Hava Durumu

Kavşakta hiçbir sorun kalmadı!..

Yazının Giriş Tarihi: 04.01.2019 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.01.2019 08:11

"Nilüfer ilçemizdeki Ata Caddesi ile Işıktepe Caddesi' birbiriyle kesişmiş olduğu kesimde bulunan kavşaktaki yol zeminindeki asfalt kaplamada bir süreden beri ciddi şekilde bir çökme oluşmuş durumdaydı..
Bu sorunun iyileştirilmesi için gerekli uyarıda bulunmuştuk ve sonunda konu ile ilgili belediyemiz söz edilen bölgede gerekli olan onarımları yaptı ve hiçbir sorun kalmadı. (Fotoğrafta)
Her gün işyerime gidip gelen bir sürücü olarak kendim ve bu yolu kullanan sürücüler adına gösterilen duyarlılığa çok teşekkür ediyor, kendilerine işlerinde kolaylıklar ve başarılar diliyorum..
Saygılarımla.."
Enver ÖZTÜRK

Alo, burası Osmangazi

ÇEKİRGE SAKİNLERİNE:- "Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki köşenizde bir okurunuzun 'Çekirge Sakinleri Adeta Dert Küpü!..' başlıklı bir yakınmasına yer verilmiştir.
Yazıda bahse konu olan Çekirge bölgesi, koruma amaçlı kentsel sit alanında kalıyor. Topoğrafik olarak dik ve eğimli olmasının yanında birçok parselde sivil mimari örneği yapılar bulunuyor.
Belediyemizce, imar planlarında ayrılan alanlar ise hemşehrilerimize hizmet etmek noktasında olması gerektiği gibi kullanılıyor.
Ayrıca, 'Çekirge Meydanı Mimari, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Tasarımı Proje Yarışması' kapsamında düzenlenen proje yarışması sonuçlandırıldı, projenin mahiyeti, süreci ve dağıtılan ödüller 3 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazete'de, dereceye girenler ise 23 Haziran 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak kamuoyunun bilgisine sunuldu.
Bölgenin coğrafi ve mülkiyet durumu ile tarihi dokunun söz konusu proje ile uyumu konusundaki araştırma ve çalışmalar da ayrıca devam ediyor.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz."
Osmangazi Bld. Basın Yayın Halkla İlşk. Md.

Yıldırım'da su kesintisi

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü İçmesuyu Daire Başkanlığı tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Yıldırım İlçesi'ndeki Samanlı Mahallesi ve civarında 03.01.2019 - 12.01.2019 tarihleri arasında, 08.00 - 17.00 saatleri içinde zaman zaman su kesintisi yapılacak.
BUSKİ, bölge sakinlerine bu konuda önlem almaları için uyarıda bulunuyor.

112 ekibi ve polisimize..

"Gazetenizdeki köşenizin devamlı okurları hatırlayacaktır.
26 Aralık 2018 tarihli köşenizde 112 Acil Ambulans ekibiyle yaşadığım tatsız bir olayı paylaşmıştım.
Şimdi de hem 112 Acil Ambulans ekibi, hem de Polisimiz'e köşenizden teşekkürlerimi iletiyorum.
Hasanağa sakiniyiz. 93 yaşında nefes darlığı hastalığı çeken annem, o olayın üzerinden 15 gün geçmeden yine rahatsızlandı. Tekrar 112'yi çağırdık.
Geçen sefer yaşadığımız olay nedeniyle yine bir sürtüşme yaşanmasın diye bu kez polis eşliğinde gelmişler.
Evde yoktum. Polislerden biriyle sedyenin ucundan tutup, hastamızı ambulansa taşımışlar.
Çok duygulandım ve 'işte bizim polisimiz, işte bizim insanımız bunlar' diye kendilerine dua ettim.
30 yıllık devlet memuruyum. Görevimde hep insanların iyiliğine bürokratik engel çıkarmadan çalıştım. En kısa yoldan işlerini görmeye çabaladım.
Allah da bunun mükafatını verdi. 2012 yılında ağır bir beyin kanaması geçirdim. 39 gün komada yatmışım. Öldü, ölecek diye haber beklemiş yakınlarım. Kim bilir belki de Rabbim yaptığım ve yapmam gerektiğini bildiğim bu iyiliklerim için canımı almadı ve şimdi çok şükür eski sağlığıma döndüm..
Saygılarımı sunarken 112 Acil Ambulans ekibi ve kahraman polisimize bir kez daha açık teşekkürlerimi sunuyorum.."
Halil ALTIN / Hasanağa

Öğrenciler 'Kaat'ı sanatını yaşatıyor

Geleneksel Türk sanatları arasında olan 'Kaat'ı sanatının yaşatılması için
Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin seçmeli derslerde yaptıkları çalışmalar Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde sergilendi.
Rektör Profesör Doktor Yusuf Ulcay, Güzel Sanatlar Bölümü eğitmeni Dilek Erim Aydemir ile öğrencilerinin sergi açılışına katıldı öğrencileri tebrik etti. Unutulmaya yüz tutan 'kaat'ı Türkiye'de ilk kez Uludağ Üniversitesi'nde ders olarak öğretiliyor. Herhangi bir motif veya desen örneğinin, ince bir kâğıt veya deriden oyularak çıkarılması suretiyle meydana gelen süsleme sanatına 'kaat'ı deniyor.
Bursa Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi'ndeki sergi, hafta sonuna kadar izlenime açık kalacak. Güzel Sanatlar Bölümü'nde kaat'ı sanatını destekleyen ve besleyen başka derslerin de konulması için üniversite olarak gerekeni yapacaklarını belirten rektör Ulcay, üretilen ürünlerin döner sermaye üzerinden satışı için hazırlıkları başlatacaklarını da açıkladı.
Sanatseverlere duyuruyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.