Hava Durumu

Kemanın salyangozu nerede?

Yazının Giriş Tarihi: 27.07.2020 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.07.2020 07:58

"Dünyaca ünlü bilgi hazinesi Meydan Larousse Ansiklopedisi'nde bile isimleri geçen Bursamız'ın iftiharı Sanat Güneşimiz Zeki Müren gibi, Müzeyyen Senar, Yıldırım Gürses gibi rahmetli üstadları yetiştirmiş olan sanat ve sanatçı kenti Ulu Şehirde yaşıyoruz.
Üstelik bu şehrin sanatsal yapısını perçinleyen kentin kendine ait bir Senfoni Orkestrası ve konservatuvarı da var. Müzik eğitimi veren Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi de..
Düzenlenen etkinlikler çerçevesinde kentte dünya çapında sanatçılar ve orkestra şefleri ağırlanıyor. Uluslararası Festivaller tertipleniyor.. İşte kent mobilyalarından biri olarak Cumhuriyet Caddesi'ne konulan 'Kemancı Kız' heykelini sadece sanatçılar değil, pekçok yerli ve yabancı turist de görüyor.
Ama bu kemanı görünce şaşırmamaları kesinlikle mümkün değil. Çünkü; dünyada bu şekilde imal edilmiş bir keman yok!..


Heykel dikkatle incelenirse kemanda sapının ucunda olması gereken ve 'salyangoz' diye tanımlanan önemli bir kısım yok!.. Ve bu heykel kentin en işlek yerinde gelen geçeni bu şekilde selamlıyor
sanki...
Lütfen yayınlanması ve bu eksikliğin giderilmesi ricalarımla bu fotoğrafımı sayın yetkililerle paylaşmak için köşenize gönderiyorum.
Saygılarımla.." - Adının açıklanmasını istemeyen bir sanatçı

MEZARLIK ÇIKIŞI ÇOK TEHLİKELİ

"Osmangazi ilçemizdeki Hamitler Kent Mezarlığı'na kabir ziyaretine gidenler her an olası feci bir kazayla karşı karşıya kalıyorlar. Bunun sebebi ise çıkışta her an sağdan gelen araçlar hiçbir şekilde
görülemiyor.. Bu nedenle mezarlık çıkışının tam karşısında uygun olabilecek noktaya bir 'trafik aynası' veya dikkat çekebilecek bir uyarı işareti konulması bu tür olası tehlikeleri bertaraf edebilecektir. Çünkü kabir ziyaretlerine gidenler buradan çıkışta üzüntü ve dalgınlıklar içinde olabiliyorlar, farkedemiyorlar. Önemle sayın yetkililerin dikkatlerine sunarım.
Saygılarımı sunarım.. Behiç S.

DR.HANIM'DAN BESAŞ'A RİCA

"BESAŞ'ın biz halka sunduğu ürünleri tercih eden bir aileyiz. Büfelerde Bursa halkına çok kaliteli süt ve süt ürünleri satılıyor. Fakat uzun zamandan beri bu süt ürünlerinin yanında beklediğimiz BESAŞ'a ait tereyağı ve mihaliç peyniri nedense satılmıyor?.
BESAŞ yöneticilerinin bu isteğimizi de yanıtlamalarını diliyorum." Adının açıklanmasını istemeyen bir doktor Hanım

TEŞEKKÜR PANOSU

GÖZLÜKÇÜ BAHADIR'a:- Oldukça pahalı ve değerli olan bir gözlüğümü pandemi maskemi çıkartırken farkında olmadan yere düşürünce ortadan ikiye ayrıldı. Çok üzüldüm. Bir arkadaşım, Ulucami Doğu Kapısı civarındaki Sayılgan Uluca Pasajı'nda işyeri olan Renk Gözlük isimli atölyeyi önerince hemen gittim ve burada son derece efendi, genç ve başarılı usta Bahadır Demirkol'la tanıştım.
Tavsiye üzerine kendisine başvurduğumu söyledim..Sayın Demirkol kardeşim çok kısa zamanda gözlüğümü onarıp eskisi gibi düzgün, hasarsız ve sağlam bir hale getirdi. Böylesine genç zanaatkarları yüreklendirmek için kendisine açık teşekkürler ediyorum. Şansı açık olsun." Adının açıklanmasını istemeyen bir öğretmen

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.