Hava Durumu

Kemancı Kız'a banyo gerek

Yazının Giriş Tarihi: 06.11.2017 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.11.2017 08:11

"Cumhuriyet Caddesi'ne bir süre önce konulan heykeller bu bölgeye apayrı güzellikler kazandırıyor.
Düşünenlerin de, yapanların da ellerine sağlık.
Bu çalışmalar şehrimizin güzelliklerini artırıyor. Keşke Eskişehir'deki gibi bunların sayıları da çoğaltılmış olsa..

Benim aslında değinmek istediğim şey, bu güzel çalışmaların olumsuz hava koşulları nedeniyle doğal olarak toz-torprak, çamur ve epeyce kirlenmiş olan görünümleri..
Heykellerin bir itfaiye arazözünden verilecek düşük basınçlı suyla yıkanmaları çok yerinde olur kanaatindeyim..
Örneğin 'Kemancı Kız Heykeli de bunların arasında bulunuyor..
Durumun dikkatlere alınıp gerekli çalışmanın yapılacağını umuyorum.
Saygılarımı sunuyorum.." Ferzan T./ Emk. resim öğretmeni

Yolcularımız güç durumda kalmasın

"Nilüfer ilçesi Altınşehir Mahallesi içindeki ilk ana durağımız civarına BURULAŞ şirketi yöneticileri tarafından kartlarımıza kontör yükleme noktası cihazı konulmasını talep ediyoruz.

Çünkü buradan otobüse binen yolcular zaman zaman yakınlarda bir kontör yükleme noktası olmadığı için güç durumlarda kalabiliyorlar.
Talebimiz yerine getirilirse çok memnun olacağız.." Refik ARSLAN

Terminal yönetimine

"Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden şehre giden BOİ otobüsleri durakları yenilenecek herhalde. Çünkü eski duraklar tamamıyla kaldırılmış.. Fakat yeni durak yerlerine konacak durakların demir ayaklarına ait uzun parçalar için hiç önlem yok.Ortada duruyor.
Bu duraklara yolcular otobüse binmek için geldiğinde demir ayaklara takılıp düşebilirler.
Belirttiğim tehlike yaratan demirlere dikkat çekecek birer naylon güvenlik şeridi veya başka bir şeyler takılırsa nispeten bu tehlikelerin önüne geçilir.
Terminal yönetimini sade bir vatandaş olarak uyarıyorum.." A. Cemil BALCIOĞLU

Trafik üstgeçitleri öncelikli yapılsın

"T-2 Tramvay Hattı nedeniyle İstanbul Caddesi'nde başlatılan (Yalova Yolu) inşaatlar bu cadde üzerinde işyerleri bulunan esnafı perişan etti.
Her iki yönde de yüzlerce işyerinin bulunduğu caddede karşıdan karşıya geçişler yayalara tamamen kapatıldığı gibi, bu cadde üzerinde seyredip karşı şeride geçmek isteyen araç sürücüleri için de bir kâbus halinde..
Araçlar için en kısa şekilde karşı şeride geçiş için BUTTİM Kavşağı üstgeçidi ile Demirtaş Kavşağı üstgeçitleri var.
Ama her iki üstgeçit arasında da çok uzun mesafeler bulunuyor.

Bu da hem sürücüler için hem cadde üzerindeki işyerleri için büyük bir problem olurken sürücüler için de hem zaman kaybına hem de hiç yoktan fazladan akaryakıt sarfına sebebiyet veriyor.
Akaryakıt fiyatlarının epeyce arttığı günümüzde sayın yetkili makam sahiplerinin bunları düşünmeleri gerekir.

Üstelik bugünlerde T-2 Tramvay hattı inşaatında çalışmalar da çok yavaşlamış ve adeta durmuş vaziyette. Bu gidişle hat inşaatı ve trafik üstgeçitleri yapımı da daha yıllarca sürer.
Büyükşehir Belediyesi sayın yetkilileri hiç olmazsa tramvay hattı çalışmaları başlamadan önce bu trafik üstgeçitlerinin inşaatını tamamlayıp hizmete açsaydı çok iyi olurdu.
Eğer bunu yapmış olsalardı yaşanılan sorunlar aylardan beri böyle katlanarak artmaz ve vatandaşların çoğu da durumu hoşgörüyle karşılayabilirlerdi..
Yetkililerden ricamız; yayaların yararlanabileceği sinyalize edilmiş geçitler az da olsa mevcut. Ama hiç olmazsa trafik üstgeçitleri bir an önce bitirilsin ve trafiğe açılsın artık. Çünkü boş yere araçlarımızla kilometrelerce yol yapmayalım.
Yetti vallahi bu çile!." Bölge sakini olan bir kısım esnaf

Süleyman Çelebi Türbesi'ne dikkat!

"Çekirge Caddesi üzerinde bulunan Mevlit yazarı Süleyman Çelebi Türbesi'nin önündeki Belediye Otobüs Durağı arkasındaki duvar bu türbeye ait.
Fakat duvara bazı duyarsız kişi veya kişilerin sprey boya ile yazdıkları büyük bir 'B' harfi ile yine büyük boydaki bir kalp şekli bu tarihi mekana gerçekten hiç yakışmıyor.

Köşenizde aynı şekilde sprey boyalarla berbat edilmiş Yıldırım Külliyesi duvarları hakkında bir şikayet yayınlanmıştı. Bunun üzerine Yıldırım Belediyesi külliye duvarlarında gereken temizliği hemen yapmışlar ve bu çirkinlik ortadan kalkmış. Bunu da yine köşenizde fotoğraflarıyla gördüm. Yıldırım Belediyesi'ni duyarlılığı nedeniyle kutlarım.
Aynı şekilde Süleyman Çelebi Türbesi duvarında da böyle bir temizliğin yapılması çok yerinde olur.. Duyurmak istedim. Saygılar." F. Ayfer GÜRSEL

TEŞEKKÜR PANOSU

Sn. Başkanımız Mustafa Bozbey'e

"Nilüfer Belediyemiz'in değerli katkılarıyla Karaman Mahallesi, Odunluk Caddesi'ndeki semtimize kazandırılıp ibadete açılanan Cemal Karakuş Camimiz için başta Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bozbey olmak üzere bu çalışmaya maddi ve manevi yönden destek veren tüm hayırsever vatandaşlarımıza açık teşekkürlerimizi sunuyoruz." Bölge sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.