Hava Durumu

Kınalı kuzularımız yolunuz açık olsun

Yazının Giriş Tarihi: 04.02.2018 08:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.02.2018 08:33

Değerli okurlarım;
Hafta içinde İznik ilçemizde son derece anlamlı bir tören düzenlendi. Zeytin Dalı Operasyonu'nun büyük bir başarıyla devam ettiği günümüzde asker ocağına yeni katılacak İznikli gençler ilçenin Milli İrade Meydanı'nda yapılan ve duygusal anların yaşandığı törende İznik protokolü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerlerimiz tarafından zeytin dalları eşliğinde uğurlandılar.
Kaymakam Bülent Bayraktar, Belediye Bşk. Osman Sargın, Emniyet Müd. Ahmet Tekin, Jandarma Komutanı Üsteğmen Tuncay Doğan, İlçe Müftüsü Üzeyir Yavaş, Milli Eğitim Müd. Recep Büyükkayıkçı, siyasi partilerin ilçe başkanları ve kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle aileler ve çok sayıda İznikli, gençlerimizi büyük bir onurla yolcu ettiler.
98/1 tertip askerler acemi birliklerine dualarla uğurlanırken Mehmetçik için ve Afrin'de Zeytin Dalı Operasyonu'nda görevli askerlerimiz için Kur'an-ı Kerim okundu. İlçe Müftüsü Üzeyir Yavaş'ın duasına alanda bulunan herkes el açtı.
Dua sonrasında halk ozanı Fevzi Olgun, asker şiirini seslendirdi.
Uğurlama sonrasında törene katılanlara lokma ikramında da bulunuldu.
Yolunuz açık, şansınız bol olsun kahraman Mehmetçiklerimiz..
Sizlerle gurur duyuyoruz. Dualarımız sizlerle!..

Kuruyemişler şifa kaynağı

Yapılan akademik çalışmalar, belirli oranda kuruyemiş tüketmenin kalp, damar ve sinir sistemi üzerinde olumlu etkileri olduğunu ortaya çıkartmış.
Harvard Üniversitesi'nce 32 yıl boyunca sürdürülen ve sonuçları Kasım 2017'de Beslenme Uzmanı Dr. Marta Guasch-Ferre tarafından açıklanan araştırmaya göre, kuruyemiş tüketimi kalp damar hastalıkları riskini yaklaşık yüzde 25 oranında azaltıyormuş.
Dr. Marta Guasch-Ferre, haftada iki kere başta fındık olmak üzere, ceviz, badem, kaju, antepfıstığı ve yerfıstığı tüketmeyi önererek kuruyemişlerdeki yararlı yağların kalp ve damar yollarını açtığını açıklamış..
Soğuk kış gecelerinde kuruyemişle nice güzel sohbetlere. Afiyet olsun efendim.

Biraz da gülelim

'MEMUR':- "Odacı müdürüne, 'efendim, memuriyet başvurusu yapanlar arasında bir de sağır var, ne yapalım' diye sorar?.
Müdür biraz düşünür ve 'yarın gelip hemen işe başlasın' der.
Odacı bu kez, 'görevi ne olacak acaba efendim' diye sorar?.
Müdür 'Tabii ki şikayet kalemi müdürü!.."
Teşekkürler A.T.

Özlü sözler

"İnsanın kinden kurtulması, en yüksek umuda götüren köprü ve uzun süren kötü havalardan sonra görülen gökkuşağıdır." Friedrich Nietzsche
"Akılsızlar hırsızların en zararlılarıdır. Çünkü bu insanlar zamanınızı ve neşenizi çalarlar." Johann Wolfgang von Goethe
"Cesaret de aşk gibi ümitle beslenir." Napoléon Bonaparte
(Derleyen Umut ÖZTÜRK'e teşekkürler)

Yeni çıkan bir kitap

'YAŞAR KEMAL'Lİ ANILAR':-Ünlü film yönetmeni Arif Keskiner (Çiçek Arif) ünlü yazar Yaşar Kemal'le olan anılarını 'Yaşar Kemal'li Anılar' isimli yeni kitabında topladı.
Literatür Yayıncılık tarafından okurlara sunular kitapta Keskiner 60 yıllık Yaşar Kemal dostluğunun en renkli anılarını bu eserde topladı. Kitapta ayrıca, Nazım Hikmet, Abidin ve Güzin Dino, Sabahattin Ali, Orhan Kemal, Yılmaz Güney, Ruhi Su, İlhan ve Turhan Selçuk, Can Yücel, Demirtaş Ceyhun gibi ünlü sanatçılardan da söz ediliyor.

Karda eğer kaybolursanız

Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen 'Uludağ Kış Şenliği'nin bugün son günü.
Bugün ve bu kış sezonunda Uludağ'a veya diğer kayak merkezlerine çıkmayı planlayanlar için 'karda kaybolma' tehlikesi ile karşı karşıya kalabilme tehlikesi de var elbet..
Gereken önlemler için Dr. Koray Akay: 'Telefonunuzu şarj etmeden dışarı sakın çıkmayın. Kalabalıktan uzaklaşmayın. Tek başınıza sık ağaçların bulunduğu yerlere keşif amacıyla gitmeyin. Panik yapmayın. Yolda ilerlerken yardım ekiplerinin sizi bulması için işaretler bırakın' diyor ve ayrıca şu önerilerde bulunuyor:
"Havanın karanlık olması durumunda Kutupyıldızı'nı bularak kuzeyi belirleyebilirsiniz.
Bu nedenle bu tarz doğa etkinliklerine çıkmadan önce Kutupyıldızı hakkında bilgi almalı, gökyüzüne aşina olmalısınız.
Eğer kayak yaparken yaralandıysanız ya da sakatlanma gibi bir durum yaşadıysanız, mümkün olduğunca yerinizden ayrılmayın ve sabit kalmaya çalışın. Panik yapmadan düzenli aralıklarla nefes alın.
Yanınızda kibrit ya da benzeri malzeme varsa bir ateş yakın ve kendinizi sıcak tutmak için gayret gösterin. Donma tehlikesine karşı korunabilmek amacıyla elinizden geldiğince uyumamaya çalışın.
Siz telefonunuzla yardım çağırdıktan sonra ekiplerin size ulaşabilmeleri belki biraz zaman alabilir. Bunu sakın unutmayın ve metanetinizi koruyarak beklemeye başlayın..
Saatler ilerledikçe panik yapmaktan kesinlikle kaçının.. Kurtarma ekiplerinin sizi aramaya başladığını ve bunun sonucunda size muhakkak ulaşabileceklerini bilerek sakin kalmaya devam edin.."
Kazasız, belasız güzel tatiller sevgili okurlarım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.