. Yani geçiş üstünlüğü soldan gelen araçlarındır..
Buna uyulduğu sürece çok güzel çalışan sorunsuz bir kavşak sistemi oluşur.. Bu kurala Bursa'da ne yazıktır ki hiç uyan yok, çünkü halkımız bunu bilmiyor.
Bu konuda halkı eğiten kamu spotları yapılmalı ve kavşak girişlerine bu konuda uyarı levhalarının konulması gerektiğine inanıyorum.
Duyduğum kadarıyla Denizli'de halkı bilinçlendirerek bu sorunu çözmüşler.. Köşenizde bu konuya değinirseniz belki sorumlular harekete geçer diye düşünüyorum. Sayın yetkililere saygıyla sunuyor, İyi çalışmalar diliyorum." - M.COŞKUNSU

SEVİMLİ BİR PARK

"Çekirge Devlet Hastanemiz'in karşısında bulunan ve çok uzun zamandan beri atıl duran ve bakımsız bir haldeki alan, güzel ve sevimli bir park haline getirildi.

Bundan sonra hastaneye gelenler ve dinlenmek isteyenler için güzel bir mekan oluşturuldu.
Bölgemize kazandırılmış bulunan parkımız konusunda emeği geçen herkese çok teşekkürler. - Necip GÖNENLİ

TÜRK TELEKOM'A BİR YAKINMA

"Öğretmen emeklisi ve yüzde 66 oranında görme engelliyim. Aynı zamanda yaş durumundan dolayı da konuşmaları pek duyamıyorum.
0 535 308 45 16 numaralı telefonuma aylık 50 lira, 25 kuruşluk borcumun ödenmesi için bir günlük gecikme nedeniyle konuşma hakkım kesildi.
Bir günlük gecikme sonucu konuşma hakkım neden hemen kısıtlanıyor?.
Bu konu hakkında gerekli incelemenin yapılmasını ve konuşma hakkıma engel olunmamasını rica ederim." - Süleyman VURGUN - Osmangazi, Çirişhane Mah.

BİR GECE YANIYOR, BİR GECE YANMIYOR

1)- Nilüfer, Üçevler Mahallesi, İzmir Yolu Caddesi, Küçük Sanayi Metro İstasyonu civarında ve şehir merkezine gidiş istikametinde bulunan sokak aydınlatma lambaları uzun zamandır yanmıyor.
2)- 29 Ekim Mahallesi, İstasyon Sokak, Karya 29 Sosyal Yaşam ve Eğlence Merkezi arkasındaki sokak aydınlatma lambaları da arızalı. Ayrıca bir aydınlatma direğinde de armatür yok, her taraf karanlık.
3)- Ertuğrul Mahallesi, Uğur Mumcu Bulvarı'nda cadde genelinde bir aydınlatma direğinde de armatür yok. Cadde geneli kontrol edilmeli ve yanmayan lambalarla armatür olmayan sokak aydınlatma direkleri onarılmalıdır.
4)- Altınşehir Mahallesi, Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı cadde genelinde de aynı sorunlar var. Bazı sokak aydınlatma lambaları uzun zamandır yanmıyor. Cadde geneli kontrol edilerek yanmayan lambaların faal hale getirilmesini bekliyoruz. Ayrıca bir aydınlatma direğinde de armatür bulunmuyor.
5)- 29 Ekim Mahallesi, Uğur Mumcu Bulvarı'nda cadde üzerindeki sokak aydınlatmaları da sorunlu. Çünkü bir gece yanarsa diğer gece yanmıyor.
Sıraladığımız aydınlatma sorunlarının kalıcı olarak çözümlenmesini istiyoruz Saygılarımla.." - Adının açıklanmasını
istemeyen bir okur

DÖRT MEVSİM'E ATATÜRK HEYKELİ

"2 Kasım 2018 tarihli gazetenizdeki köşenizde yayınlanan ilçemiz, Ataevler bölgesindeki Dört Mevsim/ Yılmaz Akkılıç Parkı'na bir Atatürk heykeli veya bir büstünün konulması hakkındaki çevre sakini okurlarınızın talebi ile ilgili gerekli tespitler yapılmaktadır..
Parkın genel yapılanmasının bozulmaması için bu konuda Belediyemiz Plan ve Proje Müdürüğümüz'e Atatürk heykeli veya büstünün konulacağı yerin belirlenmesi talep edilmiş olup, yer tespitinden sonra imalata hemen başlanılacaktır..
Okurlarınızın bilgisine sunarız."
- Nilüfer Belediyesi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.