Hava Durumu

Kavşakta bitmeyen tehlike

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2017 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2017 08:30

"Bir süre önce gazetenizdeki köşenizde bir kazanın yaşandığıyla ilgili haber ve fotoğraf yayınlanmıştı.
Olay; Hüseyin Özdilek Meslek Lisesi'ne yakın noktadaki fasılalı kırmızı ışık yanan trafik lambalı kavşakta meydana gelmişti..


Buna benzer riskli olaylar yaşanmaya maalesef devam edip gidiyor.. Hüseyin Özdilek Lisesi'nin yanındaki sokaktan çıkan araçlar Karafatma yönüne giden araçların önünü tamamen ve her iki şeridi de kapatarak Beşevler Caddesi'ne Küçük Sanayi yönüne gidecek şekilde dönüş yapmaya çalışıyorlar.
Muhtemelen araç park etmesin diye konulan delinatörler de kavşağı daraltıyor ve kaçış için sıkıntılar oluşuyor.
Burada çok sık kaza yaşandığını gözlemleyen çevre sakinleri var.. Kavşakta bir düzenleme yapılacak mı acaba ve yapılacaksa da ne zaman?.
Dönüşlerdeki yoğunluğun azaltılması ve disipline edilmesi, gerekirse tamamen kapatılarak dönüşlerin Karafatma Meydanı'na yönlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.


Benzer durumda hem de trafik işaretleri olmayan bir diğer kavşak da az aşağıda var. Beşevler Caddesi üzerinde sıkça yer alan bu tip kavşaklar büyük tehlikeler arz ediyor.
İlgili kavşak ve benzer kavşakların yetkililerce incelenmesi ve gerekli tedbirlerin alınmasını ve şerit ve dönüş işaretlemelerinin eksiksiz olarak yere işaretlenmesini elzem görüyorum. Saygılarımla.." - Kaya ÖZTÜRK

Çürük dişler gibi sırıtıyor

"Burası Nilüfer'de yeni sayılabilecek bir parkın köşesi. Park çok güzel ama bu manzara çürük dişler gibi sırıtyor. Bunu tesadüfen gördüm. Üzüldüm de.. Fotoğraflayıp köşenize göndermekten kendimi alamadım.
Aslında üstgeçitlerde, belediye binalarında Bursa'nın birçok farklı noktasında benzer sorunu görebiliyoruz.


Mermer veya taş kaplamalar resmen dökülüyor. Veya taş zemin basamakları kırık içinde. 'Acaba yapım tekniğinde bir hata mı var?' diye düşünmekten kendimi alamıyorum.
Taş kaplamaların yapıştırma malzemeleri sıcak ve soğuğa veya direkt güneş ışığına uygun olmayabilir ve yaz ve kış koşullarından dolayı deforme olarak ziyan olabilir.. Kaliteli ve standart yapıştırıcılar kullanılarak benzer sorunların önüne geçilebilir inancındayım..
Veya yapışkan malzeme taş yüzeyin tamamına sürülmediği için mukavemeti az olabilir ve zamanla düşebilir. Yapılan çalışmalar denetlenerek işin doğru yapıldığından emin olunmalı.
Ayrıca; zemindeki taşların da alt kısımları dolu olmadığı için kırılıyor olabilir. Kısaca, taş zeminlerde uç bölgeler boşta olmamalı ve malzemenin altı harç ile tamamen boşluk kalmayacak şekilde doldurulmalı.
Kısaca; sorunun kaynağı saptanabilirse çok yerlerde gördüğümüz bu
çirkin görüntüler tekrar yaşanmaz ve ziyanlar da olmayacağı için bu yüzeyler uzun süre sorunsuz kullanılabilir.
Konu belki dikkatten kaçmış olabilir. Kalıcı çözümler bulunması dileğiyle ilgililerin dikkatine saygıyla sunmak istiyorum." -Feridun ARIÇAY

Alo,burası Büyükşehir

BURFAŞ KENT KAFE: "27/1/2017 köşenizdeki 'BURFAŞ Kent Kafe çok soğuk" başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
Mihraplı Kent Kafe'yle ilgili ısıtma problemi, klimalara takviye yapılarak giderilmiştir. Elektrik altyapısından kaynaklı sorunun çözümü de, ilgili teknik ekibimizi tarafından sağlanmıştır. Kafe önünde biriken su birikintileri için, mazgal yapım çalışmasına başlanmış olup en kısa zamanda çözülecektir."

DOBRUCA YOLCULARI: "24/1/2017 köşenizdeki 'Dobruca yolcuları perişan durumda' başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Ekiplerimizce yapılan kontrollerde; araçların çalıştıkları, fakat hava şartları ve trafik yoğunluğundan kaynaklı sıkıntıların zaman zaman yaşandığı tespit edilmiştir. İlgili durak yetkilisi ile yapılan görüşmede, yoğunluğun olduğu saatlerde araçların daha dikkatli çalışmaları konusunda uyarılmıştır.
Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld. Basın
Halkla İlşk. Şb. Md.

TEŞEKKÜR PANOSU

Sorunumuz noktalandı

"30 Aralık köşenizde Beşevler, Karafatma yaya geçindeki asfalt çökmesiyle ilgili yakınmamızı yayınladınız. İlgili onarım yapılmadığı için 'Karafatma yaya geçidinde göçme' başlığıyla 24 Ocak 2017'de konuyu tekrar köşenize iletmiş ve yayınlamıştınız.
Ve gerekli onarım nihayet yapılarak yaşanan sorun noktalandı. İlgili onarım 1 aydan uzun zamanda yapıldığı için hayal kırıklığı yaşamıştık. İlgili çöküntünün büyük olması ve kazalara ve lastik yarılmalarına yol açma riskinden dolayı bu tür çalışmalar sonrası onarımların aynı gün içinde yapılması gerektiğine inanıyor ve bekliyoruz. Tüm yetkililere açık teşekkür. Saygılarımla." Çevre sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.