Hava Durumu

Kent estetikçilerine duyuru

Yazının Giriş Tarihi: 15.11.2021 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.11.2021 08:15

Büyükşehir Bld. kent güzelliklerini artırmak için yeni bir birim oluşturmuştu.

İzlediğimiz kadarıyla Kent Estetiği Şb.Md. başarılı çalışmalar yapıyor. Önemli bir işi, köşemizde yansıttığım dünyaca ünlü karikatürist Cemal Nadir Güler'in adı da verilen Cad.'deki büstünün perişan haliydi.

Bu kesimdeki çok güzel bir çalışma yaptılar. Kutlamıştık.

Köşemize aynı cadde devamından bu kez Yıldırım Beyazıd Altgeçidi fotoğrafları geldi.

Geçidin Tahtakale girişine yakın merdiven üstü çatı ucu ve alınlık çürümüş; göçtü göçecek!. Tabela da tarih olmuş. Görüntü berbat..

Duyarlı okurum K.B.'e teşekkür ediyor ve Kent Estetiği Şb. Md.'nün konuya hemen eğileceğini umuyorum. -E.Ö

TOPRAĞA DEĞİL BETONA!..

"Nilüfer, Üçevler mh.Denizciler Cad.nin bağlandığı Güvercin heykelli döner kavşakta trafik işareti hep yan yatıyor. Geçen araçlara çok tehlikeli. Direğin toprağa değil dibine dökülecek beton zemine gömülmesi gerek. Levhayı hep biz düzeltiyoruz." -SEMT SAKİNİ BİR OKUR

ALO BURASI OSMANGAZİ

ORASI HAZİNE'NİN:- "30.10. 2021 köşenizde bir okurunuzun 'Muhtar Dündar'dan Başkan Dündar'a' başlıklı talebi yeraldı.

Belediyemizce hayata geçirilmesi konusunda imar planlarında talepteki fonksiyona uygun alan düzeni ve buranın mülkiyetinin belediyemizin olması gerekli ve önemlidir. Buna ait incelemede; imar planı revizyonunda pazar alanı olarak düzenlenen ve mülkiyeti Maliye Hazinesi olan kamulaştırma çalışmaları, 2021-2025 imar programına alındı.

Programına göre kamulaştırma işleminin de 2024 yılında yapılması öngörülüyor. Mülkiyet sahibiyle anlaşma sağlanınca pazaryeri değerlendirmesi yapılacak."

*****

PİSA KULESİ:- "1.11. 2021 köşenizde 'Pisa Kulesine Meydan Okuyan Telefon Direği!' başlıklı bir okur şikayeti yer aldı.

Belirtilen 'Uçurtma Çocuk Parkı'na belediyemiz Park Bahçeler Md. salıncak montajı yaptı.

Duyarlı okurlarınız ve sorunları bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz. -OSMANGAZİ BLD. BASIN YAYIN HLK. İLŞK. MD.

YAYALARA YOL VERİN

"FSM Bulvarı'nın, (Emniyet Müd. önünde) caddeyle bağlandığı yerdeki bir direkte küçük bir tabelada (yayalara yol verin) yazısı var.

Kesikli yanan yeşil ışığa güvenip karşıya geçmeye kalkarsanız hızla gelen bir araç çarpabilir.

Sürücülerin, lambaların çok kısa yandığı bu bağlantıda tabelayı okuma imkanı yok. Hemen caddeye çıkmak istiyor. Yazılar hava kararınca da okunmuyor. Işıklı ve yanıp sönerse sürücüleri uyarabilir.

Esen kalın." -EKREM HAYRİ PEKER

SÜPÜRGECiYi BEKLiYORUZ

"Nilüfer, Yıldırım Cad. Eroğlu Sk. sakinleri olarak temizlik işleri görevlisi 'süpürgeci' kardeşimizi sokağımıza bekliyoruz.

Temizlik işleri ekibi sokağımızdaki konteynırı düzenli boşaltıyor. Sorunumuz yok. Ama çevreye yayılan ve bazı duyarsız kişilerin torbayla dışarı bıraktığı için kedi/köpeklerce parçalanan torbalardan taşan çöpler, süpürgeci olarak tanımlanan temizlik işleri görevlisi kardeşimiz sokağımıza çok nadir uğradığı için tüm çöpler çevreye yayılıp pis koku ve sinekler yapıyor.

Bu itibarla; çalışmalarını takdir ettiğimiz Nilüfer Temizlik İşleri Md.'nün süpürgeci görevlisini sokağımıza daha sık uğraması için uyarmasını önemle rica ediyor, kolaylıklar diliyoruz." -NEŞE TORUN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.