Hava Durumu

'Kemancı, başımın tacı!..'

Yazının Giriş Tarihi: 14.04.2019 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.04.2019 07:56

Mutlu bir pazar tatili diliyorum değerli okurlarım. Sanat ve sanatçı kenti Bursamız'da Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Devlet Konservatuvarı'nın ayrı ve önemli bir yeri var.
Geleceğin sanatçılarını yetiştiren konservatuvar öğrencilerinden Selin Algöz de,
kemanıyla yeni bir başarı öyküsü yazdı..

Selin Algöz, dünyanın önde gelen müzik kurumlarından Manhattan Müzik Okulu'nu kazanmayı başarırken 3 bin başvuru arasından ilk 10'a seçildi ve yüzde 70 bursla okuyacak.
Daha önce çok kez Avrupa ve Amerika'nın seçkin müzik okullarına öğrenci gönderen konservatuvarın son yıldızı Selin Algöz, inanç ve disiplinli çalışması ile birçok müzik otoritesinin dikkatini çekmeyi başardı. Ve bu yıl başvurduğu Manhattan Müzik Okulu'nda da ilk 10'a seçilerek yüzde 70 bursla okulu kazandı.
Başarılı öğrenci için Konservaruvar Müd. Prof. Dr. İsmail Göğüş; "Kemana Öğr. Gör. Seda Gürtel hocası ile başlayan Selin, lisans ikinci sınıfa kadar birçok solo ve oda müziği konserleri gerçekleştirdi. Ayrıca TUGFO Orkestrası'nda görev alarak Avrupa'nın birçok kentinde konserlere katıldı. Önemli solistlerle çalışma imkanı bulan öğrencimiz, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nda da takviye sanatçı olarak görev aldı. Çalışkan ve disiplinli bir kişiliği olan öğrencimiz 2 yıldır keman eğitimine Amerika'daki Prof. Albert Markov ile devam ediyordu. Kendisine bundan sonraki sanat yolculuğunda başarılar diliyoruz" diyor.
Tüm sanatçılarımız başımızın tacı.. Yürekten başarılar Selin..

BU KONUKLARA CAN KURBAN!..

Ankara Sevda-Cenap And Vakfı bünyesinde çalışan, Zühal Kaynar yönetiminde, çok sesli müziğe gönül vermiş meslek sahibi kadınlardan oluşan (fotoğrafta) "Dostluğun Sesi" korosu DMD (Dünya Müziği Derneği) Koroları ile konser vermek üzere hafta içinde Bursa'yı ziyaret etti.
Dünya Müzik Derneği'nin korolarıyla birlikte Türk ve dünya müziğinden örnekler sunan, başarılı koro ve şefleri Zühal Kaynar'ın sergilediği başarılı performans, kalabalık bir dinleyici topluluğu önünde gerçekleştirildi..
DMD Parkan Sanlıkol Çocuk Korosu, DMD Gençlik Korosu DMD Oda Korosu ve DMD Çok Sesli Karma Koro'nun da sunduğu eserler dakikalarca alkışlandı.
Konak Kültür Evi'ndeki etkinlikle Bursa'da unutulmaz bir müzik şöleni yaşandı..

PAZAR NEŞESİ

'KEDİ':- "Bir gün Nasrettin Hoca kedisini yıkamaya kalkar.

Yoldan geçen bir adam 'hiç kedi yıkanır mı Hocam?' diye uyarır.

Hoca bir şey demez, kediyi bir güzel yıkar.

Adam işini halleder ve geri gelir, ancak kedi ölmüştür.

Adam Nasrettin Hoca'ya:

'Ben demedim mi kedi yıkanmaz diye!'

Hoca'nın cevabı: "Ben kediyi yıkarken değil sıkarken öldü!." (Teşekkürler Zahit Ş.)

RAKAMLARDAN SONRA MÜZİK

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın (BSMMMO) meslek mensuplarından oluşan Türk Sanat Müziği Korosu, bu gece saat 20.00'de BAOB Yerleşkesi Oditoryum Salonu'nda sahne alacak.
Uzun zamandan bu yana verecekleri konsere özenle hazırlanan serbest muhasebeci ve müşavirler, bu etkinliklerinde rakamlar arasında geçen yoğun günlerin yorgunluklarını da müzikle üzerlerinden atarken konuklarına seçilmiş eserlerle oluşan güzel bir repertuvarla unutulmaz bir gece yaşatacaklar.
Meslek mensuplarının aileleriyle birlikte katılacağı beklenen konserin solist, korist ve saz sanatçılarına başarılar..

BAKKAL HOCA

İki güzel ve önemli müzik haberinden sonra bir müzikal sloganla pazar yazılarımıza devam.
Köşemize okurlarımdan gelen şikayet ve dileklerin yanında ilginç öneriler de oluyor.
İşte bunlardan biri de Bursaspor Teknik Direktörlüğü'ne getirilen Mesut Bakkal'a seslenen bir slogan.
Koyu bir Bursaspor taraftarı olduğunu belirten okurum S.Necip Yılmaz, ünlü türkücü Mahmut Tuncer'in türküsü 'Bakkal Amca, Bakkal Amca/ Unun var mı/ Var var/ Şekerin var mı?/Var var/ Helva yapsana helva yapsana'yı tornistan etmiş ve şu satırları kaleme alırken 'Tüm taraftarlarımıza bu türküyü hep bir ağızdan söyleyelim' diye ricada bulunuyor.
Türkünün versiyonu şu şekilde:
***
"Bakkal Hoca Bakkal Hoca/ Futbolcun var mı? / Var var../ Topun da var mı?/ Var var/
Goller atsana, goller atsana, goller atsana/
Bakkal Hoca Bakkal Hoca/ Stadın var mı? / Var var../ Taraftar var mı? /Var var/
Ne duruyorsun?/ Goller atsana, goller atsana, goller atsana.."
***
Evet; tribünleri dolduran binlerce taraftar bu slogan-türküyle hem Mesut Bakkal Hoca'ya hem de futbolcularımıza yeni bir güç, kuvvet verir de takım küme düşmekten kurtulur dilerim."

YENİ BİR KİTAP

'SON ZEYTİNLER':- Yazar Berna Güzel Yırtıcı'nın Ötüken Neşriyat tarafından okurlara sunulan kitabı 'Son Zeytinler' de yaşamın türlü dönemlerinde kaybolup kendini bulmaya çalışan insan halleri dokuz güzel öykü ve iki denemeyi kapsıyor.
Eser, maddi dünyanın gerçeklerinin yanı sıra masalsı ve fantastik ögeler de içeriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.